Beeldkwaliteit

Precisie, helderheid, contrast en scherpte – we ontwikkelen onze monitortechnologie continu verder, maken alleen gebruik van high-end-materialen en vertrouwen op een zorgvuldige fabriekskalibratie van iedere afzonderlijke monitor. Hierdoor kunt u altijd rekenen op een uitstekende beeldweergave.

Constante weergave met behulp van kunstmatige intelligentie

De kleur en helderheid van een LCD-monitor kunnen veranderen onder invloed van de omgevingstemperatuur en de temperatuur van de monitor zelf. RadiForce-monitoren voor radiologische diagnostiek zijn voorzien van een temperatuursensor en intelligente algoritmes voor de aansturing. Met deze technologie past de monitor zijn correcties in realtime aan, voor een betrouwbare weergave van gradaties, kleur, helderheid en andere beeldkenmerken.

Bovendien gebruikt EIZO in het algoritme van de RX1270 ook kunstmatige intelligentie, die onderscheid maakt tussen veranderende patronen in de temperatuur om een nog nauwkeurigere correctie te kunnen berekenen.

Consistente beeldkwaliteit dankzij geïntegreerde frontsensor

De nauwkeurige kalibratie van witpunt en tonaliteitscurve is gegarandeerd dankzij een in het frame geïntegreerde frontsensor (IFS). Deze meet helderheid en grijswaarden en kalibreert de monitor zelfstandig conform de DICOM®-standaard. De sensor werkt automatisch, zonder daarbij het zichtveld van de monitor te beperken. U bent minder tijd kwijt aan onderhoud en kunt vertrouwen op een constant hoge beeldkwaliteit. 

No IFS
Zonder IFS
With IFS
Met IFS
Brightness warranty
Betrouwbare helderheid

Wij van EIZO zijn overtuigd van de kwaliteit van onze producten. Daarom valt ook de helderheidsstabiliteit onder de garantie op de monitoren.

Gelijkmatige verlichting op het gehele beeldscherm

De monitor maakt indruk met de gelijkmatige verlichting. Hiervoor zorgt de Digital Uniformity Equalizer (DUE), die onregelmatigheden automatisch pixel voor pixel corrigeert. Grijstinten van radiologische en andere medische opnames worden op het gehele beeldscherm correct weergegeven. Dit is onontbeerlijk voor de diagnose.

Foto: G-serie zonder DUE
Zonder DUE
Foto: G-Serie met DUE
Met DUE
Foto: constante helderheid
Constante helderheid tijdens het bedrijf

Een sensor voor de achtergrondverlichting bepaalt continu de luminantie van de monitor. Het voordeel: De ingestelde en gekalibreerde waarden worden enkele seconden na inschakeling al exact weergegeven en blijven gedurende de volledige bedrijfsduur constant. De sensor is onzichtbaar in de monitor geïntegreerd.

Eén miljard kleurtinten dankzij 13-bits LUT

De kleurweergave wordt gestuurd via een 13-bits Look-Up Table (LUT). Bij een DisplayPort-aansluiting kunnen daarvan tot 10 bits worden weergegeven. Zo wordt een resolutie met maximaal 1 miljard kleurtinten verkregen, wat foutloze kleurweergave van MRI-, echografie- en pathologieopnamen veiligstelt. De voor diagnose vereiste weergavekarakteristieken en fijne structuren zijn daardoor precies te detecteren. 

Stabiele beeldkwaliteit dankzij DIN-conformiteit

De weergave-eigenschappen, met name helderheid en contrast, zijn geschikt voor het inrichten van DIN 6868-157-conforme beeldweergavesystemen. De DICOM®-GSDF-curve is af fabriek al exact ingesteld. Dit houdt in dat de grijswaarden consistent zijn, wat voor de diagnose onontbeerlijk is.

RadiCS-gebruiksklasse I tot VIII

Foto: beeldkwaliteit dankzij DIN-conformiteit
Foto: beeldkwaliteit dankzij DIN-conformiteit

FDA-vrijgave

Het beeldscherm bevat de FDA-510(k) - vrijgave voor borsttomosynthese, mammografie en algemene radiografie.

Diagnosecomfort

De monitoren van de RadiForce-serie beschikken over krachtige functies en eigenschappen die artsen meer comfort en efficiency bij de diagnose bieden.

RX1270 Comfort Light
Comfort tijdens de diagnostiek

Compacte monitor met 12 megapixels en doordachte functies voor maximaal comfort en efficiëntie tijdens de diagnostiek.

