Monitor know how

Effectiever werken op de notebook met een extern beeldscherm

EIZO_FlexScan_Konnektivitaet_35150_sRGB_3000x3000.jpg

Notebooks zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven, omdat ze flexibel werken mogelijk maken - op kantoor, thuis of zelfs onderweg. Zonder twijfel zijn ze uiterst praktisch als u onderweg wil werken. Maar qua beeldschermgrootte en werkoppervlak kunnen ze niet concurreren met een monitor. Door een moderne FlexScan-monitor aan te sluiten, krijgt u het beste van twee werelden.

Groter scherm, meer ruimte om effectief te werken!

De resolutie van een gemiddelde notebook is 1366 × 768 pixels. Als de notebook daarentegen is aangesloten op een FlexScan monitor, kunt u vaak meer dan drie keer zoveel informatie weergeven dankzij het grotere werkoppervlak.
Notebooks met een hoge resolutie (HiDPI), zoals een 15-inch notebook met een 4K resolutie, hebben meer pixels, maar zijn nog steeds klein wat betreft hun fysieke afmetingen. Als u verschillende toepassingen op een van deze notebooks zou weergeven, zou de tekst vrij klein zijn om te lezen. Het kan dus zijn dat u uiteindelijk maar één of twee applicaties tegelijk weergeeft. Door de werkruimte uit te breiden met een extern beeldscherm, hebt u meer ruimte en kunt u effectiever werken.

Externer_Monitor_USB-C_alternate-modes.jpg
Meer werkruimte door externe monitor

Flexibele mogelijkheden

De bijna frameloze FlexScan monitoren kunnen naar wens in verschillende posities worden opgesteld. U kunt de schermen naast de notebook plaatsen in liggend of staand formaat of zelfs erboven. Werk comfortabel en efficiënt met monitor en notebookscherm tegelijk.

Externer_MonitorGrafik_Nahtlose_Bilddarstellung_3000x2000.jpg
Naadloze beeldweergave

Dankzij het frameloze ontwerp kunt u de monitor naast een laptop plaatsen en word u niet afgeleid door vervelende, brede behuizingskaders wanneer u uw blik wisselt tussen de twee schermen.

Externer_Monitor_Grafik_Hochformat_Bilddarstellung_3000x2000.jpg
Portretformaat

Draai de monitor verticaal om lange websites en documenten te lezen met minder scrollen.

Externer_MonitorGrafik_Hoehenverstellbar_Bilddarstellung_3000x2000.jpg
In hoogte verstelbaar

U kunt het beeldscherm en de laptop boven elkaar plaatsen door de laptop onder het beeldscherm te plaatsen.

Comfortabel voor de ogen

Externer_Monitor_Auto_Ecoview.jpg
Externer_Monitor_Entspiegelung.jpg
Externer_Monitor_Flimmerfrei.jpg

Automatische helderheidsregeling

Notebooks en conventionele monitoren hebben vaak slechts een vrij eenvoudige helderheidsregeling. De helderheid van EIZO FlexScan-monitoren wordt desgewenst automatisch aangepast aan het omgevingslicht door de AutoEcoView-functie. De helderheid kan zelfs worden verlaagd tot ongeveer 1 cd/m2, wat zorgt voor een niet-verblindende instelling in donkere schermomgevingen. Auto EcoView bereikt optimale helderheid en leesbaarheid in bijna elke verlichtingssituatie.

Verminderde schittering

De anti-reflecterende coating van notebooks houdt rekening met het effect op de helderheid en het contrast met betrekking tot de levensduur van de batterij. In extreme gevallen leidt dit zelfs tot volledig reflecterende beeldschermoppervlakken. Alle FlexScan-beeldschermen zijn daarentegen effectief ontspiegeld, zodat u zelfs urenlang zonder vermoeidheid op het beeldscherm kunt werken. Tegelijkertijd bereiken we een scherpe, briljante en contrastrijke beeldweergave. Een goede antireflecterende coating helpt ook om reflecties en de daarmee gepaard gaande onwillekeurige slechte houding voor het scherm te voorkomen.

