ColorEdge referentie

Edisen

Edisen verzekert zich van color gradingkwaliteit met een EIZO ColorEdge referentiemonitor.

Edisen_stage.jpg

Edisen is een wereldwijde specialist in productie en content creatie die jaarlijks meer dan 6.000 films en series produceert in meer dan 60 verschillende landen. Het bedrijf is opgericht in 1995 en heeft vandaag de dag kantoren in Europa, de VS en Azië. We hadden de gelegenheid om met Niklas Aldergren, IT Manager bij Edisen, te praten over de monitoropstelling die zij gebruiken om hun creativiteit in een breed scala van projecten te uiten.

Vertel ons over Edisen en uw rol daar.
Edisen is een wereldwijde full-service partner in communicatie, entertainment, post-productie en MarTech. We hebben kantoren in de VS, Europa en Azië. Onder onze klanten bevinden zich bijvoorbeeld Volvo, Nike, Amazon, Netflix en SVT (Swedish Broadcast Union). Mijn rol als IT-manager houdt in dat ik op de hoogte moet blijven van nieuwe technologische hulpmiddelen en mogelijkheden. Onze kantoren moeten altijd over de beste oplossingen beschikken om producties van wereldklasse te garanderen.

En dat is inclusief monitoren?
Absoluut. We hebben drie coloristen die TV producties en films beoordelen. Dit stelt zeer hoge eisen aan de productiekwaliteit, dus onze coloristen moeten altijd vertrouwen hebben in de technologie. Met andere woorden, alles moet werken. Het draait allemaal om vertrouwen. Onze coloristen moeten precies kunnen zien hoe een beeld eruit ziet.

Hoe bent u tot de keuze voor een EIZO-monitor gekomen?
We hebben een toenemende behoefte aan HDR-content gezien, onder andere dankzij de vele Netflix-producties, dus moesten we reageren met de juiste technologische oplossingen, en vooral color grading-monitoren.

We hebben al diverse andere modellen van EIZO, dus ik wist waar ze voor staan. En nu hadden we een HDR-monitor van topkwaliteit nodig voor naslagwerk. Ik wist al hoe goed EIZO was op het gebied van kwaliteit en persoonlijke ondersteuning, dus het lag voor de hand om hun HDR-monitor met andere op de markt te vergelijken.

Omdat er tegenwoordig steeds hogere eisen worden gesteld aan geavanceerde HDR, moeten we een uiterst betrouwbare referentiemonitor gebruiken. Omdat wij nooit concessies doen aan de kwaliteitseisen van de klant, was het vanzelfsprekend om te kiezen voor de nieuwste HDR-colorgrading monitor van EIZO.

Edisen_image_1.jpg

Wat gaf de doorslag voor de beslissing?

Topkwaliteit gecombineerd met een goede, solide inzet! Wij kozen voor het nieuwste HDR-model van EIZO, de ColorEdge CG3146 met ingebouwde kalibratie en vijf jaar garantie. Hij voldoet aan onze eisen op het gebied van prestaties en functionaliteit, en levert nauwkeurige, volledig betrouwbare beelden.

De toegankelijkheid en de persoonlijke betrokkenheid van EIZO hebben een grote rol gespeeld bij onze keuze voor een monitor. Technische oplossingen alleen zijn niet genoeg, we hebben ook de beste ondersteuning ter plaatse nodig. Iemand in een ander land mailen en een paar dagen op antwoord wachten, is gewoon niet goed genoeg.

De persoonlijke relatie is heel belangrijk. En dat is precies wat EIZO doet: ze geven om ons, en ze zijn er wanneer we ze nodig hebben. Dat is voor ons belangrijk, want de techniek die wij gebruiken, moet altijd en overal werken. Wij hebben geen reservemonitoren op de plank staan. Dus als we ondersteuning nodig hebben, dan hebben we die ook meteen nodig.

 

En, denkt u dat u nog meer EIZO-aankopen zult doen?

Ja, inderdaad. Ik kijk uit naar een lange, betrouwbare relatie.

 

Vertel ons over de kwaliteitsborging.

Ik werk met alle grote productiehuizen in het land. Onze klanten stellen zeer hoge eisen; alles moet perfect zijn, van studio-ontwerp tot de juiste keuze van monitoren voor training en kalibratie. Het betekent niets minder dan kwaliteitsgarantie in de hele beeldverwerkingsketen. Daarom heb ik zoveel vertrouwen in de samenwerking met EIZO. De monitoren zijn van topklasse, ze bieden goede ondersteuning en vijf jaar garantie. Als we service nodig hebben, wordt alles snel gerepareerd in de eigen werkplaats. En omdat ze leenmonitoren aanbieden, voorkomen we kostbare productiestops.

Goede opstelling voor Edisen

"Ik ben al meer dan 10 jaar EIZO-dealer", zegt Pär Hörnell van Tiwia, die zich bezighoudt met de installatie, training en kalibratie van de nieuwe HDR-monitoren van Edisen. "We hebben met de nieuwe referentiemonitor een heel goede opstelling voor Edisen gecreëerd. Edisen levert absolute wereldklasse producties, en ik zie geen grenzen als het gaat om color grading."