Software

Quick Color Match

Met Quick Color Match-software wordt het complexe kleurenbeheerproces voor het afdrukken met inkjetprinters voor thuisgebruik heel eenvoudig.

Product afbeelding Quick Color Match

Adobe, Canon, Epson en EIZO

Krachten gebundeld voor een sterke oplossing

Met slepen-en-neerzetten geeft u in Quick Color Match alle vereiste instellingen voor de monitor, bewerkingssoftware en printer op. Voor het snel en eenvoudig afstemmen van de weergave op de monitor op het afdrukresultaat.

Quick Color Match is door EIZO ontwikkeld in samenwerking met Adobe, Canon en Epson. In nauwe samenwerking met deze toonaangevende ondernemingen in de creatieve sector heeft EIZO snelle en eenvoudige software ontwikkeld voor het afdrukken van foto's op inkjetprinters voor thuisgebruik.

QCM-partner

In enkele muisklikken

Snel en eenvoudig kleurenbeheer

Zelfs de beste computerhardware kan kleuren niet correct weergeven als de instellingen van de hardware niet afgestemd zijn op die van de software. De instellingen van de monitor, fotobewerkingssoftware en printer moeten allemaal overeenkomen. Als een van deze instellingen niet klopt, komt de weergave op de monitor niet overeen met het uiteindelijke afdrukresultaat.

Met Quick Color Match hoeft de gebruiker alleen nog het te gebruiken papier te selecteren: de software past de kleureninstellingen aan zodat de gebruiker met slechts enkele muisklikken de weergave op de monitor kan aanpassen aan het afdrukresultaat.

Monitor met Quick Colour Match-software

Dit zijn de stappen in het kleurenbeheer die Quick Color Match vereenvoudigtv

1. Instellen van de monitor

Nadat u een foto naar Quick Color Match hebt gesleept, regelt de software automatisch de waarden voor witpunt, helderheid, gamma en de kleurruimte (Adobe RGB) van de ColorEdge-monitor, en worden deze instellingen opgeslagen in een profiel in het besturingssysteem.

2. Instellen van de fotobewerkingssoftware

Daarna opent Quick Color Match de foto in de bewerkingssoftware (we raden Photoshop CC aan) en wordt het afdrukvoorbeeld voor de aangesloten printer en het geselecteerde papier gegenereerd. Zo kan de gebruiker direct zien wat het resultaat van de foto op het geselecteerde papier is.

3. Instellen van de printer

Wanneer de foto klaar is, wordt de foto door Quick Color Match naar de afdrukinvoegtoepassing Epson Print Layout of Canon Print Studio Pro gestuurd en worden de door EIZO aanbevolen kleurinstellingen geselecteerd. De gebruiker hoeft nu alleen nog maar te beslissen hoe groot de foto moet worden afgedrukt en hoe breed de rand moet zijn.

4. Beoordelen van de foto

Een correcte verlichting is cruciaal om de weergave op de monitor en het afdrukresultaat met elkaar te kunnen vergelijken. We raden aan een lichtbron met een gedefinieerde lichttemperatuur (Normlicht) van 5000 of 6500 Kelvin te gebruiken. Deze waarde moet ook in de instellingen van Quick Color Match als witpuntwaarde van de monitor worden ingesteld. Zo wordt gewaarborgd dat de afdruk en de weergave overeenkomen.

EIZO ColorNavigator of Quick Color Match?

ColorNavigator

ColorNavigator is software voor het kalibreren van monitoren / een professioneel programma dat talloze instellingsopties biedt voor hardwarekalibratie van ColorEdge-monitors. ColorNavigator is enerzijds voor beginners gemakkelijk te gebruiken, maar kan anderzijds ook complexe kalibratieprocessen aan. De instellingen van de fotobewerkingssoftware of de printer hebben geen invloed op ColorNavigator.

ColorNavigator Screenshot

Quick Color Match

Quick Color Match regelt alle instellingen voor kleurenbeheer van het fotobewerkingsproces bij het afdrukken op een inkjetprinter voor thuisgebruik. Zo kunnen zelfs die gebruikers die nog niet erg bekend zijn met kleurenbeheer snel en eenvoudig de weergave op de monitor afstemmen op het afdrukresultaat. Ook Quick Color Match biedt de mogelijkheid de monitor regelmatig te kalibreren.

Quick Color Match Screenshot

Technische gegevens

Systeemvereisten voor Quick Color Match

 

Monitoren

EIZO ColorEdge-monitoren

Canon-printers

PIXMA PRO-1, PIXMA PRO-10, PIXMA PRO-10S, PIXMA PRO-100, PIXMA PRO-100S, imagePROGRAF PRO-1000

Epson-printers

SC-P400, SC-P600, SC-P700, SC-P800, SC-P900, Series, Stylus Photo R2000, Stylus Photo R3000

Canon-afdrukinvoegtoepassing

Print Studio Pro vanaf versie 2.2.0

Epson-afdrukinvoegtoepassing

Epson Print Layout vanaf versie 1.3.5

Software

Adobe Photoshop CC / CS6 (aanbevolen), Adobe Photoshop Lightroom, Adobe Photoshop Elements, Canon Digital Professional, Nikon ViewNX-i (bij deze software moeten de instellingen handmatig worden opgegeven). Het afstemmen van de kleuren gebeurt via de afdrukinvoegtoepassing en niet via de fotobewerkingssoftware.

Besturingssystemen

Windows 10 / 8.1, macOS Sierra (10.12) or later

Canon-papier

Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy, Photo Paper Pro Luster, Photo Paper Pro Premium Matte, Photo Paper Plus Semi-Gloss, Matte Photo Paper

Epson-papier

Premium Glossy, Semigloss, Premium Luster, Archival Matte, Matte, Velvet Fine Art Paper, UltraSmooth Fine Art Paper

ILFORD-papier

Gold Fibre Silk, Gold Fibre Gloss, Smooth Cotton Rag, Textured Cotton Rag, Smooth Pearl, Smooth Gloss

Pictorico-papier

Pro Hi-Gloss White Film, Pro Hi-Gloss Photo Paper, Pro Semi-Gloss Paper, Pro Cotton Paper, Pro Soft-Gloss Paper, Pro Design Paper Plus, GEKKO Blue

Hahnemühle-papier

FineArt Baryta, Photo Rag Baryta, Photo Rag, Photo Rag Bright White, Photo Rag Ultra Smooth, German Etching, Photo Luster, Photo Matt Fibre

SIHL-papier

Metallic Pearl High Gloss Photo Paper 290, High Gloss Photo Paper 300, Lustre Photo Paper 300, Lustre Photo Paper Duo 300, Satin Baryta Paper 295, Smooth Matt Cotton Paper 320, Textured Matt Cotton Paper 320

Tecco-papier

PHOTO PM230 Matt, PHOTO PL285 Luster, PHOTO PUW285 Glossy Ultra White, PHOTO PFR220 DUO Fine Art Rag, PHOTO GB330 Galleryboard, PHOTO BT270 Baryt, PHOTO BMT275 Baryt Matt

IseWashi Photo-papier

Yukiiro, Torinoko, Basewo, KiyoraBasewo

Tesuki IseWashi-papier

Oonaosi, Mitumata, Husho

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Quick Color Match Guide

(Engels)

PDF | 3 MB

Software

Quick Color Match

Quick Color Match vereenvoudigt de workflow voor kleurbeheer bij het printen van inkjet thuis.

Garantie

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

  • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
  • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
  • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices