Fantastisch beeld

Uitstekende connectiviteit

Weergave

Maximale scherpte. Dankzij 4K UHD

4K-UHD_FlexScan.jpg
Hoe goed u ook kijkt, u zult geen pixels vinden. Dankzij dit ultrascherpe beeldscherm is werken een droom voor uw ogen en ziet alles er beter uit. De hoge pixeldichtheid maakt het mogelijk.
Meer informatie

Aansluitgemak

Eenmaal dokken alstublieft

Connectivity_FlexScan2.jpg
Of het nu gaat om een muis, toetsenbord, webcam of headset. U hebt maar één kabel nodig en alles is klaar voor gebruik - inclusief LAN-aansluiting en power delivery. Verwarde kabels en vervelend in- en uitpluggen behoren tot het verleden. En dankzij de KVM-switch geldt dit voor twee computers tegelijk.
Meer informatie

Ergonomie

Ontspannen werken

Ergonomics_FlexScan2.jpg
Nekproblemen? Beeld te donker? Vervelende reflecties? Geen sprake van! Dankzij een flexibel verstelbare standaard en vele andere handige functies kunt u de monitor aanpassen aan uw individuele behoeften. Voor ontspannen werken zonder vermoeidheid - waar en wanneer dan ook.
Meer informatie

Duurzame investering

Wij staan garant

Sustainability_FlexScan_Kimono.jpg
Lange levenscyclus, duurzaamheid en kostenefficiëntie gaan hand in hand. De lange levensduur van de monitor spaart hulpbronnen en het klimaat. Maar het is ook fijn voor de portemonnee, omdat reparaties of vervangingen verleden tijd zijn dankzij de garantie van 5 jaar.
Meer informatie

Een meesterwerk - vanuit elke hoek

Scan de QR-code met uw smartphone of tablet om de EIZO-monitor "virtueel" op uw bureau te zetten met Augmented Reality.

AR_Modul_FlexScan.png
27" 4K-monitor voor kantoor

EV2740X FlexScan

4K-resolutie, USB-C docking en 94 W Power Delivery zijn overtuigend. 163 dpi voor haarscherpe afbeeldingen en tekst.

 • 68,5 cm (27")
 • 3840 x 2160 (4K UHD)
 • 16:9 Formaat
  Kies een kleur:
Product afbeelding EV2740X-BK FlexScan
Product afbeelding EV2740X-WT FlexScan

Beeldkwaliteit

Nauwkeurigheid, helderheid, contrast en scherpte

Efficiënt werken op een groot 4K-scherm

Dankzij de 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) wordt er vier keer meer informatie weergegeven dan op een Full HD-monitor (1920 x 1080 pixels) en meer dan twee keer zoveel als op een WQHD-monitor (2560 x 1440 pixels). Met 4K kunnen meer toepassingen tegelijkertijd op één scherm worden weergegeven, zodat u minder vaak hoeft te scrollen of van venster hoeft te wisselen.

ImageQuality_EffectiveWork4KScreen.jpg

Resolutie van 4K voor haarscherpe teksten en afbeeldingen

Of u de FlexScan EV2740X nu voor CAD-, kantoor- of videotoepassingen gebruikt, de monitor met een resolutie van 4K Ultra HD vergemakkelijkt uw werk met zijn uitzonderlijke weergavekwaliteit. De 27-monitor heeft een native resolutie van 3840 x 2160 (4K UHD) pixels en 163 ppi (pixels per inch), zodat teksten en graphics duidelijker en scherper dan ooit zijn.

ImageQuality_4K-resolution.jpg

Optimale beeldkwaliteit dankzij IPS-panel

De monitor levert een uitmuntende beeldkwaliteit die is gebaseerd op drie pijlers: excellente resolutie van 3840 x 2160 (4K UHD) pixels, maximaal contrast van 2000:1 en een stabiele helderheid met tot 350 cd/m². Dat betekent: U geniet van haarscherpe tekstcontouren, stralende illustraties en heldere beelden. Dankzij de hoogwaardige IPS-panels met LED-backlight blijven contrasten en kleuren vanuit elke kijkhoek stabiel.

ImageQuality_FlexScan_IPS-Panel.jpg

Zorgvuldige kleurregeling

Een beeld wordt pas perfect als de kleuren perfect zijn. Daarom beschikken monitoren van EIZO over een Look-Up Table (LUT) van ten minste 10 bit, waardoor kleurinformatie aanzienlijk preciezer wordt toegewezen dan bij een 8-bits LUT. Fijne kleurnuances zorgen voor perfect weergegeven overgangen en ondersteunen daarnaast de mogelijkheid om de instellingen heel precies af te stemmen. De witpuntwaarde kan bijvoorbeeld in stappen van 500 worden ingesteld van 4000 tot 10 000 Kelvin – zonder dat er details verloren gaan.

