ColorEdge referentie

Het Tsjechisch Filharmonisch Orkest

CZ_Philharmonie_Header_1920x500.jpg

Het Tsjechisch Filharmonisch Orkest in Praag staat internationaal hoog in aanzien en vormt een symbool voor de culturele traditie van de Tsjechen. Bij het opnemen van concerten maakt het orkest gebruik van verschillende EIZO-monitoren, waaronder de HDR-referentiemonitor ColorEdge PROMINENCE CG3145.

In dit interview spreken Dušan Bajtoš, technisch leidinggevende, en Tomáš Kudrna, studiomanager, over de manier waarop het Praagse concertgebouw Rudolfinum gebruikmaakt van ColorEdge-monitoren van EIZO.

De opnamestudio van het Tsjechisch Filharmonisch Orkest

Het Tsjechisch Filharmonisch Orkest verzorgt niet alleen in Tsjechië en op tournee in het buitenland voor intense concerten met een persoonlijke beleving, maar levert ook moderne interpretaties van klassieke en moderne muziek, waarvan huidige en toekomstige generaties kunnen genieten doordat deze concerten worden opgenomen. Er worden dan ook ieder jaar meerdere opnameprojecten gestart voor Tsjechische en buitenlandse producenten.

CZ_Philharmonie_Image_03.jpg
CZ_Philharmonie_Image_04.jpg
CZ_Philharmonie_Image_01.jpg

Om die reden is de opnamestudio van het orkest voorzien van EIZO-monitoren uit de ColorEdge-serie. Dankzij de ColorEdge PROMINENCE CG3145, ColorEdge CG318-4K en CG2700X kunnen omvangrijke film-, tv- en audioproducties met grote projectteams efficiënt en hoogwaardig worden uitgevoerd.

In dit interview spreken Dušan Bajtoš, technisch leidinggevende, en Tomáš Kudrna, studiomanager, over hun ervaringen met EIZO ColorEdge-monitoren.
CZ_Philharmonie_Person_Thomas_Kurdna.jpg

Tomáš Kudrna – studiomanager

CZ_Philharmonie_Person_Dusan_Bajtos.jpg

Dušan Bajtoš – technisch leidinggevende

De opnamestudio werkt met monitoren van EIZO. Wanneer hoorden jullie voor het eerst over EIZO?
EIZO was dankzij onze ervaringen in de omroepbranche natuurlijk al een begrip voor ons. Tijdens een voorstelling hebben we kennisgemaakt met de HDR-monitor ColorEdge PROMINENCE CG3145.

Video-opnamen met een groot dynamisch bereik zijn een belangrijke moderne innovatie. Hoe belangrijk is HDR voor jullie?
HDR is een thema dat niet uit de toekomst weg te denken valt. Dankzij het bredere dynamische bereik wordt het beeld veel authentieker. Wij willen aan de voorhoede van deze ontwikkeling staan en als een van de eersten HDR-materiaal aan omroepen bieden.

Waarvoor gebruiken jullie de ColorEdge-monitoren van EIZO in de opnamestudio?
We gebruiken de monitoren voor esthetische aanpassingen van het kleurverloop.

Wat was concreet de meerwaarde van de ColorEdge PROMINENCE CG3145 bij het verwerken van filmmateriaal dat met een camera met een breed dynamisch bereik is opgenomen?
Dankzij de extreme contrastverhouding van 1.000.000:1 bereiken we met de ColorEdge PROMINENCE CG3145 een uitgesproken, bijzonder precieze en authentieke weergave van het opgenomen materiaal. Bovendien hebben we een goed overzicht van het beeldmateriaal en kunnen we heel nauwkeurig afstemmen wat de eindklant in handen krijgt.

EIZO levert niet alleen hoogwaardige producten, maar zet zich ook in voor een goede klantenservice. Wat is jullie ervaring met de klantenservice van EIZO?
Wij stellen het totaalpakket dat EIZO in Tsjechië biedt heel erg op prijs. We krijgen op locatie advies over beeldbewerking en kalibratie, en kunnen altijd rekenen op uitmuntende productondersteuning.