DuraVision en FlexScan referentie

IP Decoderboxen en FlexScan monitoren in het KDDI Network Service Operations Centre

IP Decoderboxen en FlexScan monitoren in het KDDI Network Service Operations Centre

In juli 2021 opende het Japanse telecommunicatiebedrijf KDDI een nieuw netwerkoperatiecentrum met als doel betrouwbare communicatiediensten te leveren, zelfs in het geval van een grote natuurramp. Het nieuwe exploitatiecentrum beschikt over een volledig geïntegreerd systeem voor de exploitatie en de monitoring van de diensten. Op die manier kan vanuit een centrale plaats op problemen worden gereageerd.

De doorslaggevende factoren

4K-ondersteuning en computerloze bediening voor eenvoudig onderhoud

Om de beelden van de bewakingscamera weer te geven, installeerde KDDI zes DuraVision DX0211 IP-decoderboxen en 177 FlexScan EV3285 en EV2785 4K-monitoren voor weergave in de bewakingsruimte. Bovendien werden 309 FlexScan EV2460 geïnstalleerd in de kantoren.

We vroegen de beslissers van dit project waarom ze voor EIZO kozen en hoe de oplossingen hun bedrijf ondersteunen.

IP Decoder Box van EIZO voor bewaking op afstand

Migaki: Om de operatoren een goed overzicht te geven van de situatie op verschillende locaties, moeten we voortdurend beelden met hoge resolutie van meerdere camera's weergeven. Voor het decoderen van deze videostromen zouden krachtige PC's moeten worden gebruikt, maar deze brengen kosten voor beveiligingsbeheer met zich mee, zoals wachtwoordbeheer, regelmatige updates, anti-virusmaatregelen en logboekbeheer. We hebben gekozen voor de IP-decoderboxen van EIZO, omdat ze een eenvoudige manier bieden om meerdere camerabeelden van verschillende locaties tegelijk weer te geven, zonder dat daarvoor een pc nodig is. Dit betekende dat wij een vereenvoudigd systeem konden implementeren dat nog steeds aan de veiligheidsnormen voldeed en tegelijkertijd onze kosten verlaagde.

DX0211-IP voor weergave op een videowall

DX0211-IP voor weergave op een videowand.

Operatiecentrum voor netwerkdiensten

Operatiecentrum voor netwerkdiensten.

De DX0211-IP maakt verbinding met meerdere IP-camera's op elke locatie en stuurt de beelden in 4K-resolutie naar de videowand vooraan in de zaal. Wij vinden het vooral prettig dat de DX0211-IP beelden met een hoge resolutie kan weergeven zonder nadelen zoals latency. Via het netwerk kunnen wij ook verbinding maken met andere datacentra in Japan en camerabeelden delen met ons hoofdkantoor en locaties in Shinjuku, Tama en Osaka. Met de DX0211-IP is het afspelen van camerabeelden van andere locaties slechts een kwestie van een paar eenvoudige instellingen.

Onze toepassing is meer om situaties in de gaten te houden dan om misdaden te voorkomen. Daarom vonden wij het interessant dat de DX0211-IP zich bewezen heeft in medische en openbare instellingen met vergelijkbare vereisten.  Wij hebben gekozen voor de DX0211-IP omdat deze 4K-input en -output ondersteunt, een compact formaat en ventilatorloos ontwerp heeft, en kan worden bediend met een afstandsbediening of muis, wat de flexibiliteit verhoogt.

Shuichi Migaki, algemeen directeur

We hebben gekozen voor de IP-decoderboxen van EIZO, omdat ze een eenvoudige manier bieden om meerdere camerabeelden van verschillende locaties tegelijk weer te geven, zonder dat daarvoor een pc nodig is. Dit betekende dat wij een vereenvoudigd systeem konden implementeren dat nog steeds aan de veiligheidsnormen voldeed en tegelijkertijd onze kosten verlaagde.