Overdrive voor snelle overgangen tussen beelden

De overdrive-functie versnelt de schakeltijd zodat grijswaarden gemiddeld in slechts 5 ms veranderen. U kunt films en snelle beeldwisselingen bekijken zonder hinderlijke nagloeiing. Bij het scrollen en positioneren van vensters of afbeeldingen is het scherm leesbaar in fracties van een seconde - sneller dan het kan worden waargenomen. Stroomverbruik en energie-efficiëntie zijn altijd in beeld.

Aansluitings­mogelijkheden

Beste connectiviteit

De meest moderne connectiviteit met USB-C

Eén USB-C-kabel levert alles: video- en audiosignalen, een gegevensoverdracht inclusief netwerksignaal, voeding voor aangesloten apparaten en nog veel meer. De EV2740X werkt als centraal dockingstation, waarop u uw laptop snel een eenvoudig kunt aansluiten. Dit is iedere keer weer handig als u vaak wisselt tussen verschillende werkplekken of tussen werken op kantoor en thuiswerken.

De USB-C-aansluiting levert bovendien tot 94 W voeding voor kleine computers of notebooks. Zo houdt u ruimte over op uw bureau, omdat een extra adapter hierdoor overbodig wordt.

We hebben een kleine selectie van verschillende apparaten en de compatibiliteit tussen monitor en computer voor u getest en beschreven op de internationale EIZO-website.

Eén monitor, veel verschillende aansluitingen

Gemakkelijker kan het niet: de meeste eindapparaten die u hebt, zoals pc, laptop, muis, toetsenbord of koptelefoon, kunt u rechtstreeks op de monitor aansluiten. De monitor beschikt namelijk over verschillende signaalinterfaces en aansluitingen. Het dagelijks werk wordt daarvoor veel gemakkelijker en u hebt bovendien een opgeruimd bureau.

Stabiele netwerkverbinding

LAN-poort

De monitor heeft een eigen LAN-poort voor een stabiele netwerkverbinding per kabel. U hoeft uw laptop of computer alleen nog maar via een USB-kabel aan te sluiten op de  EV2740X  om via de monitor toegang te krijgen tot het netwerksignaal. Dit is vooral handig bij nieuwere laptops, waarin geen LAN-poort meer is ingebouwd. Met deze aansluiting is de stabiele gegevensoverdracht die bijvoorbeeld vereist is voor een videovergadering geen enkel probleem. Als netwerkapparaat heeft de monitor zijn eigen MAC-adres.

Optioneel kan met de "EIZO MAC Address Clone Utility" software voor Windows het MAC-adres van de aangesloten PC tijdelijk aan de monitor worden toegewezen. Deze transparantie verleent geauthenticeerde PC's netwerktoegang via de monitor.

Connectivity_LAN.jpg

Twee computers, één bediening

KVM-switch

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om verschillende pc's te bedienen met één muis en toetsenbord. Dankzij de USB upstream poorten heeft de EV2740X een geïntegreerde KVM (Keyboard Video Mouse) switch. De monitor koppelt automatisch de webcam, microfoon, luidsprekers, muis en toetsenbord aan de op dat moment actieve broncomputer. Dit betekent bijvoorbeeld dat een desktop-pc en een laptop of zelfs een zakelijke en privé-pc elk op dezelfde combinatie van monitor-USB-apparaten kunnen werken. Dit zorgt voor ononderbroken werken en een opgeruimde werkplek.

Connectivity_KVM-Switch_2PCs.gif

Design

Een goed figuur op ieder bureau

Elegant design

Een monitor die er goed uitziet, kan een belangrijke bijdrage leveren aan een prettige werksfeer. Het vrijwel bezelloze design van de ergonomisch ontworpen monitor past heel natuurlijk in uw werkomgeving, ongeacht of u op kantoor werkt of thuis. De behuizing is verkrijgbaar in elegant zwart of fris wit, natuurlijk met bijpassende kabels in exact dezelfde wittoon.

