Aansluiting van meerdere bewakingscamera's zonder computer
Computerloze aansluiting van meerdere bewakingscamera's

De monitor is perfect voor een efficiënte weergave van de beelden van uw bewakingscamera's. Tot maximaal 16 IP-camera's kunnen met behulp van een LAN-kabel direct op de monitor worden aangesloten. Dat betekent dat de monitor zonder pc kan worden gebruikt en met behulp van een VESA-bevestiging naar wens aan een muur of het plafond kan worden gemonteerd. Hierdoor is geen tijdrovende installatie van een pc nodig en wordt tegelijkertijd het kabelbeheer vereenvoudigd. U heeft alleen een voeding en een netwerkverbinding nodig. (De afbeelding hiernaast van de FDF2304W-IP dient als voorbeeld)

Hoogwaardige decoderingstechnologie

De monitor is voorzien van decoderingstechnologie, zodat het beeld zonder vertraging wordt getoond en trouw is aan de brondata. Daardoor is een extra decoder niet meer nodig.

Gegevensbescherming en het bekijken van camerabeelden

Soms zijn livebeelden gewenst, maar mogen er geen opnames worden opgeslagen. Hoe kan er in zo'n geval worden gegarandeerd dat er niets wordt opgenomen? Met de IP-decoder-monitoren van EIZO is uitsluitend een liveweergave van beelden mogelijk, zodat operators geen toegang hebben tot videostreams en de beelden niet kunnen worden geëxporteerd. Situaties en omgevingen waar dit bijvoorbeeld het geval is, zijn ziekenhuizen, gevangenissen, openbare ruimtes, winkels, recepties en toepassingen voor persoonlijke veiligheid.

Edge recording en livevideo

Bij gebruik van een gedecentraliseerde oplossing voor opnames (zoals bij edge recording met cloudopslag) is de liveweergave een uitdaging. Hiervoor is software nodig of er moeten streams uit de cloud worden opgevraagd (2), wat extra verkeer voor uw internetverbinding als gevolg heeft. Met de IP-decoder-monitor van EIZO kunnen de video's die door de camera's zijn opgenomen, direct live worden weergegeven (1), omdat de camera's volledig gescheiden zijn van de opnameoplossing.

Edge Recording
De IP-decoder-monitoren geven de video's direct live weer. Dat bespaart bandbreedte, is eenvoudig te integreren en draagt daardoor bij aan de kostenverlaging.

VMS-onafhankelijke oplossing voor noodgevallen

Bij moderne VSS-oplossingen is het VMS de basis voor een betrouwbare videoweergave. Hoewel het platform dankzij serverredundantie beschermd is tegen voorzienbare gebeurtenissen, dient de VMS-oplossing als een kritiek punt te worden beschouwd, omdat deze via een client een verbinding met de operators tot stand brengt. Wanneer dit systeem doelwit van een aanval is of wordt gedeactiveerd, kan de IP-decoder-monitor een redundante oplossing bieden, omdat de monitor onafhankelijk van het VMS werkt. Daarvoor wordt de monitor gewoon direct met de beveiligingscamera's verbonden, waar ook nog steeds een netwerkverbinding mogelijk is.

Veel mogelijkheden voor ordening van de camerabeelden
Eenvoudig instellingen aanpassen

De weergave van videobeelden, de camerabesturing en andere instellingen kunt u gemakkelijk handmatig instellen met de inbegrepen afstandsbediening of via de gebruiksvriendelijke online interface.

Aangepaste displayopstelling

Gebruik een flexibele opstelling van maximaal 16 monitoren in een aangepaste lay-out, die perfect aansluit op uw persoonlijke kijkbehoefte. Met behulp van de intuïtieve gebruikersinterface voegt u afzonderlijke videovensters samen, zodat u zich op specifieke gebieden kunt concentreren, of splitst u vensters om meer op één display te zien. Video’s kunnen in hun originele beeldverhouding worden bekeken of worden uitgerekt om een aangepast gebied te vullen.

Aangepaste displayopstelling

Web API en integratie in het VMS

Instelbare reacties op gebeurtenissen in VMS
Voorbeeld: als een keycard wordt gebruikt, wisselt de layout of het weergegeven beeld automatisch.