Flikkervrij scherm

Soms laten de dimmethoden veel te wensen over als het gaat om de helderheid van notebooks. Afhankelijk van de gekozen dimmethode kan er een subliminale flikkering optreden als gevolg van de LED-achtergrondverlichting of is het dimmen slechts in beperkte mate effectief. Dit is nauwelijks bewust waarneembaar, maar belast niettemin onze ogen en maakt ons moe tijdens beeldschermwerk. Om dit te voorkomen hebben FlexScan-monitoren een geavanceerde hybride helderheidsregeling, die hinderlijke flikkeringen elimineert.

Maak een einde aan gespannen schouders en rugpijn

Als u op een laptop werkt, hebt u de neiging om de rug en nek te buigen en de schouders naar voren te trekken om het scherm beter te kunnen zien. Het resultaat is gespannen schouders, rugpijn en een stijve nek. FlexScan monitoren zijn uitgerust met een voet die meestal meer instelmogelijkheden bieden dan andere monitoren op de markt. Hierdoor kunt u de monitor optimaal en ergonomisch aanpassen aan uw kijkpositie. Dit verbetert uw houding en maakt het werken gemakkelijker.

Grafik_Ergonomie_richtig_ueberarbeitet_3000x2000.png
Juiste houding
Grafik_Ergonomie_falsch_3000x2000.png
Verkeerde houding

Aansluitingen

FlexScan-monitoren zijn uitgerust met verschillende ingangen, waaronder USB-C, HDMI en DisplayPort. De USB-C aansluiting is bijzonder interessant, omdat deze kan worden gebruikt om notebooks aan te sluiten via hun USB-C of Thunderbolt interface. Video en audio afspelen, snelle gegevensoverdracht inclusief netwerksignaal en stroomvoorziening van aangesloten apparaten, dit alles en nog veel meer kan worden gerealiseerd met een enkele USB-C kabel. De EIZO monitor wordt het centrale dockingstation waarop de notebook snel en comfortabel kan worden aangesloten. Sommige beeldschermen bieden zelfs een KVM-switch of daisy chain-functionaliteit. Zo kunt u eenvoudig meerdere beeldschermen op de notebook of een tweede computer op het beeldscherm aansluiten.

Externer_Monitor_Mit_jedem_Leptop_kompatibel.jpg

Kantoormonitoren in de praktijk

NEW-stage.jpg

NEW AG op weg naar de toekomst met EIZO FlexScan EV2795

NEW AG uit Mönchengladbach gebruikt sinds 2000 uitsluitend monitoren van EIZO. Voor nieuwe werkstations vertrouwt het bedrijf nu op de FlexScan EV2795.

Meer informatie
Hauck_Aufhaeuser_Stage_Startseite_2256x1270.jpg

Hauck & Aufhäuser vertrouwt op EIZO in de bank en in het kantoor aan huis

EIZO-monitoren integraal onderdeel van de Hauck & Aufhäuser hardware-installatie in de bank en het thuiskantoor

Meer informatie
AKD_Stage_Startseite_1880x1058.png

Duurzaamheid, kwaliteit en duurzaamheid

Dit zijn de redenen waarom AKD voor EIZO kiest.

Meer informatie
HUK_Stage_2048.jpg

FlexScan EV3285 succesvol getest door HUK-COBURG

Na intensief testen overtuigde de EIZO FlexScan EV3285 de eigen IT-afdeling onder andere met zijn USB-C aansluitmogelijkheden en Picture-by-Picture functie.

Meer informatie

Heb je nog vragen?

Wij en onze geautoriseerde partners helpen je graag bij het selecteren van het juiste model voor gebruik in jouw omgeving. Neem contact met ons op.

Neem contact op met
H07_Kontakt.jpg