Software voor medische professionals

RadiCS (UX2-Kit)

Met de software van EIZO kunt u het volledige kwaliteitsbeheerproces aansturen - van de kalibratie en het asset-management tot aan de overdrachts- en consistentiecontrole.

Product afbeelding RadiCS (UX2-Kit)

RadiCS

Toezicht op kwaliteitsbeheer

Die Software umfasst Kalibrierung, Abnahme- und Konstanzprüfung in einem Programm. Die Software ist leicht verständlich, einfach zu bedienen und kann sogar die messtechnischen Konstanzprüfungen völlig automatisieren.

Bij radiologisch gebruik

Optimale kwaliteitsborging van beeldweergavesystemen bij radiologisch gebruik

De kwaliteitsborgingstool RadiCS beheerst het volledige kwaliteitsmanagement van monitoren. Van kalibratie via afname- en constantheidscontroles tot netwerkondersteund kwaliteitsborgingsmanagement in combinatie met RadiNET Pro. Met de meetsensoren in moderne RadiForce-monitoren voor diagnose kan RadiCS zelfs de meettechnische constantheidscontrole volledig automatiseren. De software is eenvoudig te begrijpen en te bedienen en niet enkel voor RadiForce-monitoren geschikt. EIZO biedt een totaaloplossing bestaande uit software en sensoren die de kwaliteitsborging efficiënt en gebruiksvriendelijk maakt.

RadiNET_Pro_en.png

Eenvoudige gebruikersinterface voor een intuïtieve bediening.

Grafieken, symbolen en teksten zijn zodanig geplaatst dat functies visueel en intuïtief te begrijpen zijn. Een overzichtslijst maakt het voor de gebruikers bovendien mogelijk om de toestand van de monitoren onmiddellijk te controleren. Door de intuïtieve programmabegeleiding kunnen controles en kalibraties van monitoren heel eenvoudig uitgevoerd worden.

RadiCS_Screenshot_1_EN.jpg
RadiCS_Screenshot_2_EN.jpg

Precisiekalibratie

Voor het garanderen van een constant hoge weergavekwaliteit is regelmatig kalibreren van de monitor van belang. Afwijkingen van de kleurtooncurve, die zelfs bij normaal gebruik ontstaan, worden zo op betrouwbare wijze opgelost, bijv. volgens DICOM® of CIE.

Precisiekalibratie

Afname- en constantheidscontrole

De installatie van diagnostische monitoren vereist een afnamecontrole. Net zo onmisbaar zijn regelmatige constantheidscontroles. De software RadiCS ondersteunt deze zowel met visuele inspecties aan de hand van testpatronen volgens DIN en AAPM als met luminantie-, kleurtoon- en homogeniteitsmetingen volgens DIN, AAPM, IEC en JIS. Afname- en constantheidscontroles van lichaamsgebieden/methoden uit DIN 6868-157 zet RadiCS in zogenaamde toepassingsklassen om en laat zo een duidelijke categorisering bij de afname- en constantheidscontrole toe.

RadiCS-Anwendungsklassen

Übersicht der EIZO RadiCS-Anwendungsklassen und die Empfehlung von EIZO Bildwiedergabegeräten gemäß den Körperregionen und Methoden aus der DIN 6868-157

RadiCS-Anwendungsklassen und Monitore im Überbick

Automatische kalibratie en automatische diagnose und Selbstdiagnose

RadiCS kan niet alleen een automatische kalibratie uitvoeren, maar ook een automatische diagnose. Dit gebeurt op basis van de gegevens uit de fabriekskalibratie van iedere monitor. Voor de kalibratie maakt RadiCS, afhankelijk van de RadiForce-monitor, gebruik van de geïntegreerde frontsensor of de ingebouwde lichtsensor (backlight-sensor). De automatische kalibratie kan snel worden uitgevoerd zonder apart meettoestel. Zodra een instabiele of gewijzigde helderheid wordt vastgesteld, wijst een automatische diagnose er via een foutmelding op dat een herkalibratie van de kleurtooncurve vereist is. De automatische diagnose kan zodanig ingesteld worden dat ze regelmatig, automatisch volgens een planning wordt uitgevoerd.

Monitor

Flexibele tijdplanning

Het tijdstip voor het uitvoeren van de kwaliteitsborgingstaken, zoals dagelijkse, visuele inspectie of halfjaarlijkse constantheidscontroles, kan in overeenstemming met de vereisten op de betreffende werkplek individueel bepaald worden. Bijvoorbeeld bij het inschakelen van de PC of onmiddellijk nadat een bepaalde toepassing werd geopend.

