Software

ColorNavigator

Met de ColorNavigator-software kunt u ColorEdge-beeldschermen eenvoudig en nauwkeurig kalibreren.

Product afbeelding ColorNavigator

ColorNavigator

Kleurenmanagementsoftware voor creatieve professionals

Software voor kalibratie en kwaliteitsborging

Bij deze oplossing worden nominale waarden voor helderheid, witpunt en gamma ingevoerd en daarmee wordt de automatische kalibratie gerealiseerd. De ColorNavigator 7 is de meest recente kalibratie- en kwaliteitswaarborgingsoftware voor de kleurenmanagement-monitoren van de ColorEdge-serie. Deze combineert alle eigenschappen van eerdere versies – ColorNavigator 6 en ColorNavigator NX – en biedt doorontwikkelde en verbeterde oplossingen voor creatieve professionals in de meest uiteenlopende sectoren. De software vereenvoudigt de hardwarekalibratie en garandeert de basis voor betrouwbare resultaten in fotografie, design, druk en videoproducties.

Verschillende kleurenmodi

Kleurmodi in ColorNavigator en OSD van de monitor

Kleurenmodi in de ColorNavigator en in de on-screen display van de monitor

In het geheugen van de monitor zijn verschillende kleurenmodi opgeslagen, zoals sRGB, AdobeRGB en Rec709. Deze kunt u met behulp van de ColorNavigator aanpassen en kalibreren.

Er kan op drie verschillende manieren van de ene naar de andere modus worden overgeschakeld, namelijk via de Mode-toets en het On-Screen-Display, via de ColorNavigator en door op het ColorNavigator-pictogram in de taakbalk te klikken. In alle drie de gevallen wordt hierbij automatisch het juiste ICC-monitorprofiel in het besturingssysteem ingeschakeld, zodat programma’s met kleurbeheer altijd de ingeschakelde monitorinstellingen gebruiken en de juiste kleuren weergeven.

U kunt de kalibratiedoelen op elk moment wijzigen, kalibreren en hernoemen.

Gelijktijdige kalibratie van alle kleurenmodi

Gelijktijdige kalibratie

Tot de functies van de ColorNavigator behoort de mogelijkheid om alle kleurenmodi (standaardmodi) tegelijkertijd te kalibreren, zodat u daarbij geen tijd verliest om iedere modus afzonderlijk af te stellen. Dat gaat sneller en u kunt er zeker van zijn dat uw monitor de kleuren in iedere modus nauwkeurig weergeeft.

Geplande automatische herkalibratie

Om een constante kleurnauwkeurigheid te bereiken, moet de monitor periodiek worden gekalibreerd. Met de ColorNavigator kunt u de kalibratie van een monitor met geïntegreerde kalibratiesensor automatisch op bepaalde tijdstippen of periodiek laten uitvoeren; zelfs wanneer de monitor is uitgeschakeld. En ook zonder volautomatische kalibratie kunt u een consequente kleurweergave van uw monitor waarborgen: hiervoor hoeft u alleen een herinnering te activeren, met intervallen die u zelf in kunt stellen.

Geplande automatische herkalibratie

Uniforme kalibratie-instellingen met verschillende PC's

Met de ColorNavigator worden de actieve kalibratiedoelen aan de kleurenmodi van de monitor toegewezen en hierin opgeslagen, in plaats van in het besturingssysteem. Zo hoeven gebruikers de monitor niet opnieuw te kalibreren, wanneer ze een andere PC gebruiken dan die voor de kalibratie.

Kalibratiegegevens opgeslagen in monitor

Kalibratiegegevens worden opgeslagen in de monitor

Filmsimulatie met 3D-LUT

Met de ColorNavigator kunt u 3D LUT's uit de videoproductie gebruiken om deze op het Color-Grading-systeem toe te passen.

Dit wordt alleen door de modellen van de CG-serie ondersteund. Geldt niet voor de CG2730 of CG2420.

Filmemulatie met 3D LUT

Handmatige correctie van de standaardprofielen

Met de ColorNavigator kunt u het witpunt en de helderheid van de in de fabriek gekalibreerde en geprofileerde kleurinstellingen met de hand corrigeren. Afhankelijk van de lichtomstandigheden op de werkplek of de persoonlijke waarneming van de gebruiker kan het voorkomen dat de softproof-weergave en de afdruk niet volledig overeenstemmen. Het kan dan raadzaam zijn om de weergave op de monitor, die op de fabriekskalibratie is gebaseerd, handmatig te corrigeren. Dit zorgt ervoor dat de softproof-weergave op de monitor bij de heersende lichtomstandigheden en rekening houdend met de persoonlijke waarneming van de gebruiker zo optimaal mogelijk overeenstemt met het latere afdrukresultaat. Hiervoor is geen kalibratiesensor nodig.

Handmatige kalibratie

Installeer CN6 en CN7 niet op één PC. Let erop dat doelen kunnen verdwijnen, wanneer deze in CN7 worden gemaakt en later daarna op CN6 worden uitgevoerd.

Technische gegevens

Compatibele besturingssystemen

 

Mac

macOS Ventura (13) / macOS Monterey (12) / macOS Big Sur (11, M1) / macOS Big Sur (11, Intel) / macOS Catalina (10.15) / macOS Mojave (10.14)

Windows

Windows 11 / Windows 10* (64-bit) * The ARM-based Windows 10 is not supported.

Linux

Red Hat Enterprise Linux 7 (64-bit) / Red Hat Enterprise Linux 8 (64-bit)

Ondersteunde monitoren

CG3146, CG319X, CG248-4K, CG2700S, CG2700X, CG279X, CG2730, CG247X, CG2420, CG247, CS2730, CS2420

CG3145, CG318-4K, CG277, CG276*, CG275W*, CG246*, CG245W*, CX271*, CX270*, CX241, CX240*, CS270, CS240, CS230*

* Kleurenmodusselectie niet beschikbaar, instelbare waarden variëren afhankelijk van het model

Compatibele meetapparaten

Een lijst met compatibele meetapparaten treft u aan op de Engelstalige website van EIZO Global.

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Datasheet - ColorNavigator

PDF | 647 KB

ColorNavigator 7 Inleiding

PDF | 5 MB

Software

ColorNavigator

Met de ColorNavigator-software kunt u ColorEdge-beeldschermen eenvoudig en nauwkeurig kalibreren.

Garantie

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

  • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
  • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
  • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices