Als professioneel fotolab hebben wij dagelijks te maken met het beoordelen van foto's. En daarvoor hebben wij de beste referentie nodig, je moet natuurlijk  kunnen vertrouwen op een juiste en stabiele kleurweergave om vervolgens de print te kunnen maken. Ook omdat wij (met onze 30 verschillende papiersoorten) steeds vaker met softproofing op het beeldscherm werken in plaats van proeven op papier, is een betrouwbare monitor absoluut noodzakelijk.

99% AdobeRGB-weergave

Toen wij een aantal jaar geleden onze monitoren moesten vervangen, kwamen wij daarom al snel uit bij EIZO. Wij kozen voor de ColorEdge CG243W, een grafische monitor met 99% AdobeRGB-weergave, in een neutraal gekleurde omgeving met daglichtlampen én monitorkap, om zo de hoogst mogelijke kwaliteitseisen te kunnen waarborgen. We hebben er inmiddels vijf in het bedrijf staan. Daarnaast gebruiken we sinds kort ook een CS240.

Kleur kalibratie met de ColorEdge CX kalibratiesensor

Wij kalibreren onze monitoren met de ColorEdge CX kalibratiesensor. Een belangrijke eigenschap van de monitor is de hardwarematige kalibratie. Wanneer je de Colornavigator software gebruikt worden de gemeten waarden rechtstreeks in de monitor weggeschreven. Ook het contrast is subliem en er is absoluut geen kleur of densiteit verloop naar de hoeken toe.

Door het gebruik van de stabiele en betrouwbare EIZO beeldschermen kunnen wij dag in dag de kwaliteit nastreven die de klanten van ons gewend zijn om zo tot een perfect eindresultaat te komen. 

Beeldbewerkingsmonitoren voor beginners en professionals: Met hun betrouwbare kleurweergave voldoen ze aan de hoge verwachtingen van iedereen die met foto's, films en afbeeldingen werkt.

Meer over het onderwerp te weten komen

Door de exacte kleurweergave zijn EIZO ColorEdge-monitoren niet alleen perfect voor toepassing voor grafiek, fotografie en prepress, maar ook voor film- en televisieproductie.

Naar de ColorEdge-monitoren