[Translate to Dutch:] FlexScan Ultraslim design

Ergonomie

Gewoon ontspannen werken

Met Auto EcoView energie besparen en uw ogen beschermen

Overdag, 's nachts, licht, donker: Het maakt niet uit wanneer en hoe u werkt, de functie Auto EcoView meet voortdurend de verandering van het omgevingslicht en optimaliseert het beeldscherm met de ideale helderheidswaarden. Volledig automatisch met behulp van een sensor. De voordelen: Storende verblindingen worden verminderd, uw ogen worden niet zo snel moe. Een speciale tweepuntsaansturing zorgt continu voor de gewenste beeldschermhelderheid door rekening te houden met de in de loop van de dag meest lichte en meest donkere omgeving. Nog een pluspunt: Dankzij de automatische helderheidsaanpassing bespaart u tot maar liefst 50 % stroom in vergelijking met een monitor die permanent op maximale helderheid staat ingesteld.

Vanzelfsprekend kunt u de monitor ook nog steeds handmatig instellen. Daarbij dient de EcoView-index als hulpmiddel om te zien hoe milieuvriendelijk en besparend uw instelling is.

Omwille van de ogen

Werken zonder flikkeringen

Om uw ogen te beschermen, ontwikkelde EIZO een hybride technologie voor de regeling van de achtergrondverlichting. Dit combineert de voordelen van de gebruikelijke PWM-regeling (pulsbreedtemodulatie) en een gelijkstroomregeling (gelijkstroom). Bij PWM-regeling worden veel hogere frequenties gebruikt dan bij standaard PWM-methoden. Het resultaat: een flikkervrije kijkervaring met behoud van beeldkwaliteit en kleurstabiliteit. Bovendien kunt u, in vergelijking met gelijkstroomregeling, de helderheid aanpassen tot minder dan 1% van de maximumwaarde in donker verlichte kamers. Het voordeel: uw scherm blijft zelfs in deze omstandigheden vrij van flikker en schittering.

Dat de EIZO FlexScan-monitoren flikkervrij zijn en weinig blauw licht bevatten, is gecertificeerd door TÜV Rheinland.

Ontspiegeling: meer beeld, minder reflectie

De EV2740X heeft een optimaal ontspiegeld displayoppervlak. Doordat weerspiegelingen door de verstrooiing van gereflecteerd licht tot een minimum worden beperkt, voorkomt de EV2740X overbelasting van de ogen. Dit gaat vermoeidheid van de ogen tegen en voorkomt geforceerde houdingen voor de monitor, die veel mensen aannemen om verblindingseffecten te voorkomen.

Ergonomische voet

Ergonomisch en stabiel: de verstelbare standaard heeft ergonomie hoog in het vaandel staan. U kunt de monitor draaien, zwenken en kantelen op de manier die voor uw rug, nek en zithouding het meest comfortabel is. Hij kan traploos in hoogte worden versteld en tot bijna aan het bureau of de voet van de standaard worden neergelaten. Hierdoor kunt u de bovenste rij beelden ergonomisch onder ooghoogte plaatsen.

foot_height.png
Hoogte

195 mm

foot_tilt_FlexScan.png
Kantelen

Tussen 5° voorwaarts en 35° achterwaarts

foot_swivel_FlexScan.png
Draaien

90°

foot_pivot_right.png
Rotatie

rechtsom

Software en bedieningsgemak

De uitrusting om comfortabel te werken

Picture-by-Picture: alles op een rij

Met de modus Picture-by-Picture kunt u verschillende signaalbronnen naast elkaar weergeven op één monitor. Hierbij kunt u zelf bepalen welk signaal er op de linkerhelft van het display wordt weergegeven, en welk signaal rechts.

Gebruik de modus Picture-by-Picture bijvoorbeeld als u twee computers wilt aansluiten op één monitor, of als u twee losse monitoren voor een computer wilt vervangen door één grotere monitor.

Picture-by-Picture_2-Signals_oneLayout.jpg

Geoptimaliseerde kleurweergave met één druk op de knop

Vooraf ingestelde kleurmodi optimaliseren het bekijken van afbeeldingen, tekst of video's. Want het maakt verschil of u een video bekijkt, een foto bekijkt, op internet surft of teksten schrijft. Met één druk op de knop stelt u de respectievelijke preset in voor helderheid, gammacorrectie en kleurtemperatuur. Een voorbeeld: de papiermodus simuleert het aangename contrast van bedrukt papier, waardoor lezen gemakkelijker wordt voor de ogen en vermoeidheid wordt voorkomen.

Software-Operation_Color_modes.jpg

Bediening is kinderspel

De voorkant van de EV2740X beschikt over elektrostatische bedieningselementen in plaats van mechanische toetsen. Deze zijn gemakkelijk te gebruiken en bovendien erg elegant.

