VOOR MEER COMFORT OP DE WERKPLEK

Ergonomische Office-monitoren van EIZO

EIZO_FlexScan_Ergonomie_1338_v4_sRGB_3000x2000.jpg

Of het nu op kantoor is of thuis, meer dan de helft van alle werknemers in Nederland zit achter een computer - en de tendens is stijgend. Ook aan een moderne computerwerkplek worden steeds hogere eisen gesteld, vooral op het gebied van ergonomie.

Hoe kunt u voldoen aan de hoge eisen en individuele behoeften van een moderne werkplek en tegelijkertijd uw rug en ogen beschermen? Heel eenvoudig: met de innovatieve, duurzame en ergonomische high-end monitoren van EIZO.
Omdat we denken: De werkplek moet zich aan u aanpassen, niet andersom.

Automatische helderheidsaanpassing – Auto EcoView

Niet alleen een lust voor het oog.

Omdat de lichtomstandigheden rond een monitor in de loop van de dag veranderen, hebben wij onder meer de unieke Auto EcoView-functie ontwikkeld. Met deze functie past de helderheid van de monitor zich perfect aan de lichtomstandigheden aan.

Het voordeel: optimale helderheid, zelfs bij wisselende lichtomstandigheden, verbetert de leesbaarheid. Dit is een lust voor het oog en helpt ook om tot 50 % energie te besparen - volledig automatisch.

Auto_EcoView_NL.png

Alle voordelen van Auto EcoView op een rij

 • Automatische instelling van de helderheid van de monitor bij wisselend omgevingslicht
 • De EcoView-index geeft aan hoe milieuvriendelijk de monitor op dat moment is ingesteld
 • De minimale en maximale helderheid zijn naar wens in te stellen
 • De EcoView-functie kan automatisch worden in- en uitgeschakeld
 • Ergonomisch en milieuvriendelijk
 • Minder vermoeide ogen

Automatische kleurmodus

Altijd de beste instelling.

Met de automatische kleurmodus kunt u een specifieke weergavemodus toewijzen aan afzonderlijke toepassingen. Zodra u een toepassing opent, schakelt de monitor automatisch over naar de daarvoor ingestelde modus. Of u nu aan het internetten bent, een Office-grafiek bekijkt of een tekstverwerker gebruikt, de automatische kleurmodus zorgt altijd voor de beste instelling.

Wanneer u bijvoorbeeld met Word-bestanden werkt, schakelt de monitor meteen over naar de papermodus. Deze modus optimaliseert de instellingen voor contrast, helderheid en kleur en simuleert zo het lezen van echt papier. Daarnaast vermindert de papermodus de hoeveelheid blauw licht, waardoor uw ogen tijdens het werk minder snel moe worden.

De automatische kleurmodus wordt via een USB-verbinding tussen monitor en computer door de EIZO Screen InStyle-software voor Windows vrijgegeven.

paper_mode@2x.png

Alle voordelen van de papermodus op een rij

 • Automatische optimalisatie van helderheid, contrast en kleurtemperatuur
 • Een aangename leeservaring zoals die met papieren documenten
 • Aanzienlijk minder blauw licht

Kijkhoekstabiliteit

Perfect zicht. Vanuit elke kijkhoek.

De kijkhoek bepaalt bij sommige monitoren de kleurintensiteit, de scherpte en het contrast. Een slechte kijkhoekstabiliteit kan uw zicht enorm beperken en kleuren sterk beïnvloeden.

Dankzij de toepassing van innovatieve paneltechnologieën bereiken onze Office-monitoren een uitstekende kijkhoekstabiliteit. Kleuren en contrasten worden in de hoeken van het beeldscherm net zo weergegeven als in het midden, waardoor u altijd haarscherp beeld heeft, ongeacht vanuit welke kijkhoek.

EIZO_FlexScan_Wirtschaftlichkeit_Sideshot_DSF4291_sRGB_3000x2000.jpg

Hybridetechnologie

Flikkervrij - ook in het donker.

Vermoeide ogen bij computerwerk kunnen vele oorzaken hebben. Veel LED-backlights knipperen voor de helderheidsregeling in frequenties die mensen met gevoelige ogen waarnemen als flikkeringen. Hier worden hun ogen moe van. Omdat monitoren met dit soort flikkeringen niet geschikt zijn voor professioneel gebruik, heeft EIZO een speciale hybridetechnologie ontwikkeld waarin twee mogelijkheden voor het aanpassen van de helderheid worden gecombineerd: de PWM-aansturing (PWM = Pulse Width Modulation) en gelijkstroomaansturing.

eizo-hybridtechnologie-76c.jpg

Bij een hoge helderheid is de gelijkstroomaansturing zonder flikkeringen dominant: zo worden de ogen niet snel moe.

eizo-hybridtechnologie-a07.jpg

Bij lage helderheid neemt PWM-dimmen het over met een hoge frequentie: zo kan lage helderheid worden bereikt zonder verblinding of flikkering.

Het resultaat van de door EIZO ontwikkelde hybrideaansturing: een onder alle omstandigheden flikkervrij en oogvriendelijk beeld.

