Dankzij een bezel van slechts 7,5 mm breed – 's werelds smalste bezelbreedte bij 5 megapixel-monitoren – bedraagt de afstand tussen de weergavegebieden van beide monitoren slechts 15 mm. Bovendien steekt de bezel van het panel slechts 2,5 mm uit ten opzichte van het beeldscherm, waardoor hij nauw aansluit. Zo wordt de blikwisseling tussen de monitoren niet verstoord.
Ruimtebesparende plaatsing
De RX560-MD is uiterst ruimtebesparend. In vergelijking met conventionele, naast elkaar geplaatste opstellingen van afzonderlijke monitoren met deze resolutie wordt 67 mm bespaard in de horizontale richting, 36 mm in de verticale richting en 20,5 mm in de diepterichting. Alles samen betekent dat een reductie van de benodigde totale oppervlakte met 22 %. Waardevolle ruimte, die vrijkomt voor een ruimere werkomgeving.



De smalle, zwarte bezels aan de voorzijde zijn ideaal voor gebruik in een donkere omgeving. Zo kan de gebruiker zich gemakkelijker concentreren op de weergave. De witte bezel aan de zijkant van de monitoren zorgt op zijn beurt voor een frisse, strakke vormgeving.
Point & Focus: concentratie op het analysebereik
Met de Point & Focus-functie kunt u relevante beeldgebieden snel met de muis of het toetsenbord selecteren en scherpstellen. Door middel van helderheid en grijswaarde worden omringende zones verduisterd, waardoor interessante beeldgebieden beter naar voren komen.
Voor vroegtijdige detectie van borstkanker wordt mammografie steeds meer gecombineerd met echografieonderzoeken, en dan vooral bij patiënten met een hoge borstdensiteit. Bij een vermoeden van borstkanker worden bovendien andere processen gebruikt, zoals biopsie, MRI-borstscans en computertomografie.
De RadiForce RX560 is 's werelds eerste medische monitor die gebruikmaakt van een LCD op basis van LTPS (Low Temperature Polysilicon). Zo bereikt de kleurenmonitor een helderheid van tot wel 1100 cd/m², die vergelijkbaar is met die van een monochrome monitor. Daardoor kan de RX560 zowel hogeresolutiebeelden van de borsttomosynthese als mammografie met diepe, niet-fletse zwarttonen weergeven, evenals kleurenbeelden op basis van echografie- en pathologieonderzoeken.
Dankzij een hoge contrastverhouding van 1500:1, die in de buurt komt van die van een monochrome monitor, worden er ook diepe zwarttonen weergegeven. Zonder verfletsingseffect.

Met de Hybrid Gamma PXL-functie wordt onderscheid gemaakt tussen monochrome en kleurenbeelden. Automatisch. Pixel per pixel. Op die manier ontstaat een hybride display waarop iedere pixel wordt weergegeven met de optimale toonwaarde. Zo worden een hogere precisie en betrouwbaarheid bereikt dan bij traditionele, vlaksgewijze detectiemethoden.
De RX560-MD reproduceert veeleisende monochrome opnamen op basis van tomografie of mammografie even betrouwbaar als kleurenbeelden op basis van MRI- of CT-scans, echografie en pathologie. In de praktijk betekent dat een duidelijke efficiëntiewinst, aangezien opnamen van diverse beeldvormende processen met slechts één monitor kunnen worden bekeken.

Probleemloze multischermoplossing
Via de signaalin- en uitgang kunt u meerdere RadiForce-monitoren met de DisplayPort-interface aan elkaar koppelen. Zo kunt u multischermoplossingen zeer eenvoudig realiseren, zonder een wirwar aan kabels.


Vermindering van onscherpte
LCD-panels met een hoge helderheid geven afbeeldingen door overbelichting vaak onscherper weer dan het origineel. EIZO biedt daarom een in de monitorhardware geïntegreerde functie voor de vermindering van onscherpte. Deze functie zorgt ervoor dat de details die in de onscherpe randen zijn verdwenen, weer in maximale helderheid op het beeldscherm worden weergegeven.

