Referentie

Hydro Technology Institute

Heldere camerabeelden om 's nachts rivierdebieten te meten

Hydro_stage.jpg

Het Hydro Technology Institute ontwikkelt systemen met geavanceerde numerieke analyse en geavanceerde AI-technologieën om het debiet en de snelheid van rivieren via video te meten. Het instituut gebruikt de SSZ-9700 ultragevoelige HD-videocamera van EIZO om rivieren 's nachts nauwlettend in de gaten te houden. We vroegen hen wat de doorslaggevende aankoopfactoren waren en wat hun ervaringen met de camera waren.

Interview met het Hydro Technology Institute

Vertel ons iets over je bedrijf

Tsuji: Het Hydro Technology Institute is opgericht in maart 2000. We leveren voornamelijk diensten op het gebied van informatietechnologie voor rampenbeheer en civiele techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van numerieke analyse en gespecialiseerde technologieën. Onze belangrijkste klanten zijn nationale onderzoeksinstituten, universiteiten en particuliere bedrijven. Wat ons uniek maakt is dat we nauw samenwerken met universitaire onderzoekers in Japan en daarbuiten om numerieke analysemodellen, gebaseerd op het laatste onderzoek, toe te passen op praktische toepassingen.

Hydro_image1.jpg
Yoshitada Minami

Hoofd van de Milieugroep

Hydro_image2.jpg
Masayuki Tsuji

Hoofd van de verkoopgroep

Wat het eigenlijke werk betreft, leveren we voornamelijk numerieke analyses en systeemontwerpdiensten. De numerieke analyses die we doen voor rivieren omvatten waterstromingsanalyses, simulaties van de belasting van brugpijlers en simulaties van puinstromen. We simuleren ook allerlei andere natuurlijke fenomenen - voor havens kunnen we golfslag zoals tsunami's, stormvloeden en hoge golven simuleren, evenals de beweging van sedimenten. We kunnen ook milieuomstandigheden simuleren, zoals waterkwaliteit en wind, en de effecten van seismische activiteit op constructies. Als onderdeel van maatregelen ter bescherming tegen overstromingen maken we schattingen van de schade op basis van overstromingssimulaties en maken we vervolgens gevarenkaarten die gebruikt kunnen worden bij evacuaties. Dit helpt gemeenschappen om beter om te gaan met overstromingssituaties die worden veroorzaakt door extreem zware regenval, die de afgelopen jaren steeds vaker en heviger is geworden.

We bouwen systemen die zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten. Met name voor alomvattend rampenbeheer voorzien we nationale en lokale overheden van rampenbeheersystemen die onze expertise op het gebied van numerieke analyse en informatiesystemen combineren. Daarnaast bieden we technische ondersteuning voor nieuwe technologieën zoals AI, beeldanalyse, Big Data processing en supercomputing. We bieden ook 3D-visualisatietechnologieën die kunnen worden gebruikt in onderwijsprogramma's voor rampenbeheer, zoals CG-simulaties van rampen, AR-gebaseerde hands-on rampensimulaties met smartphones of tablets en VR-gebaseerde beelden met head-mounted displays.

Hydro-STIV

Vertel ons over uw software voor debiet- en snelheidsmeting?

Tsuji: Hydro-STIV is een systeem dat het debiet en de snelheid van rivieren meet aan de hand van videobeelden en informatie over het waterpeil. Door de nieuwste STIV*-technologie, ontwikkeld door professor emeritus Ichiro Fujita van de universiteit van Kobe, te combineren met onze eigen AI-technologie, worden ongelooflijk nauwkeurige metingen bereikt. Vroeger moesten zwemmers, om de stroomsnelheid van een rivier te meten, van een brug vallen en vervolgens met een stopwatch of timer de tijd meten die ze nodig hadden om de rivier af te zwemmen. Dit betekende echter dat in het geval van een overstroming veroorzaakt door een tyfoon, een waarneming ter plaatse moest worden gedaan, zelfs midden in de nacht, wat een ernstig veiligheidsprobleem opleverde. Met Hydro-STIV kunnen metingen worden gedaan met behulp van camerabeelden om de stroomsnelheid en -snelheid met hoge nauwkeurigheid te meten vanaf een veilige locatie, zelfs tijdens overstromingen of andere gevaarlijke omstandigheden.

*Space-time image velocimetry, een techniek om de oppervlaktesnelheid van rivieren en andere watermassa's te meten op basis van video-opnamen

Hydro_image3.png

Hydro-STIV werkvenster

Hydro_image4.jpg

Genereren van een ruimte-tijdbeeld (STI) uit videobeelden

EIZO SSZ-9700 in gebruik

Waarom heb je voor deze camera met ultrahoge gevoeligheid gekozen?

