Promotie voor je ogen

Hoogste beeldkwaliteit met monitoren van EIZO

EIZO_FlexScan_Bildqualitaet_1893_v5_sRGB_3000x2000.jpg

Er is veel dat voor onze FlexScan-monitoren spreekt. Eén bijzonder voordeel waarvan u elke dag merkbaar profiteert: de uitstekende beeldkwaliteit. De beeldweergave van een FlexScan-monitor is scherp, precies, contrastrijk en heeft altijd precies de juiste helderheid. Wilt u weten hoe we dit bereiken? Lees dan gewoon verder!

VOOR PERFECTE BEELDKWALITEIT OP DE WERKPLEK

Wat maakt eigenlijk een goede monitorafbeelding?

De vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden, of wel? Misschien komt dat omdat een goede monitor meestal betrouwbaar en onopvallend zijn werk doet, en veel dimensies van beeldkwaliteit pas echt opvallen als ze ontbreken.

Het is dus gemakkelijker te herkennen wanneer je geen goed beeld voor je monitor hebt: bijvoorbeeld als je na korte tijd vermoeide ogen krijgt, het beeld of de lettertypen van de monitor niet echt scherp lijken of de kleurweergave duidelijk nogal onnauwkeurig is. Dit zijn allemaal tekenen van slechte beeldkwaliteit en ze geven een eerste indicatie van wat de kwaliteitscriteria zijn voor de beeldweergave van monitoren.

EIZO_FlexScan_Sideshot_CAD_35368_sRGB_3000x2000.jpg

Maar hoe ziet een goed monitorbeeld eruit? Het beeld moet scherp en helder zijn. Lettertypes moeten gemakkelijk te lezen zijn en afbeeldingen moeten in de juiste kleuren worden weergegeven, contrastrijk en tegelijkertijd realistisch en neutraal. Video's moeten vloeiend en zonder trillingen lopen. Het beeld op de monitor mag niet verblindend en tegelijkertijd niet te donker zijn. Bovendien moeten zo min mogelijk storende reflecties de beeldweergave vertroebelen. En last but not least moet het beeldscherm perfect passen bij de ergonomische voorkeuren van de gebruiker.

Al deze kenmerken zijn nodig om een uitstekende beeldkwaliteit op een computermonitor te produceren.

Hoe weten wij dit zo goed? Wij bouwen al meer dan veertig jaar computermonitoren en onze LCD-monitorserie voor kantoortoepassingen "FlexScan" bestaat ook al meer dan 25 jaar. We hebben deze tijd gebruikt om onze monitoren steeds verder te perfectioneren en ze op het uitmuntende niveau te brengen waar ze vandaag de dag bekend om staan.

Maar hoe bereiken we onze uitstekende beeldkwaliteit concreet? Om deze vraag te beantwoorden, nemen we een kijkje "onder de motorkap" van de monitor en bekijken we "achter de schermen" hoe onze productontwikkeling, elektronica en productie bijdragen aan de bewezen EIZO-kwaliteit.

Dimensies van de beeldweergave

Beste beeldkwaliteit zonder compromissen

Deze drie dimensies dragen bij aan een bijzonder goede leesbaarheid van teksten, tabellen en diagrammen. Ze zijn de must-have of het fundament waarop beeldkwaliteit wordt gebouwd.

Helderheid

Een goed monitorbeeld moet voldoende helder zijn om comfortabel te kunnen worden bekeken, zelfs in een fel verlicht kantoor, en moet niet-verblindend zijn bij minder verlichting. Daarom hebben alle monitoren in de FlexScan-serie een geavanceerde en flikkervrije helderheidsregeling naast maximale helderheidsniveaus die geschikt zijn voor kantoorgebruik.

Contrast

Een helder monitorbeeld alleen is van weinig waarde als een goed contrast ontbreekt voor de herkenbaarheid. Hier speelt voor EIZO signaalverwerking een belangrijke rol bij het onderscheiden van helderheidsniveaus, antireflectiecoating bij de invloed van omgevingslicht en elektronica bij de beeldstabiliteit.

Scherpte

Alleen als de resolutie van de monitor hoog genoeg is, kun je een scherp beeld en duidelijk omlijnde lettertypen verwachten. Daarom hebben onze 27" FlexScan-monitoren ten minste een WQHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels en een detailresolutie van 110 ppi. Voor nog meer detail bieden onze 4K-monitoren een nog hogere resolutie van 164 ppi (27") en 140 ppi (32").

EIZO_FlexScan_Bildqualitaet_Sideshot_1967_sRGB_3000x2000.jpg

Een kijkje onder de motorkap

Slimme functies

Automatische helderheidsaanpassing

Een heldere en contrastrijke monitor is een belangrijke voorwaarde voor een uitstekende beeldkwaliteit. De monitor moet echter niet altijd op volle helderheid schijnen. Dat zou verblindend zijn en de elektriciteitsrekening onnodig opdrijven. In plaats daarvan wil je dat de monitor altijd de ideale helderheid heeft, niet te fel en niet te donker. Dit hangt af van het omgevingslicht. Daarom hebben alle FlexScan EV monitoren een geavanceerde automatische helderheidsaanpassingsfunctie, Auto EcoView genaamd, die gebruikers naar wens kunnen aanpassen.

