FlexScan Referentie

EIZO-monitoren zijn een integraal onderdeel van de Hauck & Aufhäuser hardware-installatie op kantoor en de thuiswerkplek

Hauck_Aufhaeuser_2256x1270.jpg

EIZO-monitoren zijn bij Hauck & Aufhäuser al lang een vast onderdeel van de hardware-opstelling. Elke medewerker van de traditionele bank heeft standaard twee beeldschermen op zijn werkplek, drie in de fondsenhandel en soms zelfs meer dan zes in de handel. Na de start van de eerste Corona-golf in 2020 heeft de bank haar medewerkers op de thuiswerkplek uitgerust met maximaal twee extra monitoren, zodat zij ook thuis comfortabel en efficiënt kunnen werken. De keuze viel op de EIZO FlexScan EV2460.

Hauck_Aufhaeuser_Image_2_3000x2000.jpg

Het thema thuiswerkplek is voor Hauck & Aufhäuser niet nieuw. Reeds vóór de pandemie van Covid 19 konden sommige werknemers van de bank individueel hun werkplek kiezen. De pandemie maakte er echter plots een veel hogere prioriteit van en binnen veertien dagen na de eerste Corona-golf konden alle bankmedewerkers vanuit huis werken.

Om het de medewerkers zo gemakkelijk mogelijk te maken om te schakelen tussen de bank en de thuiswerkplek, heeft de IT van Hauck & Aufhäuser de hardware-inrichting voor beide werklocaties op dezelfde manier opgezet: een laptop, toetsenbord, muis, headset, dockingstation en maximaal twee EV2460-monitoren.

Hauck_Aufhaeuser_1500x1500.jpg

"Voor de laptops hebben we bewust gekozen voor een kleine uitvoering, zodat de gebruikers hun "werkplek" gemakkelijk kunnen vervoeren. 24-inch monitoren zoals de EV2460 als uitbreiding helpen veel bij de dagelijkse gang van zaken. Grote Excel-spreadsheets of schermen van onze kernsystemen zijn moeilijk weer te geven op een klein laptopscherm of zijn niet comfortabel in het dagelijkse werk," verklaart Erik Schares, hoofd IT Service bij Hauck & Aufhäuser. 

"Bovendien biedt een extra monitor het voordeel dat onze telefonie- en videoconferencingoplossingen via de laptop kunnen plaatsvinden terwijl er tegelijkertijd werkdocumenten op het scherm openstaan. De gebruikers zijn zeer tevreden over de oplossing en waarderen naast de briljante beeldkwaliteit vooral de smalle rand van de EV2460," voegt de IT-manager eraan toe.

Erik Schares

Hoofd IT Service bij Hauck & Aufhäuser

En ook Marina Stober, Specialist Corporate Communications & Marketing bij Hauck & Aufhäuser, is zeer tevreden met haar EV2460 voor thuis:

"Een extra, externe monitor maakt het werken thuis veel gemakkelijker. En in tijden van Corona, wanneer mensen veel thuis werken, was de tussenoplossing met een laptop niet optimaal.

Vooral als u meerdere toepassingen tegelijk wilt weergeven, is een extra monitor naast de laptop een prima werkverlichting. Bijvoorbeeld als u met Excel-spreadsheets werkt of verschillende documenten wilt vergelijken. Op een kleine laptopmonitor zou dat nogal omslachtig zijn en bovendien niet bepaald prettig voor de ogen."

Hauck_Aufhaeuser_Image_1440x960.jpg
Postazione home office allestita con il monitor FlexScan EV2460

Op de vraag wanneer en waarom de bank voor EIZO heeft gekozen, antwoordt Erik Schares: 

"Ik werk al zeven jaar bij de bank. Ik kan dus niet precies zeggen hoe lang Hauck & Aufhäuser al monitoren van EIZO gebruikt. Maar ik ken EIZO-monitoren op kantoor, waarvan sommige al dertien jaar in gebruik zijn. Zelf ken ik EIZO al sinds ik in de IT werkzaam ben en ik ben overtuigd van de kwaliteit en duurzaamheid van de monitoren. En als er toch een garantieclaim komt, wordt alles heel snel en probleemloos afgehandeld. Bovendien voldoen de EIZO-monitoren aan onze eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid, een aspect waar we in de IT heel sterk op letten."

Over Hauck & Aufhäuser

Hauck & Aufhäuser Privatbankiers kunnen terugkijken op een traditie van 225 jaar. De bank is ontstaan uit de fusie van twee reeds lang bestaande particuliere banken: Georg Hauck & Sohn Bankiers in Frankfurt am Main, opgericht in 1796, en Bankhaus H. Aufhäuser, sinds 1870 op de markt in München. De twee banken fuseerden in 1998. De raad van bestuur van de Bank bestaat uit de voorzitter van de raad van bestuur Michael Bentlage en de leden van de raad van bestuur Dr. Holger Sepp en Robert Sprogies. Hauck & Aufhäuser ziet zichzelf als een traditionele en tegelijkertijd moderne private bank.

De Bank, met vestigingen in Frankfurt am Main, München, Hamburg, Düsseldorf en Keulen, richt zich op uitgebreide adviesdiensten en vermogensbeheer voor particuliere en zakelijke klanten, vermogensbeheer voor institutionele beleggers, uitgebreide fondsdiensten voor financiële en reële activa in Duitsland, Luxemburg en Ierland, en samenwerking met onafhankelijke vermogensbeheerders. Daarnaast bieden wij research-, verkoop- en handelsactiviteiten met een specialisatie in small- en mid-cap ondernemingen in Duitstalige landen, alsmede individuele diensten voor beursintroducties en kapitaalverhogingen. Het zwaartepunt van onze bedrijfsactiviteiten ligt op het verstrekken van holistisch en persoonlijk advies, op basis waarvan individuele oplossingen worden ontwikkeld.