1. Indirect licht dat de ogen spaart

Dankzij de indirecte verlichting door de comfortlamp aan de achterzijde van de monitor kunnen artsen in spaarzaam verlichte verslagruimtes prettig werken zonder verblindingseffect. De lichtbron schijnt nooit direct in het oog, zodat de beelden op de monitor perfect zichtbaar blijven. Omdat er minder aanpassing nodig is bij de omschakeling tussen het omgevingslicht en het display van de monitor, worden de ogen minder snel moe.

2. Meer leescomfort

De RX1270 is voorzien van een flexibele leeslamp voor de optimale verlichting van uw documenten en uw toetsenbord. De lamp kan eenvoudig worden ingeschakeld als deze nodig is, en tijdens het bekijken van de beelden weer worden uitgeschakeld.

RX1270 Medical Monitor
Ideaal design voor de diagnoseomgeving

De smalle, zwarte bezels aan de voorzijde zijn ideaal voor gebruik in een donkere omgeving. Zo kan de gebruiker zich gemakkelijker concentreren op de weergave. De witte bezel aan de zijkant van de monitoren zorgt op zijn beurt voor een frisse, strakke vormgeving.

Efficiëntere diagnostiek

Door zijn resolutie werkt de RX1270 bij de diagnostiek efficiënter dan traditionele opstellingen met meerdere monitoren.

RX1270

Compact en met handige functies

De grote monitor van 30,9 inch neemt beduidend minder ruimte in op het bureau dan de traditionele opstelling met twee monitoren van 5 megapixels. Tegelijkertijd besparen ook de ingebouwde comfortverlichting en de geïntegreerde voedingsadapter extra plaats op de werkplek.

Conventioneel diagnosestation vs. RX1270
Conventioneel diagnosestation vs. RX1270

Software en bedieningsgemak

De uitrusting om comfortabel te werken. Onze intelligente software en intuïtieve bedieningsfuncties zorgen voor moeiteloos gemak bij de eenvoudige kalibratie, aansturing en het dagelijks gebruik van de RadiForce-diagnosemonitoren.

RadiCS 5 & RadiNET Pro 5
Consequente borging van de beeldkwaliteit

De optionele EIZO-software RadiCS voor borging van de beeldkwaliteit maakt uitgebreid onderhoud en onderzoek aan monitoren mogelijk. Deze software dekt alle stappen af, van de kalibratie via de overdrachts- en stralingstest tot de archivering. Als u met meerdere monitoren werkt, adviseren wij het gebruik van de software RadiNET Pro. Via deze software wordt de kalibratie van alle monitoren inclusief datahistorie centraal aangestuurd. Zo bespaart u veelt tijd en beschikt u voor het hele systeem over een uniform hoge beeldkwaliteit. Bij de RadiForce GX, RX en MX/MS wordt de basisversie RadiCS LE standaard meegeleverd.

Meer informatie over de RadiCS-gebruiksklasses

Meer informatie over de RadiCS LE-software (meegeleverd)

Meer informatie over de RadiCS-software (apart verkrijgbaar)

Meer informatie over de RadiNet Pro-software (apart verkrijgbaar)

Innovaties voor uw beeldweergave: de Work & Flow-technologie

Met de toenemende digitalisering van modaliteiten worden radiologen geconfronteerd met een groeiende hoeveelheid informatie op hun scherm. Dankzij de unieke work-and-flow-technologie van EIZO met nieuwe functies die zijn afgestemd op de behoeften van radiologen, wordt de complexiteit van gegevens effectief tegengegaan. Met RadiForce RX1270 en de meegeleverde RadiCS-LE-software profiteert u van de Work & Flow-functies.

Meer informatie over de Work-and-Flow functies

Point-and-Focus

Point & Focus: concentratie op het analysebereik

Met de Point & Focus-functie kunt u relevante beeldgebieden snel met de muis of het toetsenbord selecteren en scherpstellen. Door middel van helderheid en grijswaarde worden omringende zones verduisterd, waardoor interessante beeldgebieden beter naar voren komen.

Hide-and-Seek

Hide-and-Seek: snel informatie oproepen

Met Hide & Seek heeft u rapporten, patiëntendossiers en andere informatie snel en efficiënt binnen handbereik, zonder dat u een extra monitor nodig heeft. Als u simpelweg de cursor naar een hoek van het beeld beweegt, wordt informatie met behulp van picture-in-picture weergegeven of weer verborgen.

