RadiForce Referenz

EUC Mamocentrum

Het Mamocentrum voor borstkankerscreening in de EUC-kliniek in het Tsjechische Ústí nad Labem kiest voor EIZO.

EUC-Mamocentrum_stage.jpg

De Tsjechische EUC-kliniek in Ústí nad Labem is één van de grootste ambulante privéklinieken in de regio Ústí nad Labem. Het EUC Mamocentrum had te maken met een stijgende vraag naar borstkankerscreenings en wilde hierbij natuurlijk voldoen aan de hoogste standaard voor kwaliteit en zorg. Daarom koos de kliniek voor een monitoroplossing met een resolutie van 12 megapixels.

De EUC-groep

Dr. Petr Váša is het hoofd van de afdeling Radiodiagnostiek en van het Centrum voor mammografiescreening in de EUC-kliniek in Ústí nad Labem. Daarnaast coördineert hij geselecteerde centra voor mammografiescreening en fungeert hij als geneesheer-directeur voor alle mammografie- en diagnostische centra binnen de EUC-groep. Hij is lid van het Tsjechische Verband van Radiologen, directielid van de AMA-CZ (Vereniging mammografiediagnostiek), lid van de KOMD (beroepscommissie voor mammografiescreening), ESR (European Society of Radiology) en de EUSOBI (European Society of Breast Imaging). Ook geeft hij regelmatig lezingen en werkt hij als onderzoeker.

“De EUC-kliniek in Ústí nad Labem is één van de grootste ambulante privéklinieken in de regio Ústí nad Labem”, vertelt Dr. Petr Váša. De kliniek in Ústí nad Labem behoort tot de sterke EUC-groep, die in Tsjechië 26 klinieken, 11 centra voor mammografiescreening, 23 apotheken, 11 laboratoria en een online apotheek heeft. Ieder jaar behandelen ruim 2000 artsen en zorgmedewerkers van de EUC-groep ongeveer 1 miljoen patiënten.

EUC-Mamocentrum_1.jpg

Nauwkeurige diagnoses en gebruiksvriendelijke ergonomie met de monitor RX1270 met 12 megapixels.

Uitdaging

“In onze hele regio is er steeds meer interesse voor borstkankerscreenings. Vrouwen besteden meer aandacht aan hun eigen welzijn en nemen ook verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid. Dat komt vooral omdat de media meer bericht over borstkankerpreventie. Het verhaal van Angelina Jolie kan hierbij een rol hebben gespeeld, maar ook de wereldwijde voorlichting over borstkanker of de vele acties van onze ziektekostenverzekeringen.”

De EUC-kliniek in Ústí nad Labem speelt in op deze stijgende vraag en zet hierbij in op de allerhoogste standaard voor kwaliteit en zorg. Hiervoor wordt de kliniek stapsgewijs uitgerust met de beste en hoogwaardigste diagnostische apparatuur. Eén van de nieuwste aanwinsten is een digitaal mammografieapparaat met een stereotactische biopsie-eenheid. Omdat de radiologische opnamen van bijzonder hoge kwaliteit zijn, is er ook een hoogwaardige monitor nodig om deze beelden goed weer te kunnen geven. Op basis van de positieve ervaringen op andere werkplekken viel de keuze op producten van het Japanse EIZO, dat eersteklas diagnostische monitoren produceert.

EUC-Mamocentrum_Vasa.jpg

Wij hebben veel waardering voor de benadering van de EUC-groep, die ons toegang biedt tot de beste technologie die er is. Het werk met de hoogwaardige en betrouwbare referentiemonitoren van EIZO is efficiënter en we kunnen de beelden bijzonder nauwkeurig analyseren. Bovendien zijn ze heel comfortabel in gebruik. Dat komt door de bedrijfseigen technologieën die zijn toegepast in de monitoren. Ook worden ze geleverd met doordachte accessoires die helpen bij de beeldanalyse, zoals de RadiLight comfortverlichting, de speciale functie HybridGamma PXL of de technologie om beeldonscherpte te verwijderen. Tot slot worden de ogen door de niet-verblindende monitor beschermd tegen overbelasting.

Geneesheer-directeur Dr. Petr Váša

EUC-groep

Oplossing: RadiForce RX1270

Geneesheer-directeur Petr Váša werkt nu met de EIZO RadiForce RX1270 referentiemonitor met 12 megapixels, die begin 2020 is geïntroduceerd. De RX1270 is een kleurenmonitor van 30,9 inch die speciaal is gemaakt voor de radiologische diagnostiek en die verschillende beelden van uiteenlopende medische onderzoeksmethoden en lichaamsdelen nauwkeurig weergeeft.

Naast deze hoge weergavekwaliteit biedt deze monitor ook een gebruiksvriendelijke ergonomie. De grote, compacte monitor met 4200 x 2800 pixels biedt voldoende ruimte om verschillende beelden tegelijkertijd weer te geven met medische rapporten. Achterop de monitor is een comfortverlichting ingebouwd, die extra licht geeft zonder de lichtomstandigheden voor de diagnostiek te verstoren.

EUC-Mamocentrum_2.jpg

RadiForce RX1270 met comfortverlichting.