Met de Button Guide hebt u alle functies in één oogopslag. Eén aanraking van het bedieningspaneel is voldoende en de functietoewijzing van de toetsen wordt weergegeven. Uw voordeel: een duidelijke bediening en een strak, overzichtelijk design.

Ook de op de gebruiker gerichte luidsprekers en alle bedieningselementen zijn in de schermrand ondergebracht. Hierdoor sluiten ze op een gebruiksvriendelijke manier aan op het vlakke, bijna randloze design van de monitor.

Monitorcontrole en -beheer

Screen InStyle

Naast het menu op het scherm kan de EV2740X gemakkelijk worden bediend vanaf de PC met de Screen InStyle software. De instelmogelijkheden omvatten bijvoorbeeld kleurweergave, energiebesparingsopties en ergonomische functies. In systemen met meerdere schermen kunnen de instellingen synchroon worden toegepast op alle aangesloten schermen met Screen InStyle.

Meer informatie over Screen InStyle vindt u hier.

Bureaublad organiseren via schermindeling

In de meeste werkomgevingen is het gebruikelijk om verschillende apps zoals webconferencing, tekstverwerking, browsers en andere programma's tegelijkertijd open en zichtbaar te hebben.

Met de functie "Screen Layout" van Screen InStyle kunt u de vensters van de verschillende programma's overzichtelijk op het scherm rangschikken en zo veel efficiënter werken. Naast de voorgedefinieerde lay-outs kunt u ook vrij venstergroottes en -posities selecteren voor aangepaste lay-outs.

Color Briefcase: overal toegang tot uw eigen instellingen

Neem uw individuele instellingen met u mee als u uw laptop of tablet op wisselende werkplekken aansluit op een moderne EIZO-monitor. Uw instellingen worden automatisch overgenomen als u uw laptop met een USB-C-kabel aansluit op een monitor die Screen InStyle ondersteunt. Zo profiteert u op kantoren met wisselende bureaus of bij het thuiswerken van meer comfort en kunt u efficiënter aan de slag.

Monitorcontrole en -beheer in het netwerk

Screen InStyle Server

Systeembeheerders kunnen monitoren die in het netwerk zijn aangesloten en waarop Screen InStyle is geïnstalleerd, centraal beheren en controleren met behulp van de Screen InStyle Server-toepassing. Dit optimaliseert het stroomverbruik en vereenvoudigt het beheer van de monitoren.

Meer informatie over Screen InStyle Server vindt u hier.

Bedrijfsbrede standaardinstelling

Monitor Configurator

Vermindering van de werklast voor beheerders: Met de software kunt u een standaardinstelling maken voor alle relevante monitorinstellingen. Deze opstelling kan via het lokale netwerk naar de aangesloten monitoren worden gedistribueerd en vergemakkelijkt zo het uitrolproces.

Software-operation_MonitorConfigurator.jpg

Duurzaamheid

Milieu- en sociaal bewuste productie

EcoView Optimizer

Tot maar liefst 30% energie besparen

Energie besparen zonder concessies aan de kwaliteit: De EcoView Optimizer vermindert bij donkere beelden volledig automatisch de achtergrondverlichting. Daarbij daalt het energieverbruik met circa 30%. Tegelijkertijd worden het signaal versterkt en de kleurtonaliteiten aangepast. Het resultaat: Bij een lager verbruik ervaart u de beeldkwaliteit die u gewend bent.

Sustainability_EnergySaving.jpg

Nul-watt-verbruik dankzij netschakelaar

De monitoren beschikken over een geïntegreerde, mechanische voedingsschakelaar. Dat is bijzonder praktisch en spaart energie: als de monitor met deze schakelaar wordt uitgeschakeld, verbruikt het apparaat geen stroom. In de stand-bymodus is het verbruik hoogstens 0.35 watt.

Maatschappelijk verantwoorde productie

De EV2740X wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sustainability_Production.jpg

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere EV2740X wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieu- en energiebeheersysteem conform ISO 14001 en ISO 50001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Duurzaam en met een lange levensduur

De EV2740X is gemaakt met het oog op een lange levensduur, waarbij rekening is gehouden met de gehele gebruikscyclus en de impact op het milieu. De monitor gaat in de regel significant langer mee dan de garantieperiode van vijf jaar. Vervangende onderdelen zijn beschikbaar tot vijf jaar nadat de monitor niet meer wordt geproduceerd. De lange levensduur en de optie om de monitor te repareren, sparen natuurlijke grondstoffen en daarmee ook ons milieu. Bij het ontwerp van de EV2740X hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Sustainabilty_Durable_FlexScan.jpg

Milieuvriendelijk gebruik van materialen

De EV2740X is gemaakt van 80% gerecycleerde kunststof. Dit vermindert de hoeveelheid plastic afval die in het milieu terechtkomt, spaart hulpbronnen en bevordert het hergebruik van materialen.