Tsuji: Het belangrijkste doel van het monitoren van rivierstromen is het bepalen van het debiet, de kans op overstromingen en andere gegevens wanneer rivieren opzwellen door zware regenval. Dit kan dan weer gebruikt worden om te begrijpen wat de bovengrenzen zijn van wat deze rivieren aankunnen of moeten aankunnen. Deze informatie wordt ook gebruikt om overstromingen te voorspellen en de rivierinfrastructuur te verbeteren. Dit betekent dat het noodzakelijk is om metingen te doen wanneer het regent, vooral wanneer overstromingen op hun hoogtepunt zijn. Het debiet piekt echter vaak 's nachts en daarom is het belangrijk dat de camera duidelijke video opneemt om onder deze omstandigheden te kunnen meten. In dergelijke situaties worden de rivieren natuurlijk extreem donker en kunnen gewone camera's geen video opnemen die we kunnen gebruiken voor metingen. Op zoek naar een betere oplossing kwamen we terecht bij de ultrahooggevoelige camera van EIZO.

Minami: Soms gebruiken we video van ver-infraroodcamera's voor nachtmetingen, maar ver-infraroodcamera's zijn duur, moeilijk verkrijgbaar en hebben geen erg hoge resolutie. De resolutie is dus niet voldoende om het wateroppervlak van een afstand te meten. Met conventionele camera's zouden we 's nachts foto's kunnen maken met uitgebreide verlichtingsapparatuur, maar dit is niet altijd haalbaar, afhankelijk van de omgeving. We dachten dat de camera met ultrahoge resolutie van EIZO een oplossing zou kunnen zijn voor dit probleem.

Hydro_image5.jpg
Hydro_image6.jpg

Welke effecten had het na installatie?

Minami: Voor metingen met videobeelden is het belangrijk om de stroming van het rivieroppervlak vast te leggen, maar zonder verlichting kunnen conventionele camera's 's nachts alleen pikzwarte videobeelden vastleggen. Tijdens een test met de zeer gevoelige EIZO-camera ontdekten we dat we zelfs de fijnste bewegingen op het rivieroppervlak in het donker konden vastleggen. Met andere woorden: We konden het soort video opnemen dat we nodig hadden om de stroomsnelheid te meten. Dankzij de full HD videoresolutie en de ingebouwde zoomlens kunnen we brede rivieren meten of de camera verder weg plaatsen, wat de Hydro-STIV veelzijdiger maakt.

Tsuji: We krijgen veel verzoeken van klanten om 's nachts video's op te nemen. Door suggesties en specifiek advies te kunnen geven over de optimale zichtomstandigheden, zoals hoe donker een omgeving mag zijn voor een ultragevoelige camera om video op te nemen, hebben we het vertrouwen van onze klanten gewonnen.

Nachtopname

Hydro_image9.jpg

Voorbeeld van stromingssnelheidsmeting met behulp van video-opnamen van de SSZ-9700 zeer gevoelige camera

Systemen voor het meten van stroming en stroomsnelheid

Wat zijn de toekomstperspectieven voor uw bedrijf op dit gebied?

Tsuji: Onze Hydro-STIV is niet alleen ontworpen om de veiligheid te garanderen van de mensen die de metingen uitvoeren, maar ook om bij te dragen aan de veiligheid van de omringende gemeenschappen door belangrijke informatie te leveren. In het dagelijks leven besteden we zelden aandacht aan het debiet of de snelheid van rivieren, maar deze dagelijkse metingen dragen bij aan de veiligheid van ons allemaal. Net als bij de zeer gevoelige camera van EIZO zullen we het systeem blijven verbeteren door gebruik te maken van de nieuwste technologieën om het nog gebruiksvriendelijker te maken en uiteindelijk bij te dragen aan een veiligere samenleving waarin de toestand van rivieren altijd en overal nauwkeurig kan worden gecontroleerd. 

Hydro_image10.jpg

Over het Hydro Technology Institute

Hydro Technology Institute Co., Ltd. combineert geavanceerde numerieke analysetechnologie met geavanceerde informatie- en communicatietechnologie om uitgebreide oplossingen te bieden op het gebied van sociale infrastructuur, rampenbeheer, milieubescherming en wetenschap. Naast het hoofdkantoor in Osaka heeft het bedrijf filialen in Tokio en Kyushu en voert het gezamenlijk onderzoek uit in samenwerking met toonaangevende universiteiten in Japan en overzee, evenals andere onderzoeksinstellingen.

Website