Stabiele beeldkwaliteit dankzij DIN-conformiteit
De weergave-eigenschappen, met name helderheid en contrast, zijn geschikt voor het inrichten van DIN 6868-157-conforme beeldweergavesystemen. De DICOM®-GSDF-curve is af fabriek al exact ingesteld. Dit houdt in dat de grijswaarden consistent zijn, wat voor de diagnose onontbeerlijk is.


Consistente beeldkwaliteit dankzij geïntegreerde frontsensor
De nauwkeurige kalibratie van witpunt en tonaliteitscurve is gegarandeerd dankzij een in het frame geïntegreerde frontsensor (IFS). Deze meet helderheid en grijswaarden en kalibreert de monitor zelfstandig conform de DICOM®-standaard. De sensor werkt automatisch, zonder daarbij het zichtveld van de monitor te beperken. U bent minder tijd kwijt aan onderhoud en kunt vertrouwen op een constant hoge beeldkwaliteit.


Eén miljard kleurtinten dankzij 13-bits LUT
De kleurweergave wordt gestuurd via een 13-bits Look-Up Table (LUT). Bij een DisplayPort-aansluiting kunnen daarvan tot 10 bits worden weergegeven. Zo wordt een resolutie met maximaal 1 miljard kleurtinten verkregen, wat foutloze kleurweergave van MRI-, echografie- en pathologieopnamen veiligstelt. De voor diagnose vereiste weergavekarakteristieken en fijne structuren zijn daardoor precies te detecteren.

Een sensor voor de achtergrondverlichting bepaalt continu de luminantie van de monitor. Het voordeel: De ingestelde en gekalibreerde waarden worden enkele seconden na inschakeling al exact weergegeven en blijven gedurende de volledige bedrijfsduur constant. De sensor is onzichtbaar in de monitor geïntegreerd.
Gelijkmatige verlichting op het gehele beeldscherm
De monitor maakt indruk met de gelijkmatige verlichting. Hiervoor zorgt de Digital Uniformity Equalizer (DUE), die onregelmatigheden automatisch pixel voor pixel corrigeert. Grijstinten van radiologische en andere medische opnames worden op het gehele beeldscherm correct weergegeven. Dit is onontbeerlijk voor de diagnose.



De CAL Switch-functie maakt het u mogelijk om te kiezen tussen talrijke weergavemodi voor verschillende modaliteiten, zoals mammografie en MRI-borstscans, echografie of pathologische onderzoeken. Zonder iedere keer opnieuw te moeten kalibreren.
Met de meegeleverde RadiCS LE-software kunnen modi zo worden ingesteld dat automatisch optimale waarnemingsomstandigheden worden geactiveerd. Ofwel met een muisklik of via de weergavemodus van de monitor.
Aanwezigheidssensor: energie besparen bij afwezigheid
Dankzij een aanwezigheidssensor bespaart u energie en beschermt u het milieu. De sensor registreert of er iemand achter het beeldscherm zit of niet. Zodra de persoon de werkplek verlaat, schakelt het beeldscherm uit. Komt de persoon terug, dan schakelt het weer in - volledig automatisch, zonder dat de muis of het toetsenbord hoeven te worden aangeraakt. Het beeldscherm is altijd klaar voor gebruik, zonder wachttijd.



Wij van EIZO zijn overtuigd van de kwaliteit van onze producten. Daarom valt ook de helderheidsstabiliteit onder de garantie op de monitoren.