Ook de vermindering van het gebruik van vluchtige organische stoffen (VOS) bij de productie van materialen, zoals die welke in bepaalde verven en vernissen worden aangetroffen, is van mondiaal belang.

Door jarenlang onderzoek is EIZO erin geslaagd om de behuizing van zijn monitoren zonder vernis een gelijkmatige, bijna homogene kleur en textuur te geven.

Sustainability_Plastic_FS.jpg

Milieuvriendelijke verpakking

Voor de verpakking van het EV2740X gebruikt EIZO een vulling van cellulose. Het materiaal is gemaakt van gerecycleerd karton en papier, en heeft een veel geringer milieueffect wanneer het wordt weggegooid dan traditioneel polystyreen of plastic. Alle kabels worden opgeborgen in een kartonnen compartiment in plaats van in plastic zakken.

Sustainability_Packaging_FlexScan.jpg

Multipacks op aanvraag

Afhankelijk van de hoeveelheid en de levertijd biedt EIZO een alternatieve verpakkingsoptie met vier monitoren en vier afzonderlijke standaards in één verzendeenheid.

Dit vermindert verpakkingsafval, verhoogt de efficiëntie van de verzending en verkort de uitpak- en installatietijd. Zo wordt het verpakkingsvolume van de EV2740X monitor met ca. 26% en het gewicht met ca. 34% verminderd in vergelijking met afzonderlijke verpakkingen voor hetzelfde aantal monitoren.

Collective_packaging.jpg

Ruimtebesparende multipacks: 1) monitoren, 2) standaards

Compliance met normen en richtlijnen

De monitor is gecertificeerd volgens belangrijke en uitgebreide duurzaamheidsnormen zoals TCO Certified Generation 9 en ENERGY STAR®. Het heeft ook een EPEAT Gold-registratie voor naleving van strenge duurzaamheidsnormen op het hoogste niveau, die zelfs wordt aangevuld met een Climate + award voor op wetenschap gebaseerde klimaatbeschermingsnormen.

De [[[Model]] vertegenwoordigt een veilige investering als aspecten zoals ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) of SDG (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties in acht moeten worden genomen en de vereiste richtlijnen moeten worden nageleefd.

EnvironmentalStandards_epeat-gold-climate.jpg

Garantie

Maximale investeringszekerheid

Vijf jaar garantie

EIZO biedt vijf jaar garantie inclusief on-site omruilservice. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve techniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

5_years_garantie_across_NL.jpg

Video's

Productpresentatie

Een ultrascherp beeld, veel aansluitmogelijkheden, uitgebreide ergonomische instelmogelijkheden - en dat alles bij een hoge energie-efficiëntie en duurzaamheid. Dat alles bieden de nieuwe EIZO FlexScan monitoren EV3240X en EV2740X.

FlexScan Unboxing & Setup

Onze korte serie "EIZO FlexScan Unboxing & Setup" vindt u veel tips voor de juiste monitorinstallatie van een kantoormonitor van EIZO.

Ideale monitoropstelling

Het eerste deel de nadruk ligt op het opstellen, instellen, aansluiten en afstellen van de monitor om enerzijds het apparaat optimaal te benutten en anderzijds echt ergonomisch te werken.

Multi monitor setup

Het tweede deel beschrijft de eenvoudige opbouw van een multi-monitor werkplek met twee of zelfs drie monitoren. De weg naar een multi-monitor opstelling wordt beschreven in eenvoudig te volgen stappen.

Software Screen InStyle

In het derde deel maken we kennis met EIZO Screen InStyle. Screen Instyle is een software die het beheer van de EIZO FlexScan monitoren vergemakkelijkt en daarmee zorgt voor efficiënter werken en meer ergonomie. Met deze tool kunnen vele functies en instellingen, zoals kleur en helderheid, via een eenvoudige gebruikersinterface worden geregeld en beheerd.

FlexScan Line-up Video

Office monitoren van EIZO

Ontdek de office-monitor die bij uw wensen past. In deze video presenteren we de EV-modellen van de FlexScan-lijn en de drie klassen Basic, Professional en Premium.