Shuichi Migaki

algemeen directeur

FlexScan EV3285 en EV2785 4K-monitoren

Gelijktijdige weergave van een grote hoeveelheid informatie

Migaki: De controlroom vormt het hart van ons nieuwe Network Service Operations Centre. Operators moeten tijdens hun werk veel informatie kunnen zien die voortdurend verandert. Onze belangrijkste eisen voor de monitoren zijn dan ook een grote schermdiagonaal en een hoge detailresolutie voor optimaal zicht.

Sasaki: De FlexScan EV3285 en EV2785 4K-monitoren van EIZO zorgen ervoor dat kleine teksten en beelden scherp en prettig leesbaar zijn. Ook de functie Picture-by-Picture (PbyP), waarmee meerdere beeldsignalen tegelijk naast elkaar kunnen worden weergegeven, is uiterst nuttig gebleken. De EV3285 heeft ook een Picture-in-Picture functie die uitvoer met een hoofdbeeld en een verkleind beeld daarbinnen mogelijk maakt. Het vergelijken van informatie uit verschillende bronnen helpt om de juiste beslissingen te nemen.

Migaki: Het frameloze, volledig platte ontwerp geeft het een lichte, minimalistische uitstraling terwijl er toch veel ruimte overblijft op het bureau. Het resultaat is een comfortabele werkomgeving met een effectief gebruik van de ruimte.

EV3285 in bedieningswerkplekken

EV3285 in bedieningswerkplekken

EV2785 in Bedienerarbeitsplätzen

EV2785 in bedieningswerkplekken

kddi_quote_02.jpg

De FlexScan EV3285 en EV2785 4K-monitoren van EIZO zorgen ervoor dat kleine teksten en beelden scherp en prettig leesbaar zijn. Ook de functie Picture-by-Picture (PbyP), waarmee meerdere beeldsignalen tegelijk naast elkaar kunnen worden weergegeven, is uiterst nuttig gebleken. De EV3285 heeft ook een Picture-in-Picture functie die uitvoer met een hoofdbeeld en een verkleind beeld daarbinnen mogelijk maakt. Het vergelijken van informatie uit verschillende bronnen helpt om de juiste beslissingen te nemen.

Shiori Sasaki

plaatsvervangend hoofd van de afdeling Engineering

FlexScan-monitoren voor de kantooromgeving

KDDI's visie om verschillende werkstijlen en aandacht voor het milieu te bevorderen

Sasaki: In juli 2020 introduceerde KDDI een hybride werkmodel om tegemoet te komen aan de eisen van een veranderende werkwereld en elke werknemer de mogelijkheid te bieden flexibel te bepalen waar hij of zij werkt. Ook intern stimuleren wij digitale transformatie om onze kantoren en IT-omgeving te verbeteren en andere werkstijlen te realiseren. Een van deze initiatieven is de optimalisering van onze kantoorruimte.

Met de invoering van een bedrijfsbreed hybride systeem dat telewerken combineert met kantoorwerk, wilden we een co-creatieve kantoorruimte creëren die ontwikkelaars en operators samenbrengt, en tegelijkertijd het aantal zitplaatsen met ongeveer de helft verminderen in vergelijking met het vorige kantoorconcept. Laten we zeggen dat een ontwikkelaar en een operator willen praten terwijl ze beiden naar dezelfde monitor kijken. Om dit te vergemakkelijken, hebben wij gekozen voor monitoren die aan de armen kunnen worden bevestigd, zodat zij vrij kunnen worden ingesteld. Het resultaat is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar zorgt ook voor een visueel aantrekkelijke, uniforme uitstraling van de werkplek.

