DuraVision Referentie

Een eenvoudige keuze voor een unieke oplossing

MIKROPAKK heeft zijn videobewaking gemoderniseerd met IP-decoder-monitoren van EIZO.

Mikropakk_stage.jpg

De Hongaarse verpakkingsfabrikant MIKROPAKK was voor de modernisering en verdere ontwikkeling van zijn videobewakingssysteem op zoek naar een monitoroplossing met hoge beeldkwaliteit en flexibele weergavemogelijkheden. De keus viel al snel op de IP-decoder-monitoren van EIZO.

Modernisering van de videobewakingssystemen van de fabrieken

Begin 2019 besloot MIKROPAKK om zijn verouderde systeem voor videosurveillance in beide vestigingen te vernieuwen en verder te ontwikkelen. Het hoofddoel van het nieuwe bewakingssysteem was niet alleen materiaalbescherming en diefstalpreventie, maar ook het onderzoeken van eventuele ongevallen tijdens het productieproces. Daartoe installeerde het bedrijf 160 HIKVISION IP-camera's om de productiehallen en de kantoorruimtes van het gebouw te bewaken. In de planningsfase van het project legde MIKROPAKK aan de hand van een complexe camera-monitor-matrix vast hoe de inkomende signalen moesten worden georganiseerd en weergegeven. Hun planning vroeg om een monitoroplossing met een flexibele displayindeling – een eis waar alleen de IP-decoder-monitoren van EIZO aan voldoen.

Mikropakk_outside.jpg
MIKROPAKK video-installatie receptie

De beslissing voor videobewakingsmonitoren van EIZO

Tijdens de planning van het nieuwe systeem zocht MIKROPAKK naar een oplossing voor videosurveillance die snel en met weinig werk kon worden geïnstalleerd. Voor de monitoren waren er twee harde eisen: extreem goede beeldkwaliteit, en een grote kijkhoek. Daarnaast wilde het bedrijf grotere monitoren inzetten, bijvoorbeeld met een schermdiagonaal van 46 inch, om te garanderen dat het bewakingspersoneel de beeldinhoud ook vanaf een afstand goed zou kunnen zien. De belangrijkste functie van de IP-decoder-monitoren van EIZO is een directe live-weergave. MIKROPAKK wilde de videostream op een apart NVR-systeem (network video recorder) registreren. Daarmee waren de EIZO-modellen FDF2304W-IP en FDF4627W-IP vanaf het begin de ideale oplossing. Het bedrijf voerde uitgebreide compatibiliteitsproeven uit met de genoemde camera's en bestelde voor de beide locaties decoder-monitoren: het model FDF2304W-IP van 23 inch en de FDF4627W-IP van 46 inch.

Voor deze modernisering dachten we direct vanaf het begin aan de IP-decoder-monitoren van EIZO als ideale oplossing voor onze vereisten. We wisten al dat de beeldkwaliteit van EIZO aan onze eisen voldoet, en omdat er geen PC nodig is voor de aansluiting sparen we tijd en personeelskosten.

Gábor Fazekas

CEO, MIKROPAKK Kft.

FDF4627W-IP wandmontage

FDF4627W-IP wandmontage

Interview met Gábor Fazekas

Hoe heeft u voor het eerst van onze producten gehoord?

Voor de aanbesteding hebben we talloze voorbereidende maatregelen en activiteiten uitgevoerd om uiteindelijk de technische vereisten voor onze vestigingen te bepalen. Zo hebben we de DuraVision IP-decoder-oplossingen van EIZO leren kennen.

Wat is het voordeel van de EIZO-monitoren? Maken ze uw werk makkelijker?

Ja, absoluut. Momenteel gebruiken we de monitoren van EIZO voor onze materiaalbescherming en diefstalpreventie en in ons systeem voor ongevallendetectie. Het nieuwe systeem moest vooral ook plaats besparen, en de monitor van EIZO kan tot 16 camerastreams tegelijk weergeven. Zo kan ons veiligheidspersoneel heel eenvoudig alle streams tegelijk visualiseren en analyseren op slechts één monitor.

Welke verschillen waren er met andere aanbieders, en waarom heeft u uiteindelijk gekozen voor EIZO?

Heel simpel: de combinatie van gelijktijdige decodering en weergave van zoveel streams op één monitor is uniek voor EIZO. We hebben eerlijk gezegd geen andere aanbieder gevonden die dit soort oplossing biedt.

Overweegt u om in de toekomst nog meer producten van EIZO te installeren?

Dat kan ik me goed voorstellen, als de oplossingen van EIZO technisch en financieel de beste keus zijn voor onze vereisten. (lacht)

Mikropakk_backoffice.jpg
Mikropakk_installation_image_9.jpg

Over MIKROPAKK

MIKROPAKK Kft. is een Hongaars bedrijf dat sluitingen en verpakkingssystemen produceert met behulp van spuitgiet- en blaasvormprocessen. Het familiebedrijf bestaat al 27 jaar en beschikt over twee productielocaties. De hypermoderne fabriek MIKROPAKK SILVER bevindt zich in Boedapest en in het noorden van Hongarije staat de tweede fabriek, MIKROPAKK BLACK. De beide vestigingen produceren samen meer dan 1,3 miljard kunststofcomponenten per jaar. MIKROPAKK BLACK is ingericht voor massaproductie. De fabriek MIKROPAKK SILVER legt zich toe op de productie van veeleisende precisieonderdelen en heeft zich gespecialiseerd in het beheer van volledige onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Het zwaartepunt voor MIKROPAKK ligt momenteel op de productie voor de farmacologische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de cosmeticabranche.

Naar de Mikropakk website