Technische gegevens

Algemeen
Artikelnr.
EV2740X-BK
EV2740X-WT
Behuizingskleur
Zwart
Wit
Toepassingsgebied Office
Productlijn FlexScan
Toepassingsgebied Videobewaking, Grote ondernemingen en middelgrote bedrijven, Kleine ondernemingen en particuliere gebruikers, CAD, Financiële sector, Control rooms
Specifieke systeemvereisten Geen, compatibel met de meeste computers en besturingssystemen inclusief macOS en Windows
EAN
4995047065180
4995047065173
Scherm
Diagonaal [in inch] 27
Diagonaal [in cm] 68,5
Formaat 16:9
Zichtbare beeldgrootte (breedte x hoogte) [in mm] 597 x 336
Ideale en aanbevolen resolutie 3840 x 2160 (4K UHD)
Pixelafstand [in mm] 0,155 x 0,155
Pixeldichtheid [in ppi] 163
Ondersteunde resoluties 3840 x 2160 (4K UHD), 2560 x 1440, 1920 x 1200, 1920 x 1080 (Full HD), 1680 x 1050, 1600 x 1200, 1280 x 1024, 1024 x 768, 800 x 600, 720 x 400, 640 x 480
Panel technologie IPS
Max. kijkhoek horizontaal 178
Max. kijkhoek verticaal 178
Weergavekleuren of grijswaarden 16,7 miljoen kleuren (DisplayPort, 8 bit), 16,7 miljoen kleuren (HDMI, 8 bit), 16,7 miljoen kleuren (USB-C, 8 Bit)
Kleurenpalet/Look-Up-Table Meer dan 1,06 miljard kleurgradaties / 14 bit
Max. kleurruimte (standaard) sRGB
Max. helderheid (standaard) [in cd/m²] 350
Max. darkroomcontrast (standaard) 2000:1
Reactietijd grijs-grijs overgang (standaard) [in ms] 5
Backlight LED
Functies en bediening
USB type-C
KVM switch
Vooraf ingestelde kleur-/grijswaardenmodi 2x manuele geheugenplaatsen, sRGB, Paper, Movie, DICOM
DICOM curve
Auto EcoView
EcoView Index
EcoView Optimizer
Overdrive
Flikkervrij dankzij hybrideaansturing
HDCP-decoder
Automatische herkenning van ingangssignalen
Beeld-voor-beeld
Geïntegreerde luidspreker (4 Watt / 2 + 2 Watt)
On-Screen menu talen de, en, fr, es, it, se
Instelmogelijkheden Kleurenmodus, Helderheid, Contrast, Kleurtemperatuur/Witpunt, Gamma, Overdrive, Kleurtoon, Kleurverzadiging, Picture-by-Picture, Resolutie, Schaling, Beeldpositie, Input Range, OSD-taal, Signaalingang, Alle EcoView-functies, Volume
Button Guide
Geïntegreerde voeding
Aansluitingen
LAN/RJ-45
Signaalingangen 2x HDMI (HDCP 1.4/2.3), DisplayPort (HDCP 1.3/2.3), USB-C (DisplayPort Alt Mode, HDCP 1.3/2.3)
USB-specificatie USB 5Gbps (USB 3)
USB-upstream-poorten 1 x type C (DisplayPort Alt Mode, stroomvoorziening 94 W max.), 1 x type B
USB-downstream-poorten 1 x type C (functie voor het opladen met 15 watt), 3 x type A
Netwerkverbinding RJ-45
LAN standaarden IEEE802.3ab (1000BASE-T)
Grafisch signaal USB-C, DisplayPort, HDMI (RGB, YUV)
Audio-ingang USB-C, DisplayPort, HDMI
Audio-/koptelefoon-uitgang 2 x 3,5 mm stereojack (Hoofdtelefoon, Line Out)
Energie informatie
Frequentie USB-C: 31-134 kHz / 29-61 Hz; DisplayPort: 31-134 kHz /29-61 Hz; HDMI: 31-135 kHz / 29-61 Hz
Energieverbruik (standaard) [in watt] 16
Maximaal energieverbruik [in watt] 186 (bij maximale helderheid en gebruik van alle signaal- en USB-poorten)
Energieverbruik (Stand-by) [in watt] 0.35
Energieverbruik als netschakelaar is uitgeschakeld [in watt] 0
Energie-efficiëntieklasse D
Energieverbruik/1000h [in kWh] 18
Voeding AC 100-240V, 50/60Hz
Max. USB-C Power Delivery [in Watt] 94
Power management
Afmetingen & gewicht
Afmetingen (incl. standaard) (breedte x hoogte x diepte) [in mm] 612 x 371-565 x 242-250
Gewicht (incl. standaard) [in kg] 8.2
Afmetingen (zonder voet) (breedte x hoogte x diepte) [in mm] 612 x 359 x 61
Gewicht (zonder voet) [in kg] 5.5
Technische tekening (PDF) Technische tekening (PDF)
Draaibaarheid van de standaard [in °] 90
Kantelbaarheid voor/achter [in °] 5 / 35
Rotatie liggend en staand formaat (Pivot) rechtsom
Verstelbaarheid in hoogte [in mm] 195
Gatafstand 100 x 100
Certificering & normen
Certificering CE, UKCA, CB, TÜV/GS, TÜV/Ergonomics (inclusief ISO 9241-307), TCO Certified Generation 9, EPEAT 2018 (US), TÜV/Blue Low Light Content, TÜV/Flicker Free, RCM, cTÜVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), TÜV/S, PSE, VCCI-B, EPA ENERGY STAR, RoHS, WEEE, China RoHS, CCC
EPEAT EPEAT 2018 Goud (Nederland), EPEAT Climate +
Software & Accessoires
Bijbehorende software en verdere accessoires beschikbaar als download Screen InStyle, Monitor Configurator, EIZO Monitortest
Meegeleverde accessoires USB-/signaalkabel (USB-C - USB-C), Handleiding via download, Voedingskabel, Beknopte handleiding
Optionele accessoires CP200, CC100, PP100-K
Garantie
Garantieperiode 5 jaar voor eenheid en LCD-module tot 30.000 bedrijfsuren, wat het eerst wordt bereikt.
Inbegrepen garantie Garantie op nul pixeldefecten; geen volledig verlichte subpixels (subpixels ISO 9241-307) gedurende zes maanden vanaf de aankoopdatum.