Switch-and-Go

Switch & Go: één muis en één toetsenbord voor twee systemen

Als het diagnostische station met twee computersystemen werkt, zorgt Switch & Go ervoor dat u maar één set randapparatuur nodig heeft. Door de muis eenvoudig tussen de beeldschermen heen en weer te bewegen, kunt u beide computers afwisselend bedienen. Dit vergroot de efficiëntie en maakt uw werkplek overzichtelijker.

Instant-Backlight-Booster

Instant Backlight Booster: Hogere helderheid voor betere differentiatie

De functie Instant Backlight Booster verhoogt tijdelijk de helderheid van de monitor om sneller gedetailleerd medische beelden te kunnen bekijken. Met een enkele sneltoets kunnen gebruikers de functie voor meerdere monitoren tegelijk inschakelen, zodat ze gemakkelijk beelden op meerdere schermen onder dezelfde hoge helderheidsomstandigheden kunnen bekijken. De helderheid keert na korte tijd automatisch terug naar de oorspronkelijke instelling, zodat het scherm onder typische diagnose-omstandigheden gebruikt kan blijven worden.

DICOM® Part 14 wordt niet ondersteund wanneer Instant Backlight Booster is ingeschakeld.

Duurzaamheid

EIZO beschouwt een lange levensduur, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid de belangrijkste componenten van de productkwaliteit. Daarom worden onze producten geproduceerd volgens internationale milieuregelgeving. De lange levensduur spaart natuurlijke hulpbronnen. Met de RX1270 demonstreert EIZO dat beeld- en productkwaliteit uitstekend samen kunnen gaan met een maatschappelijk verantwoorde planning, inkoop en productie. Dankzij onze bedrijfswaarden kunt u een veilige investering doen in een moderne, betrouwbare monitor.

Maatschappelijk verantwoorde productie bij EIZO
Maatschappelijk verantwoorde productie

De RX1270 wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie over verantwoord ondernemen bij EIZO vindt u hier.

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere RX1270 wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieumanagementsysteem conform ISO 14001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Milieu- en klimaatvriendelijke monitoren van EIZO
RadiForce sustainability
Duurzaam en met een lange levensduur

De RX1270 is gemaakt met het oog op een lange levensduur, waarbij rekening is gehouden met de gehele gebruikscyclus en de impact op het milieu. De monitor gaat in de regel significant langer mee dan de garantieperiode van vijf jaar. Vervangende onderdelen zijn beschikbaar tot zeven jaar nadat de monitor niet meer wordt geproduceerd. De lange levensduur en de optie om de monitor te repareren, sparen natuurlijke grondstoffen en daarmee ook ons milieu. Bij het ontwerp van de RX1270 hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Garantie

EIZO garandeert een extra lange garantie voor medische monitoren. De EIZO-monitoren bieden de grootst mogelijke investeringszekerheid en vermijden ze tegelijkertijd servicekosten.

Vijf jaar garantie
Vijf jaar garantie

EIZO biedt vijf jaar garantie inclusief on-site omruilservice. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve monitortechniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

Advies over grafische kaarten

Voor nauwkeurige diagnoses adviseren wij grafische kaarten die de functies van onze RadiForce-monitoren optimaal ondersteunen.

Voor nauwkeurige diagnoses: EIZO grafische kaart MED-XN92

De EIZO grafische kaart MED-XN92 ondersteunt de eigenschappen, functies en instellingen van de RadiForce RX1270 optimaal. Het maakt nauwkeurige rapportage mogelijk en kan meerdere monitoren tegelijk aansturen. EIZO biedt technische ondersteuning en garantieservice voor de grafische kaart.

MED-XN92

Passende accessoires

Mist u nog iets? Hier vindt u de accessoires die passen bij de RX1270.

RadiCS
RadiCS

De software RadiCS biedt een scala aan tests en automatische correcties, en garandeert daardoor een constante en consequente weergave op alle RadiForce-monitoren.

RadiNET Pro
RadiNET Pro

EIZO-software voor netwerkondersteund kwaliteitsmanagement in grotere instellingen - met remote functies voor monitoren.

MED-XN92
MED-XN92

MED-XN92, versnelling van complexe 3D-datasets – optimaal voor 3D-segmentering

Referenties

Monitoren in gebruik - wie kiest EIZO en waarom
Lees referenties

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over uw product vindt u in ons gedeelte Veelgestelde vragen
Naar Veelgestelde vragen