Het voordeel: Uw ogen raken minder snel vermoeid. U kunt langere tijd op de monitor werken zonder uw concentratie te verliezen, zelfs in het donker. Omdat u de helderheid van het scherm in ruimtes met weinig licht op minder dan 1% van de maximale waarde kunt instellen, wordt u ook onder deze omstandigheden niet verblind door het beeldscherm.

Extra smalle bezel

Ultra slim. Ultra ergonomisch.

EIZO_FlexScan_Ergonomie_Sideshot_DSF3005_sRGB_3000x2000.jpg

Bij werkplekken met meerdere monitoren wordt het beeld vaak onderbroken door brede randen. Dit is storend voor de gebruikers. Onze monitoren hebben daarom bezels die zo smal zijn dat u ze nauwelijks opmerkt. Dit verhoogt met name de leesbaarheid, maar vermindert ook bewegingen van het hoofd en de ogen.

Flexibele voet

Maak het uzelf makkelijk.

Bijna iedereen heeft minstens één keer in zijn leven last van rugpijn. Dit zijn met name werkende mensen, want een van de belangrijkste oorzaken is het werken in een oncomfortabele houding.

EIZO heeft daar een oplossing voor gevonden. Onze monitoren zijn uniek in hun flexibiliteit, waardoor een individuele aanpassing aan de betreffende gebruiker mogelijk is. Op deze manier voldoet iedere monitor aan uw persoonlijke behoeften.

EIZO_FlexScan_Ergonomie_Sideshot_DSF3181_sRGB_3000x2000.jpg

De hoogte, kantelhoek en draaihoek zijn voor alle monitoren van EIZO flexibel in te stellen. Maar wat betekent dat precies? Onze monitoren zijn traploos in hoogte verstelbaar en kunnen, afhankelijk van het model, tot op de bodemplaat van de voet worden verlaagd. Dit maakt een optimale ergonomie mogelijk, ongeacht of u achter het beeldscherm zit of staat. Daarnaast kunt u de monitorvoet in een stand draaien en kantelen die voor uw zithouding het meest comfortabel is.

Zo kunt u heel eenvoudig oncomfortabele houdingen vermijden en kunt u zich concentreren op belangrijke zaken.

Lees meer over de optimale en ergonomische inrichting van een beeldschermwerkplek in de EIZO Academy.

Ontspiegelde monitor

Blijf scherp.

EIZO_FlexScan_Ergonomie_Sideshot_DSF2975_sRGB_3000x2000.jpg

Niets is storender dan verblindende reflecties op uw beeldscherm. Daarom zijn al onze monitoren ontspiegeld. Dit beschermt niet alleen uw ogen tegen overbelasting, maar voorkomt ook dat u oncomfortabele posities voor de monitor inneemt die uw hoofd en spieren kunnen vermoeien. Met EIZO kunt u dus altijd ontspannen werken. Ongeacht de hoeveelheid licht.

Screen InStyle

Software voor ergonomie en meer.

Niet alleen op de monitor zelf kunt u instellingen aanbrengen voor een optimale ergonomie van de werkplek. Dat is ook mogelijk met de gratis EIZO-software Screen InStyle voor Windows. Naast de ergonomische instellingen biedt hij nog andere nuttige functies. Bijzonder praktisch: laat de software voor u werken en synchroniseer configuraties op alle aangesloten monitoren.

 

Screen InStyle ergonomische kenmerken

 • Hulpprogramma voor muisaanwijzers voor een optimale werking van de muis,
 • Automatische kleurmodus voor het koppelen van kleurmodi aan individuele toepassingen, en
 • Circadiane dimfunctie om de kleur aan te passen aan het ritme van de dag.

Ergonomie in uw kantoor

RAA_teaser.jpg

Duurzaamheid en een langdurig investeringsrendement

Voor de Royal Automobile Association gaven duurzaamheid en een langdurig investeringsrendement de doorslag om te kiezen voor FlexScan-monitoren van EIZO.

Meer informatie
NEW_stage1536.jpg

NEW AG is klaar voor de toekomst met de EIZO FlexScan EV2795

Een moderne werkplek vraagt om gestandaardiseerde monitoroplossingen. NEW was op zoek naar een geschikt model en koos voor de EIZO FlexScan EV2795. Deze monitor voldoet namelijk aan alle vereisten voor mobiel werken en gedeelde werkplekken.

Meer informatie
attiva_stage.jpg

Attiva SpA schakelt over op hybride werken

De laatste twee jaar is de arbeidswereld sterk veranderd en verschuift meer en meer in de richting van flexibel werken met frequente wisselingen tussen kantoor en thuiskantoor. Hoe kunnen de arbeidsergonomie, het comfort en de gezondheid van de afzonderlijke werknemers worden beschermd?

Meer informatie
AEDES-3.jpg

Monitor vervangt dockingstation

Aedes kiest opnieuw voor EIZO monitoren en maakt dockingstation overbodig.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Wij en onze geautoriseerde partners helpen u graag bij het selecteren van het juiste model voor gebruik in uw omgeving. Neem contact met ons op.

Neem contact op met
H07_Kontakt.jpg