Toegelaten door classificatiebureaus

De monitor voldoet aan de richtlijnen van de volgende classificatiebureaus: GL (Duitsland), BV (Frankrijk), LR (Verenigd Koninkrijk), DNV (Noorwegen), ABS (VS), ClassNK (Japan), KR (Korea) en CCS (China).


Grote kijkhoek dankzij VA-technologie

Het VA-panel biedt een sterke contrastverhouding en een zeer grote kijkhoek op het beeld. Contrast en kleuren van het beeld blijven bij bijna elke kijkhoek gelijk. Bovendien vermindert de antireflectiecoating storende spiegelingen, ook als u vanaf de zijkant naar de monitor kijkt. 


Optimale leesbaarheid ook bij fel daglicht

Het optionele Optical Bonding vermindert storende reflecties en verbetert de leesbaarheid, ook bij fel daglicht. Daarvoor wordt een dunne harslaag tussen de lcd-module en de bovenste plaat gegoten, om beide lagen stevig met elkaar te verbinden. Het beeldscherm reflecteert minder. En: Het beeldschermoppervlak is schokbestendiger en daardoor sterker.

Zonder Optical Bonding
Zonder Optical Bonding
Met Optical Bonding
Met Optical Bonding

Beelden zonder flikkering

De monitor is voorzien van een LED-backlight, waardoor de helderheid kan worden ingesteld en flikkeringen worden voorkomen. Dat vermindert oogmoeheid bij langdurig gebruik van de monitor.


24/7-gebruik gegarandeerd

De monitor is ontworpen voor 24-uursgebruik en valt op door de betrouwbaarheid. Daarop geeft EIZO een garantie van 3 jaar. 


Afbeelding: Betrouwbaar op volle zee
Betrouwbaar op volle zee

Hitte, kou, trillingen – de monitor is duurzaam bestand tegen belastingen in het maritieme milieu. De monitor voldoet aan de apparatennorm conform IEC 60945 voor milieu en elektromagnetische compatibiliteit, die voor de toelating van scheepsuitrustingen is voorgeschreven. Bovendien heeft de monitor beschermklasse IP65 en is daarmee zelfs beschermd tegen het binnendringen van stof en waterstralen. Overige eigenschappen: Een speciale coating beschermt de elektronica tegen vocht. En de ventilator van de monitorbeluchting is eenvoudig toegankelijk, zodat deze gemakkelijk kan worden vervangen.


Afbeelding: Zeer nauwkeurige kleurweergave voor ECDIS
Zeer nauwkeurige kleurweergave voor ECDIS

Gamma, helderheid en RGB-kleurruimte van de monitor zijn al af fabriek gekalibreerd. De (kleur)weergave voldoet exact aan de vereisten van het ECDIS-systeem en de RADAR-toepassing conform de normen IEC 61174, IEC 62288 en IEC 62388.


Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandighedentverhältnisse
Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandighedentverhältnisse

Geschikt voor gebruik overdag én 's nachts: Dankzij het grote dimbare bereik van minder dan 1 cd/m2 tot 540 cd/m2 is de monitor perfect geschikt voor wisselende lichtomstandigheden. Zo kunt u de helderheid van de monitor bij elke omgevingsbelichting optimaal instellen en is de monitor ook in donkere ruimtes probleemloos te gebruiken.


Touchscreen: snel en trefzeker
Touchscreen: snel en trefzeker

Dankzij het capacitieve touchscreen kunt u de monitor met uw vingers bedienen, zonder Touch-Pen. Aantikken, trekken, draaien, verkleinen – alles functioneert snel en direct. Bovendien is het touchscreen zeer goed bestand tegen stof en waterdruppels, zodat een onbedoelde actie wordt voorkomen.


Häufige Fragen
De aanbevolen resolutie kan bij mij niet worden weergeven. Waar kan dat aan liggen?

Dit kan onder meer liggen aan het stuurprogramma van de grafische kaart. Installeer het meest recente stuurprogramma voor uw grafische kaart en start vervolgens de pc en het beeldscherm opnieuw op.
Oudere grafische kaarten zijn soms niet in staat om de gevraagde resolutie weer te geven. In dat geval dient u een nieuwe grafische kaart aan te schaffen met een passende uitgang.

Bij LCD-beeldschermen kunnen pixelfouten optreden. Hoe gaat EIZO met dergelijke gevallen om?

Monitoren beschikken over miljoenen beeldelementen die elk afzonderlijk een oppervlakte hebben van minder dan één honderdste vierkante millimeter. In deze elementen kunnen fouten optreden als gevolg van voortdurend in- en uitschakelen. De zichtbaarheid van zo'n fout hangt voornamelijk af van de omgeving rond de betreffende pixel. In een goed verlichte omgeving zijn niet-oplichtende pixels bijna niet waar te nemen. Wat betreft het optreden van pixelfouten is elk LCD-scherm uniek.
Om een duidelijke indicatie te geven van het aantal pixelfouten dat door EIZO als ontoelaatbaar wordt beschouwd, worden beeldschermen van EIZO gecontroleerd in overeenstemming met internationaal erkende normen. Gemiddeld genomen over blijft het aantal pixelfouten zelfs ver onder de gestelde tolerantiewaarden. LCD-modellen die deze test niet met goed gevolg doorlopen, worden door EIZO niet uitgeleverd. Afhankelijk van het model hebben EIZO-monitoren een zero-pixel-error-garantie voor volledige oplichtende subpixels (Deelelementen van beeldschermen ISO 9241-307). Geldigheidsduur: zes maanden vanaf de aanschafdatum.

Welke grafische kaarten worden aanbevolen door EIZO?

Hierover kunnen wij helaas geen eenduidige uitspraak doen. Wat grafische kaarten betreft is het belangrijk dat het uitgangssignaal digitaal is en dat de maximale resolutie van uw monitor wordt ondersteund.

Welke functie heeft de USB-hub?

Indien verbonden met een USB-compatibele computer functioneert de monitor als een hub waarop u andere USB-compatibele randapparatuur aan kunt sluiten.

Wat kan ik gebruiken om het oppervlak van mijn EIZO LCD-monitor te reinigen?

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

Accessoires
MDS-T191
MDS-T191

Voet voor maritieme monitoren van 19 inch