Schermdiagonaal

27-inch monitoren

De schermdiagonaal van 27 inch is een van de populairste monitorformaten. Het biedt de ideale combinatie van een kleine voetafdruk op het bureau en een groot weergaveoppervlak voor efficiënt werken.

Alle 27-inch monitoren van EIZO
EIZO_FlexScan_Wirtschaftlichkeit_Sideshot_DSF4291_sRGB_3000x2000.jpg

Welke 27-inch monitor is geschikt voor mij? Resolutie en formaat spelen een doorslaggevende rol bij het kiezen van de juiste monitor. Hier geven we een aantal tips over waar u op moet letten en we presenteren onze huidige productaanbevelingen.

Wat is de beste resolutie voor 27-inch monitoren?

Welke resolutie is ideaal voor mijn behoeften? Dit hangt af van de vereisten en de toepassing. Voor algemeen kantoor- of grafisch werk en surfen op het internet wordt een WQHD-resolutie (2560 x 1440 pixels) aanbevolen. Voor grafisch ontwerp, foto- en videobewerking of veeleisende office-applicaties kunt u beter kiezen voor een 27-inch monitor met 4K resolutie (3840 x 2160 pixels) om een gedetailleerder en scherper beeld te krijgen.

Pixeldichte_Image_01.jpg

27-inch monitor met WQHD-resolutie

27-inch monitoren met een WQHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels zijn een wijdverspreide combinatie van grootte en weergavekwaliteit. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de weergave van tekst en afbeeldingen. Dit verhoogt de leesbaarheid aanzienlijk, wat vooral belangrijk is voor beeldschermwerk dat de hele dag duurt. Voor veel office-monitoren bieden WQHD-monitoren daarom meer waar voor hun geld dan schermen met een Full HD resolutie. Creatieve professionals profiteren ook van de scherpte en details bij het bewerken van afbeeldingen en video's.

ImageQuality_EffectiveWork4KScreen.jpg

27-inch monitor met 4K-resolutie

Het hoogste detailniveau wordt geboden door 27-inch monitoren met een 4K-resolutie van 3840 x 2160 pixels. Een 4K-monitor kan vier keer meer informatie weergeven dan een Full HD-monitor en meer dan twee keer zoveel als een WQHD-monitor. Voor grafische ontwerpers en creatieve professionals garandeert het ultrascherpe en gedetailleerde beeldscherm een optimale bewerking van afbeeldingen, grafieken of video's. Bij gebruik op kantoor kunnen dankzij de hoge resolutie meerdere toepassingen tegelijk op het scherm worden weergegeven. Dit betekent een grotere efficiëntie, omdat verschillende toepassingen naast elkaar kunnen worden geopend zonder tussen vensters te hoeven schakelen.

De grootte van 27-inch monitoren

De 27 inch maat heeft zich gevestigd als een populaire middenmaat tussen 24 en 32 inch. Dit komt omdat 27-inch monitoren echte digitale ruimtebespaarders zijn. Ze vereisen slechts iets meer ruimte op het bureau dan een kleinere inch-klasse, maar bieden tegelijkertijd een aanzienlijk groot beeldscherm en dus werkoppervlak om efficiënt te werken.

CEM_Visual.png

Groot werkoppervlak

Het schermoppervlak van een 27-inch monitor biedt een comfortabele hoeveelheid ruimte. Vooral in combinatie met een hoge resolutie kunnen toepassingen worden bediend zonder te scrollen. Indien nodig is er ook ruimte voor meerdere toepassingen tegelijk op het scherm. Hierdoor kunt u comfortabel en productief werken.

EIZO_ColorEdge_Fotografin_Sideshot_DSF1485_V3_sRGB_3000x2000.jpg

Weinig ruimte nodig

De hoogte van een 27-inch monitor is vergelijkbaar met kleinere modellen. Het enige verschil zit hem in de breedte. Bij het overstappen van een 24 inch naar een 27 inch monitor moet er ook rekening worden gehouden met de diepte van het bureau en de plaatsing van de monitor, aangezien de grotere breedte betekent dat er een afstand van ongeveer 50-60 cm tot de monitor moet worden aangehouden.

Huidige aanbevelingen voor 27-inch monitoren

Alle 27-inch modellen in één oogopslag

In onze productcatalogus vindt u alle 27-inch monitoren van EIZO.