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Handleiding - EV2740X

Datasheet - EV2740X

PDF | 6 MB

Verslag van de levenscyclusanalyse - EV2740X

(Engels)

Product afbeeldingen EV2740X

ZIP | 21 MB

Product afbeeldingen EV2740X voor online winkels

ZIP | 43 MB

EIZO DuraVision and FlexScan solutions for control rooms

(Engels)

PDF | 928 KB

FlexScan Product overview

(Engels)

PDF | 181 KB

Duurzame OFFICE-MONITOREN

PDF | 584 KB

Software

Stuurprogramma - EV2740X

Monitor Configurator

Software voor monitorconfiguratie op meer dan één netwerk.

Monitortest

Met behulp van door EIZO zelf ontwikkelde software kunt u snel en eenvoudig de eigenschappen en instellingen van uw eigen monitoren testen.

Screen InStyle / Server

Met Screen InStyle kunnen stroomverbruik, kleur, helderheid en andere instellingen eenvoudig worden beheerd. Met Screen InStyle Server kunnen systeembeheerders monitoren en pc's die in het netwerk zijn aangesloten controleren.

Veelgestelde vragen

Een korte video geeft informatie over de beste locatie, de juiste schermhoogte en hoe FlexScan-monitoren moeten worden aangesloten. De monitorinstelling en het admonistratormenu worden ook besproken.

Bekijk de korte video hier

In een korte video laten wij u zien hoe u EcoView instelt voor de meest ergonomische helderheidskeuze. U zult ook meer te weten komen over de kleurmodi van FlexScan-monitoren en de Picture-by-Picture-functie van sommige modellen. Ook de instelling van de monitor en het administratormenu worden besproken.

Bekijk de korte video hier

EIZO Screen InStyle geeft u slimme controle over uw FlexScan-monitor. Het maakt ook een aangepaste schermindeling mogelijk, kleurinstellingen die u gemakkelijk kan meenemen naar wisselende werksplekken, en kleurmodi die automatisch worden geactiveerd bij een specifieke toepassing. Bovendien kan de hoeveelheid blauw licht in de loop van de dag worden aangepast met Circadian Dimming. Klik hier om de video over Screen InStyle te bekijken.

Bekijk de korte video hier

In een korte video laten we u de functies van Screen InStyle zien. Dit omvat de Color Briefcase-functie voor uw persoonlijke instellingen, die u kunt gebruiken op verschillende werkplekken met moderne FlexScan-schermen.

Bekijk de korte video hier

In een korte video tonen wij u de mogelijkheden van Screen InStyle. Dit omvat de Multi-Monitor-Sync-functie, waarmee u kunt bepalen welke instellingen van één monitor worden toegepast op alle aangesloten monitoren.

Bekijk de korte video hier

Hiervoor wordt de Screen InStyle software gebruikt. Met de Screen-Layout-functie kunt u het scherm splitsen. Laat de app gewoon in het schermsegment vallen met Shift+muisbeweging en Screen InStyle schaalt het automatisch. Meer hierover en over alle functies van de EIZO-software vindt u hier.