De optionele EIZO-software RadiCS voor borging van de beeldkwaliteit maakt uitgebreid onderhoud en onderzoek aan monitoren mogelijk. Deze software dekt alle stappen af, van de kalibratie via de overdrachts- en stralingstest tot de archivering. Als u met meerdere monitoren werkt, adviseren wij het gebruik van de software RadiNET Pro. Via deze software wordt de kalibratie van alle monitoren inclusief datahistorie centraal aangestuurd. Zo bespaart u veelt tijd en beschikt u voor het hele systeem over een uniform hoge beeldkwaliteit. Bij de RadiForce GX, RX en MX/MS wordt de basisversie RadiCS LE standaard meegeleverd.
Meer informatie over de RadiCS-gebruiksklasses
Meer informatie over de RadiCS LE-software (meegeleverd)
Meer informatie over de RadiCS-software (apart verkrijgbaar)
Meer informatie over de RadiNet Pro-software (apart verkrijgbaar)

De EIZO grafische kaart MED-XN92 ondersteunt de eigenschappen, functies en instellingen van de RadiForce RX560-MD optimaal. Het maakt nauwkeurige rapportage mogelijk en kan meerdere monitoren tegelijk aansturen. EIZO biedt technische ondersteuning en garantieservice voor de grafische kaart.

EIZO presenteert de nieuwe RadiLight, een speciale, gebruiksvriendelijke comfortverlichting voor radiologen, die in donkere verslagruimten werken. Het zachte licht achter de monitor voorkomt een overmatige inspanning van de ogen, die zich normaal gesproken snel voor kan doen als de ogen in een donkere omgeving met een licht monitorscherm continu wisselen tussen licht en donker.
EIZO biedt vijf jaar garantie. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve monitortechniek, gefabriceerd met high-end-materialen.
Naar het garantieoverzichtEIZO heeft speciaal voor de kwaliteitsborging bij beeldweergaveapparaten uit de RadiForce-serie die worden gebruikt in medische toepassingen de software RadiCS ontwikkeld. Deze softwaresuite omvat uitgebreide testen en functionaliteit voor automatische aanpassing, waardoor een constante en consistente beeldweergave op alle RadiForce-monitoren kan worden gewaarborgd. De software doorloopt automatisch de testafbeeldingen waardoor metingen en evaluaties in overeenstemming met het beleid kunnen worden uitgevoerd, en tijd en kosten bespaard worden. Meetresultaten worden bijvoorbeeld automatisch opgeslagen in documentatie en worden gearchiveerd, en kunnen dan met de optionele software RadiNET Pro centraal worden beheerd en verwerkt. Ook is de software voorzien van een agenda met herinneringsfunctie zodat controles regelmatig en tijdig worden uitgevoerd. Om de luminantie te kunnen meten, met inbegrip van de sluierluminantie, is een geschikt meetapparaat vereist. RadiCS is in staat om de meetwaarden te lezen van de meest uiteenlopende luminantiemeters.
Afhankelijk van het onderzochte lichaamsgebied en de toegepaste methodiek zijn verschillende RadiForce-beeldschermen geschikt voor beeldweergave conform DIN 6868-157. Aan de hand van EIZO's software voor kwaliteitsborging RadiCS kunnen deze vereisten worden onderverdeeld in de klassen I tot en met VIII. In de volgende tabel kunt u een overzicht bekijken van alle geschikte beeldschermen.
Let op: Voor elk beeldweergavesysteem dat wordt gebruikt voor diagnosticering conform DIN 6868-157, moet een overdrachtscontrole worden uitgevoerd.
Afhankelijk van het onderzochte lichaamsgebied en de toegepaste methodiek gelden conform DIN 6868-157 verschillende minimumvereisten voor weergaveapparatuur. Aan de hand van EIZO's software voor kwaliteitsborging RadiCS kunnen deze vereisten worden onderverdeeld in de klassen I tot en met VIII. In de volgende tabel kunt u een overzicht bekijken van alle afzonderlijke klassen en de bijbehorende minimumvereisten.
Let op: Voor elk beeldweergavesysteem dat wordt gebruikt voor diagnosticering conform DIN 6868-157, moet een overdrachtscontrole worden uitgevoerd.
De norm DIN V 6868-157 reguleert de overdrachtscontrole en de consistentiecontrole van beeldweergavesystemen voor radiografie om de daarvoor vereiste beeldkwaliteit te waarborgen.
Deze is verkrijgbaar bij het Duitse ministerie van Milieu, Natuurbescherming en Nucleaire Veiligheid.