De RadiForce RX660 is een30 inch 6 megapixel monitor s, die perfect geschikt is voor multimodality toepassingen. De nieuwe functies zorgen voor meer efficiëntie in verslagruimten.

De "Work & Flow"-functies van EIZO besparen niet alleen ruimte, maar ook tijd. Radiologen kunnen bijvoorbeeld eenvoudig een picture-in-picture-venster activeren. Zo kunnen ook beelden van verschillende computers op één monitor worden weergegeven. Een tweede monitor, die bijvoorbeeld alleen gebruikt wordt voor de weergave van werklijsten, wordt hiermee overbodig. Door de cursor naar een hoek van het beeld te bewegen, kan de input van een tweede computer via picture-in-picture eenvoudig worden weergegeven.

Work & Flow biedt bovendien ook een USB-schakeling binnen de monitor, zodat de gebruiker twee computers kan bedienen met één muis en toetsenbord. Als de cursor binnen een opstelling met meerdere monitoren naar een bepaalde monitor wordt bewogen, werkt de gebruiker automatisch door op de computer die hierop is aangesloten. Met deze twee functies van Work & Flow wordt het veel eenvoudiger om informatie op te roepen en neemt het drempels weg voor gebruikers. De benodigde interface is inbegrepen in de meegeleverde RadiCS LE-software.

De behuizing van de RadiForce RX660 is bijzonder smal en compact, voor een efficiënte inrichting van de werkplek. De breedte en diepte van de monitor zijn tot het minimum beperkt en de voedingsadapter is geïntegreerd in de monitor. Daardoor bespaart de RX660 veel plaats, welke kan worden gebruikt voor anderedoeleinden.

De monitor is voorzien van DisplayPort 1.2-ingangen en -uitgangen, zodat voor de resolutie van 6 megapixel slechts één enkele kabel nodig is. Met de DisplayPort-uitgang kunnen extra monitoren in een reeks worden aangesloten, zodat geen wirwar aan kabels nodig is.

Het 6 megapixel scherm van de RadiForce RX660 is in staat gelijktijdig beelden van meerdere toepassingen weer te geven en zo twee monitoren met een resolutie van 3 megapixel te vervangen. Artsen kunnen bijvoorbeeld meerdere röntgenfoto's naast elkaar weergeven zonder storende bezel ertussen – wat bij oplossingen met meerdere beeldschermen onvermijdelijk is.

De RadiForce RX660 is bovendien voorzien van EIZO'sScharpness Recovery. Deze software herstelt de beeldscherpte, die normaal gesproken te lijden heeft door de hoge helderheid van medische monitoren. Het resultaat: opnamen worden weergeven met maximale helderheid en komen absoluut overeen met het origineel.