Coloredge Ambassador

Christin Necker vertelt verhalen vanuit vogelperspectief

Luchtfoto berglandschap

Christin Necker is een professionele fotograaf en filmmaker. Het is haar missie om haar kijkers te inspireren door de kracht van visual storystelling. Haar professionele specialiteiten zijn time-lapse, hyperlapse, drone videografie en het verkennen van bergen en landschappen om de schoonheid, kracht en stijl van het bestaan vast te leggen. Haar werk is te zien geweest op de internationale televisie.

Christin maakt gebruik van haar talent, ervaring en schat aan kennis bij het bestuderen van motion graphic design om esthetisch aangename kunstwerken te creëren. Ze vindt het ook leuk om al het technische werk te doen tijdens en na de shoot. Als ze een camera pakt, zijn er geen grenzen aan haar talent. Een van de grootste hoogtepunten van haar carrière was het winnen van de eerste prijs voor de beste time-lapse-opname op het Los Angeles Independent Film Festival.Uiteindelijk wil Christin fotografie en videografie gebruiken om mensen te absorberen, te bekrachtigen en te onderwijzen via gedrukte en digitale media. In haar vrije tijd vliegt ze graag met drones en handelt ze online.

Christin Necker
Luchtfoto rivierlandschap
Luchtfoto van het dorp aan de oever van het meer

Interview met Christin Necker

Inzicht in haar carrière en werk met de ColorEdge monitor

EIZO: Christin, hoe ben je fotograaf geworden?
CN: Het begon al heel vroeg - toen ik 14 was, begon ik mijn eerste fotoshoots en films te maken met mijn vrienden. Na een opleiding als computerwetenschapper en een studie grafische vormgeving, waagde ik de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap.

Mijn carrière als fotograaf hield veel leren-door-doen in. De kennis die ik vandaag gebruik, is gebaseerd op jarenlange ervaring.

EIZO: Waarom heb je je gespecialiseerd in dronefotografie?
CN: Ik ben gefascineerd door de mogelijkheid om voorwerpen vanuit alle mogelijke hoeken vast te leggen. Daarom kwam ik op een gegeven moment het onderwerp drones tegen.

EIZO: Heb je speciale apparatuur nodig?
CN: Full-frame camera en Primelenses zijn een must. Ik heb ook veel licht. Dus ik ben voorbereid op elke situatie.

EIZO: Wat inspireert je?
CN: Natuur en leven.

EIZO: Zijn er bijzondere hoogtepunten of uitdagingen in uje carrière?
CN: Highlights: Zeker mijn eerste filmprijs in Los Angeles. Eigenlijk was het gewoon een project van het hart en het werd al snel een hit. Uitdagingen: Opnames op bijzondere locaties zijn altijd nieuw en opwindend.

EIZO: Je hebt al veel prijzen gewonnen - waar ben je bijzonder trots op?
CN: Ik ben erg blij als ik anderen inspireer om ook in de wereld van film en fotografie te duiken.

EIZO: Hoe belangrijk is de apparatuur in de studio voor jou?
CN: Heel belangrijk. Ik heb degelijke en betrouwbare hardware nodig voor mijn dagelijks werk. Op EIZO-producten kann je altijd vertrouwen. Ze draaien non-stop gedurende 10-12 uur per dag gedurende de week.

EIZO: Wat vind je het mooiste aan de EIZO monitor?
CN: De omvang is een ongelooflijk voordeel. En de 100% natuurgetrouwe kleuren. Ik kan er altijd zeker van zijn dat alles klopt als ik het project inlever.

Christin Necker voor haar monitor.

"De EIZO ColorEdge is voor mij het perfecte gereedschap om het kleurcorrectieproces volledig onder controle te hebben. Het maakt mijn workflow veel eenvoudiger omdat ik kan vertrouwen op de geweldige kleurentechnologie van de monitor."

Christin Necker

Christin Necker werkt met de ColorEdge CG319X en zegt.

Rivierlandschap met bergen aan de horizon.
Luchtfoto van de stad aan de rivier.

Get to know Christin Necker's work