De web API van de monitor zorgt voor de communicatie-interface met het lokale videomanagementsysteem (VMS). Daardoor kunnen IP-decoder-monitoren in uw bestaande veiligheidsplatform of uw bestaand videomanagementsysteem (VMS) worden geïntegreerd. De monitor kan bijv. naar aanleiding van bepaalde gebeurtenissen of een tijdschema automatische reacties uitvoeren. De lay-out kan op afstand worden geconfigureerd of omgeschakeld en nog veel meer.

Voor de laatste firmware en ondersteunde functionaliteiten, klik hier.

Functionaliteit met toonaangevende VMS

VMS Support

EIZO werkt samen met marktleiders in de Security- en Surveillancesector om de technische compatibiliteit en functionele ondersteuning van verschillende VMS te waarborgen.

Meer informatie

Cameracompatibiliteit dankzij ONVIF
Cameracompatibiliteit dankzij ONVIF, VAPIX, Panasonic

DuraVision IP decoding monitoren ondersteunen IP camera’s met ONVIF-profiel S voor flexibele montage en gegarandeerde compatibiliteit met allerlei producten. De cameraprotocollen van Axis (VAPIX) en Panasonic zorgen voor nog meer compatibiliteit. Daarnaast is een directe verbinding via RTSP mogelijk (Direct URI).

Zie voor meer informatie over compatibele ONVIF-camera's eizoglobal.com/i/ip-camera

Visibility Optimizer voor heldere beelden

Deze monitor is uitgerust met de Visibility Optimizer, waarmee de gebruiker in real-time heldere en duidelijke beelden op het scherm tovert dankzij de technologieën voor beeldverbetering Defog, Low-Light-Correction en Outline Enhancer. Het voordeel: De beeldverbetering gebeurt in de monitor en u kunt ook eenvoudigere bewakingscamera's gebruiken.

Low-Light Correction: verbeterde weergave van donkere gedeeltes

Low-Light Correction spoort automatisch donkere en slecht zichtbare gedeeltes in het beeld op en optimaliseert deze. Donkere gedeeltes worden lichter gemaakt, waardoor een realistischere dieptewerking wordt bereikt. Zo wordt de zichtbaarheid van beelden van bewakingscamera's bij lastige lichtomstandigheden verhoogd. Personen of objecten kunnen dus niet meer in de schaduw wegvallen.

Ook praktisch: de standaardinstellingen voor dag en nacht. Via de afstandsbediening kunt u kiezen tussen de standaardmodi 'dag' en 'nacht'. Deze zijn geoptimaliseerd voor de actuele, veranderende lichtomstandigheden.

Zonder Smart Insight
Zonder Low-Light Correction
Met Smart Insight
Met Low-Light Correction

Scherpere beelden met Outline Enhancer

De door EIZO ontwikkelde technologie Outline Enhancer analyseert de weergegeven inhoud en corrigeert automatisch onscherpe gedeeltes. Het beeld is scherper, de ruis minder. Er wordt scherpgesteld op objecten op de voorgrond, voor een realistische dieptescherpte.

Zonder Smart Resolution
Zonder Outline Enhancer
Met Smart Resolution
Met Outline Enhancer

Geoptimaliseerde camera-instellingen

U kunt voor maximaal 4 camera's Low-Light Correction en Outline Enhancer los instellen, ongeacht de verdere cameralayout. Dat is handig als er camera's in omgevingen met verschillende lichtomstandigheden zijn geplaatst.

Exacte beeldweergave dankzij 10-bit-convertering

De monitor converteert 8-bit-signalen naar 10 bit en selecteert daarbij uit een 10 bit grote Look-Up-Table (LUT) de optimale kleurwaarden. Het effect: U geniet van een kleurecht beeld in hoge resolutie. De geoptimaliseerde gegevens worden vervolgens weer in een 8-bit-uitgangssignaal omgezet. Dit zorgt voor vloeiende kleurovergangen. Dat maakt het detecteren en onderscheiden van personen en objecten makkelijker.

Zonder 10-bit-convertering
Zonder 10-bit-convertering
Met 10-bit-convertering
Met 10-bit-convertering

Hoog contrast en hoge kleurgetrouwheid vanuit elke kijkhoek

Het VA-panel met grote kijkhoek zorgt ervoor dat het contrast vanuit elke willekeurige kijkhoek nauwelijks afneemt en er slechts minimale kleurafwijkingen optreden. Hierdoor worden tot in de hoeken van het beeldscherm een exacte kleurweergave en heldere beelden gerealiseerd. 

