DuraVision Referentie

Sportcentrum Grindel

Een duidelijke winnaar voor zorgeloos vrijetijdsplezier

Grindel_Stage_1920x500.jpg

Sportcentrum Grindel in het Zwitserse Bassersdorf biedt al sinds 1981 indoorsport aan: tennis, squash, badminton en minigolf. De minigolfbaan geldt onder kenners als een highlight. Het is één van de meest uitdagende en bekende indoorbanen in Zwitserland en trekt ook mensen van over de grens. Ieder jaar vinden hier internationale toernooien plaats. Voor de grote en onoverzichtelijke baan zocht het sportcentrum naar een goed bewakingssysteem, waar geen extra netwerkcapaciteit voor nodig was. EIZO en MOBOTIX gingen de uitdaging aan en installeerden een geïntegreerde oplossing.

Uitdagingen

Onoverzichtelijke bewakingszone en beperkte netwerkcapaciteit

Fabian Moser, de uitbater van het indoor-park Grindel, wilde vooral de verschillende delen van de baan kunnen controleren op beschikbaarheid en drukte, vandalisme, diefstal en verloren voorwerpen. Sinds de coronapandemie is het bovendien ook essentieel om het aantal mensen op de baan te kunnen tellen. De baan is niet alleen groot, maar ook hoekig aangelegd. Dat maakt hem lastiger te overzien. Een extra uitdaging was de beperkte capaciteit van het aanwezige netwerk.

Oplossingen en voordelen

Totaalbeeld voor totale veiligheid

Bij de receptie krijgt het personeel live een uitstekend overzicht van de hele baan op een ruim bemeten DuraVision FDF2711W-IP-monitor van 27 inch. De beelden worden in real-time weergegeven en geven direct inzicht in de situatie, wat ideaal is voor live surveillance. De IP-monitor is aangesloten op IP-bewakingscamera's en streamt de inhoud van deze camera's direct. Hiervoor is geen computer nodig en ook software en andere hardware is overbodig. Dit vereenvoudigt de installatie en spaart tijd en technisch werk voor het beheer van gevoelig beeldmateriaal. Het VA-paneel levert een brede kijkhoek van 178° met bijzonder stabiele kleuren en contrasten. Medewerkers kunnen vanuit verschillende posities probleemloos zien wat er op de monitor gebeurt. Daarnaast scoort de monitor met optimale betrouwbaarheid en is hij geschikt voor continubedrijf, zeven dagen per week.

Op de monitor kunnen bezoekers al in de receptie zien hoe druk het is op de minigolfbaan. Dat is handig, want mensen vragen altijd hoeveel spelers er al op de baan zijn. De bediening van de monitor werkt heel direct en eenvoudig, en we kunnen de verschillende belangrijke gebieden live controleren en bewaken.

Sportcentrum Grindel

Over de voordelen van de EIZO IP-decoder-oplossingen

Grindel_Galerie_1.jpg
Grindel_Galerie_2.jpg
Grindel_Galerie_3.jpg
Grindel_Galerie_4.jpg
Grindel_Galerie_5.jpg
Grindel_Galerie_6.jpg
Grindel_Galerie_7.jpg
Grindel_Galerie_8.jpg

Perfecte uitrusting

Eenvoudige bediening en onderhoudsvrije systemen

De bewakingscamera's zijn geleverd door MOBOTIX, een specialist voor videosystemen en camera's. Hun motto: perfecte beelden vragen om unieke technologie. In het Sportcentrum Grindel zijn momenteel 15 MOBOTIX-systemen in gebruik, en zes camera's met een 180°-lens. Dankzij deze panoramacamera's heeft het sportcentrum 75% minder camera's nodig dan met gebruikelijke modellen. Met maar weinig camera's kunnen ze nu grote delen van de baan overzien, en de streams komen allemaal samen op de EIZO-monitor. Ook de personentelling die door de pandemie in 2020 nodig werd, kon probleemloos worden geïmplementeerd met de c26-camera.

Door de eenvoudige bediening en de onderhoudsvrije systemen kunnen de medewerkers zich concentreren op het belangrijkste werk: zorgen dat de gasten het naar hun zin hebben.