Bekijk de korte video hier

Ja, dit is mogelijk met de notebook open en gesloten via de power delivery functie van de monitor. Deactiveer hiervoor de USB-C voeding van de notebook in inactieve modus in het Admininstrator menu van de monitor.

Compatibiliteitsmodus AAN = voeding actief in inactieve modus
Compatibility Mode OFF = voeding alleen bij ingeschakeld beeldscherm

Om de notebook op te starten met ingeschakeld beeldscherm, activeert u de functie "Power On with AC attach"  in de BIOS/UEFI.
Afhankelijk van de computer kan de naam van de functie enigszins verschillen.

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

Als er een KVM-switch is ingebouwd, kunt u afhankelijk van het model tot drie computers tegelijk aansluiten op uw monitor. Randapparatuur die is aangesloten op de USB-poorten van de monitor, bijvoorbeeld het toetsenbord en de muis, kunt u dan gebruiken voor de aansturing van verschillende computers.

Hiervoor moet u de volgende verbindingen maken:

 • Sluit een computer aan via de USB-C-ingang aan de achterkant van de monitor (met het pictogram voor de video-ingang).
 • Sluit de tweede (en eventueel derde) computer aan op de HDMI- of DisplayPort-ingang aanvullend op de USB-B-ingang aan de achterkant van de monitor.
 • Sluit randapparatuur zoals muis en toetsenbord aan op de USB-downstreampoorten aan de zijkant van de monitor.

Als de KVM-switch is ingeschakeld, past de monitor uw aansturing nu automatisch toe voor de actieve video-ingang. De computer die via USB-C is aangesloten, ontvangt de verbinding met de randapparatuur via de USB-C-kabel. De computer die via HDMI of DisplayPort is aangesloten, ontvangt de verbinding met de randapparatuur via de USB-B-aansluiting.

De monitor en de computer gebruiken automatisch een zogeheten handshake-protocol voor de voeding. Hierdoor is de voeding beveiligd tegen overbelasting. Als gebruiker hoeft u alleen maar de kabel aan te sluiten – verder niets. We raden aan om de meegeleverde USB-C-kabel te gebruiken, omdat deze een laadstroom van 5 ampère ondersteunt.

10 van 48 FAQ's worden weergegeven

Garantie

Garantie voorwaarden

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

 • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
 • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
 • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices

Testrapporten

Reviews International

Testrapporten

09/2023

09/2023 | PRAD: Koopadvies zonder voorbehoud

Met de EV2740X presenteert EIZO een 4K zakelijke monitor in perfectie. Meer is eigenlijk niet mogelijk. Naast verbeteringen aan het ontwerp is vooral de USB-C connectiviteit up-to-date gebracht. Met een voeding van 94 watt kunnen externe apparaten nu veel efficiënter worden bediend. De al uitgebreide ergonomische functies worden verder verbeterd door de nieuwste FlexStand, inclusief een nieuwe stijlvolle standaard.
 
De beeldkwaliteit van EIZO is meestal overtuigend, maar wat de EV2740X levert kan eigenlijk alleen maar perfect worden genoemd, [...] Ook de beeldhomogeniteit is overtuigend. Een statisch contrast van meer dan 2000:1 voor een IPS-paneel is uitzonderlijk. Maar ook de kleurweergave en kijkhoeken leveren topwaarden. [...]
 
Om deze reden kunnen we de EIZO EV2740X een onvoorwaardelijke koopaanbeveling geven. De fabrikant legt met deze kwaliteit de lat enorm hoog en kan beschouwd worden als de referentie op het gebied van 4K zakelijke monitoren.

Meer lezen

Testrapporten in het Engels

09/2023

PRAD: Unreserved purchase recommendation

With the EV2740X, EIZO presents a 4K business monitor in perfection. More is not really possible. In addition to design improvements, the USB-C connectivity in particular is brought up to date. With a power supply of 94 watts, external devices can now be operated much more efficiently. The already extensive ergonomic functions are further improved by the latest FlexStand, including a new stylish stand.
 
EIZO's image quality is usually convincing, but what the EV2740X delivers can really only be described as perfect, [...] The image homogeneity is also convincing. A static contrast of more than 2000:1 for an IPS panel is exceptional. But colour reproduction and viewing angles also deliver top values. [...]
 
For this reason, we can give the EIZO EV2740X an unqualified buy recommendation. In this quality, the manufacturer sets the bar enormously high and can be considered the reference in the field of 4K business monitors.

Read more