Ontspiegeld Full-HD-beeldscherm

Het beeldscherm heeft een schermvullende Full-HD-resolutie van 1920 × 1080 pixels. Zo kunt u op deze monitor ook grote hoeveelheden informatie prettig weergeven. Beelden van Full-HD-camera's worden zeer gedetailleerd weergegeven, zonder storende zwarte balken. Dankzij de ontspiegeling wordt het gereflecteerde licht verspreid. Het voordeel: Uw ogen worden niet zo snel moe.

Beeldscherm zonder ontspiegeling
Beeldscherm zonder ontspiegeling
Beeldscherm met ontspiegeling
Beeldscherm met ontspiegeling

Ruisonderdrukking

De monitor vermindert blokvormige artefacten die door videocompressie ontstaan.

Geïntegreerde voeding

Dankzij een geïntegreerde voeding kunt u de monitor via een netsnoer rechtstreeks met een stopcontact verbinden.

Voortdurend gebruik gegarandeerd

De IP-decoder-monitor is ontworpen voor voortdurend en onderhoudsvrij gebruik en beschermd tegen onbevoegde toegang. De monitor heeft geen virusscanners, veiligheidsupdates of onderhoud aan het besturingssysteem nodig en dus ook geen licenties. Hierdoor is aanzienlijk minder onderhoud nodig, wat onnodige uitval en kosten voorkomt. De monitor is gemaakt voor voortdurend gebruik en onderscheidt zich door de hoogste betrouwbaarheid. EIZO biedt daarvoor een garantie van 2 jaar.Veelgestelde vragen
Wat betekent Auto EcoView?

De automatische EcoView-functie kan worden ingeschakeld met één druk op de knop. Bij sterk omgevingslicht wordt de helderheid vergroot en bij zwak omgevingslicht juist verminderd. De functie zorgt er zo voor dat het contrast steeds constant is en dit bevordert niet alleen de ergonomie op de werkplek, maar u spaart ook kosten én het milieu.

De aanbevolen resolutie kan bij mij niet worden weergeven. Waar kan dat aan liggen?

Dit kan onder meer liggen aan het stuurprogramma van de grafische kaart. Installeer het meest recente stuurprogramma voor uw grafische kaart en start vervolgens de pc en het beeldscherm opnieuw op.
Oudere grafische kaarten zijn soms niet in staat om de gevraagde resolutie weer te geven. In dat geval dient u een nieuwe grafische kaart aan te schaffen met een passende uitgang.

Welke grafische kaarten worden aanbevolen door EIZO?

Hierover kunnen wij helaas geen eenduidige uitspraak doen. Wat grafische kaarten betreft is het belangrijk dat het uitgangssignaal digitaal is en dat de maximale resolutie van uw monitor wordt ondersteund.

Bij LCD-beeldschermen kunnen pixelfouten optreden. Hoe gaat EIZO met dergelijke gevallen om?

Monitoren beschikken over miljoenen beeldelementen die elk afzonderlijk een oppervlakte hebben van minder dan één honderdste vierkante millimeter. In deze elementen kunnen fouten optreden als gevolg van voortdurend in- en uitschakelen. De zichtbaarheid van zo'n fout hangt voornamelijk af van de omgeving rond de betreffende pixel. In een goed verlichte omgeving zijn niet-oplichtende pixels bijna niet waar te nemen. Wat betreft het optreden van pixelfouten is elk LCD-scherm uniek.
Om een duidelijke indicatie te geven van het aantal pixelfouten dat door EIZO als ontoelaatbaar wordt beschouwd, worden beeldschermen van EIZO gecontroleerd in overeenstemming met internationaal erkende normen. Gemiddeld genomen over blijft het aantal pixelfouten zelfs ver onder de gestelde tolerantiewaarden. LCD-modellen die deze test niet met goed gevolg doorlopen, worden door EIZO niet uitgeleverd. Afhankelijk van het model hebben EIZO-monitoren een zero-pixel-error-garantie voor volledige oplichtende subpixels (Deelelementen van beeldschermen ISO 9241-307). Geldigheidsduur: zes maanden vanaf de aanschafdatum.

Welke functie heeft de USB-hub?

Indien verbonden met een USB-compatibele computer functioneert de monitor als een hub waarop u andere USB-compatibele randapparatuur aan kunt sluiten.