EV2460 gemonteerd op een draagarm voor gebruik op kantoor

EV2460 gemonteerd op een draagarm voor gebruik op kantoor

EV2460 op de werkplek

EV2460 op de werkplek

Zicht in het open kantoor

Zicht in het open kantoor

Onze belangrijkste eisen voor kantoormonitoren zijn dat ze de ogen niet vermoeien en dat ze duurzaam zijn. Deze monitoren worden gedurende lange perioden gebruikt voor ontwikkelingswerk of rampenbestrijding, zodat oogvermoeidheid en hardwarestoringen tot grote problemen zouden leiden. De monitoren van EIZO waren voor ons ideaal, omdat ze bijvoorbeeld blauw licht reduceren om de ogen minder te vermoeien, omdat ze voor 100% in Japan worden gemaakt en omdat ze een garantie van vijf jaar hebben. Het is ook geruststellend te weten dat EIZO een uitstekende klantenservice biedt.

Centrale eis

Geringe gevolgen voor het milieu

Een andere eis die aan de monitoren werd gesteld, was dat zij het milieu zo min mogelijk zouden belasten. Een van onze inspanningen om de SDG's bij KDDI te bereiken is het bevorderen van het gebruik van informatie- en communicatietechnologie om de impact op het milieu te verminderen. Dit geldt uiteraard ook voor de IT-apparatuur die wij gebruiken.

De SDG's van KDDI

Migaki: Een probleem dat we hebben bij de aanschaf van monitoren is dat ze vaak worden geleverd met een heleboel kabels en andere accessoires die we niet nodig hebben en waarvan een groot deel wordt weggegooid. Bij deze monitoren hebben we echter met EIZO over de gevolgen voor het milieu gesproken en zij stelden een milieuvriendelijk verpakkingsidee voor: de monitoren werden zonder voet en kabels aan ons geleverd en in elke doos zaten meerdere monitoren verpakt.

Dit voorstel was een van de redenen waarom we voor EIZO kozen - het leverde een volumereductie van 40% op in vergelijking met de verzending in afzonderlijke dozen, en ook de verzendkosten werden met meer dan 20% verlaagd. Bovendien bespaarden we veel tijd bij het uitpakken en installeren en produceerden we aanzienlijk minder afval dan gewoonlijk.

De monitoren worden geleverd in een collectieve verpakking om de impact op het milieu te beperken

EIZO komt tegemoet aan de behoeften van zakelijke klanten door op maat gemaakte verpakkingen aan te bieden, zodat de milieueffecten van bulkaankopen worden beperkt. 

Dit biedt de flexibiliteit om aan speciale eisen te voldoen, zoals het verpakken van meerdere monitoren in een enkele doos of het weglaten van standaards en kabels die de klant niet nodig heeft voor zijn installatie.

kddi_content_image_08.jpg

KDDI en EIZO

Toekomstperspectieven en verzoeken aan EIZO

Sasaki: KDDI blijft een belangrijke rol spelen bij het verlenen van telecommunicatiediensten die als reddingslijn dienen in geval van een ramp. Om onze diensten nog betrouwbaarder te maken, zullen wij onze operaties blijven verbeteren, onze rampenbestrijdingsmaatregelen en communicatie-infrastructuur verder ontwikkelen en nieuwe werkmethoden bevorderen waarmee overal en altijd resultaten kunnen worden geboekt.

Migaki: EIZO is een van de weinige gevestigde fabrikanten in Japan en ik hoop dat ze producten en oplossingen zullen blijven aanbieden die zowel in eigen land als internationaal aan een hoge betrouwbaarheidsstandaard voldoen.

 

Speciale dank aan KDDI voor hun medewerking.

 

kddi_content_image_09.jpg
kddi_content_image_10.jpg

Over KDDI

KDDI, dat meer dan 60 jaar geleden werd opgericht als Kokusai Denshin Denwa (KDD), is een pionier in de internationale telecommunicatie-industrie in Japan en verbindt Japan met meer dan 190 landen over de hele wereld. Het hoogwaardige en uiterst betrouwbare internationale telecommunicatienetwerk van KDDI is gebaseerd op draadloze technologieën, satellieten, onderzeese kabels en meer om de samenleving te ondersteunen door middel van gemakkelijke communicatie in het bedrijfsleven en het dagelijks leven.

Website van de KDDI Corporation