FlexScan referentie

Duurzaamheid – de hoogste prioriteit bij GLS

GLS_Bank_Header_neu.jpg

De GLS Bank met zijn hoofdkantoor in het Duitse Bochum is zich zeer bewust van zijn sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Daarom hanteert de bank een vastberaden duurzaamheidsstrategie, die in alle zakelijke beslissingen wordt weerspiegeld.

GLS Bank gebruikt dus sinds 2016 EIZO-monitoren. Sindsdien zijn alle "oude monitoren" geleidelijk vervangen door de EIZO FlexScan EV2450 (24") en EV2750 (27") modellen. Meer dan 1000 EIZO-monitoren zijn in gebruik bij GLS Bank.

Martin Wiegers, Senior Referent Advies en Projectmanagement bij de GLS Bank, legt in het volgende interview uit waarom de GLS Bank doelbewust heeft gekozen voor de monitoren van EIZO uit de FlexScan-reeks:

Hoe bent u eigenlijk bekend geraakt met de producten van EIZO?
EIZO was voor ons natuurlijk een begrip als monitorfabrikant. De goede testresultaten spreken voor zich. Het concrete contact en de opzet en start van het project werden vervolgens met de verantwoordelijke Key Account Manager van EIZO tot stand gebracht.

Duurzaamheid speelt in uw instelling een zeer grote rol. In hoeverre heeft dit de keuze van de monitoren beïnvloed?
Wij zijn ons er zeer van bewust dat bij de productie van technische goederen, zoals monitoren, volledige duurzaamheid kostbaar is. Toch speelt dat hier natuurlijk ook een zeer belangrijke rol.  EIZO heeft op dat vlak goede en aantoonbare duurzaamheidsstandaarden ingesteld. De productie vindt plaats in Japan. De apparaten beschikken over uitgebreide stroombesparingsmodi en verbruiken daardoor minder stroom.

De lange levensduur van de monitoren van EIZO is een ander belangrijk punt als het gaat om duurzaamheid. De monitoren moeten nu namelijk veel later worden vervangen dan bij producten met een minder lange levensduur. Dat spaart onze natuurlijke hulpbronnen.

GLS_Bank_-_Image_03.jpg
GLS_Bank_-_Image_02_3000.jpg
GLS_Bank_-_Image_01_3000.JPG

Wat sprak er voor u verder nog voor de monitoren van EIZO?
Er zijn veel redenen: de voortreffelijke beeldkwaliteit, de uitstekende productkwaliteit, de talloze aansluitmogelijkheden, de lange garantietermijn van 5 jaar inclusief on-site garantie, het slanke design, de ergonomie en ook de langdurige beschikbaarheid.

Voor welke toepassingen worden beide modellen bij uw instelling gebruikt?
De EV2750 worden bij ons ingezet op de afdeling Communicatie en Ontwikkeling en op werkplekken waar grote tabellen worden bewerkt. De EV2450 worden doorgaans bij het gebruik van twee monitoren ingezet, met name bij de klantenserviceafdelingen om meteen meerdere toepassingen parallel te kunnen weergeven en te kunnen gebruiken.

Intussen worden er al veel monitoren bij u ingezet. Hoe zijn tot dusver uw ervaringen daarmee? Is er al feedback van de gebruikers?
De feedback is zonder uitzondering positief. Er wordt veel teruggekoppeld dat de nieuwe monitoren, dus de apparaten van EIZO, vriendelijker zijn voor de ogen en dat daardoor hoofdpijn wordt vermeden. Ook de goede kleurweergave wordt geprezen.

Sinds 2021 zijn nog meer werkplekken bij GLS Bank uitgerust met het EV2460-model, dat op dit moment het meest duurzame beeldscherm is qua energie-efficiëntieklasse van EIZO.