 

EIZO_FlexScan_Wirtschaftlichkeit_Sideshot_35976_sRGB_3000x2000.jpg
EIZO_FlexScan_Bildqualitaet_Sideshot_2249_sRGB_3000x2000.jpg

De perfecte foto heeft perfecte kleuren nodig

In elke monitor zit een Look-Up Table (LUT). Dit is een elektronische tabel die definieert hoe de monitor kleuren moet mengen uit de primaire kleuren rood, groen en blauw. Met een conventionele 8-bits LUT die in veel monitoren is ingebouwd, zijn de kleurvariaties beperkt. Daarom hebben FlexScan-monitoren minstens 10-bits LUT's. Dit betekent dat er vier keer zoveel kleurgradaties beschikbaar zijn. Nauwkeurige kleuren en vloeiende gradiënten zijn dus gegarandeerd.

Anti-reflectiecoating: meer beeld, minder reflectie

Het beste beeld van een monitor is nutteloos als het wordt verstoord door reflecties van ramen, lampen of jezelf. Als een monitorpaneel onvoldoende ontspiegeld is, heeft men de neiging om ongemakkelijke posities voor de monitor in te nemen waar de reflectie zo onmerkbaar mogelijk is. Te veel ontspiegeling heeft echter een negatief effect op contrast en scherpte. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden als het gaat om antireflectiecoating - om reflecties zoveel mogelijk te verminderen en het contrast en de scherpte te minimaliseren. Alle FlexScan-monitoren hebben een effectieve antireflectiecoating, waardoor u urenlang op het scherm kunt werken zonder moe te worden. Tegelijkertijd bereiken we een scherpe, briljante en contrastrijke beeldweergave.

EIZO_FlexScan_Wirtschaftlichkeit_Sideshot_DSF4291_sRGB_3000x2000.jpg
EIZO_FlexScan_Bildqualitaet_Sideshot_DSF3411_sRGB_3000x2000.jpg

Flikkervrij werken - in het belang van je ogen

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat een monitorbeeld flikkervrij is. De flikkering waar we het nu over hebben is echter de flikkering die je niet bewust opmerkt. Afhankelijk van de gekozen dimmethode kan een subliminale flikkering optreden als gevolg van de LED-achtergrondverlichting, vooral bij lage schermhelderheid, die voor ons nauwelijks bewust waarneembaar is, maar desondanks onze ogen belast en ons snel moe maakt wanneer we op het scherm werken. Om dit te voorkomen hebben FlexScan-monitoren een geavanceerde hybride helderheidsregeling, die vervelende flikkeringen voorkomt.

Een kijkje achter de schermen

High-end tot in het kleinste detail

Hoogste kwaliteit componenten

EIZO selecteert de afzonderlijke componenten van elke monitor met de grootste zorg. Belangrijke afzonderlijke componenten ontwikkelen en produceren we zelf. In onze onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling in Japan worden de afzonderlijke componenten vervolgens perfect op elkaar afgestemd, zodat ze in het complexe samenspel hun maximale potentieel kunnen ontwikkelen. Natuurlijk wordt elk nieuw model onderworpen aan talrijke langdurige tests om zijn geschiktheid voor dagelijks gebruik en duurzaamheid te bewijzen voordat het in serieproductie gaat. De monitoren worden vervolgens met de grootste zorg gebouwd in onze eigen productiefaciliteit in Japan.

EIZO_Microchip.png
Justage.JPG

Perfect aangepast

Zelfs de beste componenten kunnen nooit hun maximale prestaties leveren als ze niet nauwkeurig zijn afgesteld. In onze fabriek in Japan wordt elke FlexScan-monitor nauwkeurig gemeten en afgesteld. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de kleurtemperatuur, het gamma, de witbalans en de helderheid precies zijn afgesteld zoals u ze nodig hebt voor een nauwkeurig beeld op uw monitor. En we nemen onze controles dubbel serieus: elke monitor wordt extra gecontroleerd door de getrainde ogen van een EIZO-medewerker.

Beeldkwaliteit in gebruik

Alle referenties
AEDES-4.jpg

Aedes

Aedes kiest opnieuw voor EIZO-monitoren en maakt een dockingstation overbodig.

Meer informatie
960x540_case_003.jpg

Attiva SpA

De Italiaanse distributeur Attiva SpA maakt de EIZO FlexScan EV2451 beschikbaar voor werknemers op kantoor en thuis. Het compacte ontwerp past perfect in elke werkomgeving en garandeert een uitstekende werkergonomie op beide locaties.

Meer informatie
NEW_teaser.jpg

NEW AG

NEW AG uit Mönchengladbach gebruikt sinds 2000 uitsluitend monitoren van EIZO. Voor nieuwe werkstations vertrouwt het bedrijf nu op de FlexScan EV2795.

Meer informatie
Alle referenties

Heb je nog vragen?

Wij en onze geautoriseerde partners helpen je graag bij het selecteren van het juiste model voor gebruik in jouw omgeving. Neem contact met ons op.

Neem contact op met
H07_Kontakt.jpg