Flexibele planning

Optimalisatie van de diagnoseworkflow

Om de werkefficiëntie te verbeteren, biedt EIZO Work-and-Flow verschillende functies voor comfortabele werkprocessen. Daartoe behoren functies zoals de Point-and-Focus-functie. Daarmee kunnen relevante delen van het beeld snel via de muis of het toetsenbord geselecteerd en scherpgesteld worden. Met helderheid en grijswaarde worden omliggende delen verduisterd en worden beeldregio's benadrukt die van belang zijn.

Meer informatie over de Work-and-Flow functies

Documentatie

Meetresultaten van kalibraties, controles en automatische tests worden voor iedere monitor apart gearchiveerd en zijn beschikbaar voor toekomstige raadpleging.

Assetmanagement

Apparaten en modelnamen, de naam van de medische instelling, of de afdeling en de benaming van de installatieplaats alsmede verdere informatie over iedere monitor, computer en over iedere grafische kaart kunnen gedocumenteerd en gearchiveerd worden.

Verlengde gebruiksduur dankzij uitschakelmechanisme

Het uitschakelmechanisme Backlight Saver voor de backlight van RadiForce-monitoren van EIZO kan door RadiCS geconfigureerd worden. Daardoor wordt de gebruiksduur van de monitoren verlengd. Net zoals bij een screensaver wordt de backlight uitgeschakeld, wanneer de monitor niet in gebruik is.

Uitgebreid compatibel

Talloze functies die de software RadiCS van EIZO te bieden heeft, zijn ook compatibel met niet-RadiForce-monitoren. Zo kunnen ook monitoren van andere fabrikanten comfortabel beheerd worden.

Technische gegevens

Functies/bediening

 

Artikelnr.

UX2-KIT, RadiCS-Up-V5x

Gebruikersmodi

gebruiker (zonder wachtwoord) en beheerder (met wachtwoord beveiligd)

Functies in de gebruikersmodus

dagelijkse controle, documentatie, naar keuze constantheidscontrole en Work & Flow-functies

Functies in de beheerdersmodus

alle gebruikersfuncties, beheer van basisgegevens, monitorconfiguratie, controleprincipes bewerken, enz.

Work & Flow-functies

Point-and-Focus, Switch-and-Go, Hide-and-Seek

Ondersteunde luminantiemeetapparaten

LX-Can, LX-Plus, CDmon, CA-210/CA310, MAVO-Spot 2 USB, RaySafe X2 Light, integrierte Sensoren

Luminantiekarakteristieken

DICOM Part 14 GSDF, CIE, exponentieel (gammawaarde), loglineair, lineair, gebruikergedefinieerd

Interfaceondersteuning

USB, RS232C, DDC

Talen

Duits, Engels, Frans, Chinees, Japans

Omvang levering

UX2-KIT bestaande uit RadiCS versie 5.x op DVD-ROM (RadiCS, gebruikershandleiding) en een UX2-sensor, RadiCS-Up-V5x - software-upgrade voor gebruikers van RadiCS versie 3.x of 4.x

Optionele accessoires

Extra UX2 kalibratiesensor voor medische monitoren

Compatibele besturingssystemene

 

Windows

Windows 11 / Windows 10 / Windows 7, 7 SP1 / Windows Server 2019, 2016 Standard / Windows Server 2012 R2 Standard

Mac

macOS Catalina (10.15) / macOS Mojave (10.14)

Kwaliteitsborging

 

Controlemethoden

handmatige invoer, externe meetapparaten met gegevenskoppeling, interne monitorsensoren

Omgevingslichtcontrole

Handmatig, continu en geautomatiseerd als onderdeel van de controles

Ondersteunde kwaliteitsborgingsnormen

DIN 6868-157, QS-RL “Kwaliteitsborgingsrichtlijn”, DIN V 6868-57, ONR 195240-20:2017, PAS 1054, IPEM Report 91, EUREF "European Guidelines for Quality Assurance in Breast Cancer Screening and Diagnosis Fourth Edition", AAPM On-Line Report No.03, ACR-AAPM-SIIM "Practice Guideline for Determinants of Image Quality in Digital Mammography", New York State Department of Health Bureau of Environmental Radiation Protection Guide for Radiation Safety / Quality Assurance Program Primary Diagnostic Monitors, NYC Quality Assurance Guidelines for Primary Diagnostic Monitors, JESRA X-0093*B-2017, Quality Control Manual for Digital Mammography (Japan)

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Datasheet - RadiCS

PDF | 542 KB