DCI-4K voldoet aan 31,1-inch

Meer high-end is niet mogelijk

DCI 4K resolutie

Ultimate cinema volledig formaat

CG319X_DCI-4K-resolution.png
Volledige DCI 4K-resolutie en veel ruimte voor beelden, paletten en een extra lange tijdlijn op 31,1 inch. Dit is de enige manier om de oorspronkelijke resolutie van het volledige bioscoopformaat perfect te bewerken. Fotografen profiteren van de 149 ppi detailresolutie voor zeer nauwkeurige beeldbewerking.
Meer informatie

Ingebouwde sensor

Moeiteloze zelfkalibratie

Calibration-sensor_CG319X-2.jpg
De beste ijking is die waarover je je geen zorgen hoeft te maken. Met de geïntegreerde kalibratiesensor kan regelmatige herkalibratie automatisch plaatsvinden - zelfs als de monitor aanstaat of de computer uit staat. Zo is de kleurnauwkeurigheid van de monitor altijd optimaal.
Meer informatie

Beeldkwaliteit

Perfecte reproductie

Image-quality_ColorEdge.jpg
Perfecte kleuren, absolute homogeniteit en vloeiende overgangen in kleuren en grijstinten - dit is cruciaal voor het ongerepte beeld van bestanden. Geen uitdaging voor de CG319X dankzij 24-bit LUT, enorme kleurruimte en Digital Uniformity Equalizer.
Meer informatie

HDR-modi

Vooraf geïnstalleerde doelen

Video-film_Presets_CG319X.jpg
Door 350 cd/m2 maximale helderheid, een contrastverhouding van 1500:1 en vooraf geïnstalleerde kleurmodi voor PQ en HLG EOTF, is de CG319X ideaal uitgerust voor postproductie van HDR-filminhoud.
Meer informatie

CG319X ColorEdge

In de 4K-videowereld alsmede voor fotografen en grafisch vormgevers biedt de CG319X voordelen van doorslaggevende betekenis: deze monitor geeft inhoud extreem scherp weer dankzij zijn resolutie van 149 ppi.

  • 78,9 cm (31,1")
  • 4096 x 2160 (4K DCI)
  • IPS (Wide Gamut)
Product afbeelding CG319X ColorEdge

Nauwkeurigheid en kleur

Helderheid, contrast en scherpte

DCI-4K-resolutie

De CG319X beschikt over een DCI-4K-4096 x 2160 (4K DCI), wat overeenkomt met een vier keer zoveel pixels als bij Full HD (1920 x 1080). Daardoor is de monitor het ideale instrument voor 2D- en 3D-CGI of visuele effecten - van compositing tot en met color grading.

Precision-color_DCI-4K-resolution.jpg

Geschikt voor Softproof

De EIZO CG319X voldoet aan strenge Softproof-richtlijnen uit het norm ISO 12646. Tot deze conclusie kwam de Fogra Forschungsgesellschaft Druck e.V. in het kader van een controle van de monitor. Daarom is de CG319X bekroond met het Fogra-kwaliteitszegel 'FograCert Softproof Monitor'. U werkt dus met een gecontroleerde monitor met genormeerde kleuren.

Voor haarscherpe beelden

Voortreffelijke beeldkwaliteit

De monitor levert een bijzonder hoge resolutie van (4096 x 2160 (4K DCI)), een uitstekende contrastverhouding van 1500:1 en een helderheid van 350 cd/m². Zo kunt u graphics en foto's tot op de pixel nauwkeurig bewerken. Ook de tekstcontouren zijn duidelijk en precies. De LCD-module met zijn IPS (Wide Gamut)-maakt een kijkhoek van 178 graden mogelijk. Daardoor blijven kleurtonen en contrast vanuit iedere kijkhoek van de gebruiker stabiel.

Precision-color_IPS-Panel_CE.jpg

Levendige kleuren conform branchestandaarden

Wide Gamut

De Wide Gamut-monitor reproduceert betrouwbaar 98% van de bij de digitale bioscoop gebruikte DCI-P3-standaard en ondersteunt op dezelfde wijze de Rec. 2020-standaard.

Bovendien dekt de CG319X 99% van de Adobe RGB-kleurruimte. Als in de RAW-indeling opgenomen beelden naar Adobe RGB worden geconverteerd, geeft de monitor deze absoluut kleurgetrouw weer. Ook bij het printen biedt de monitor van EIZO grote voordelen: de monitor dekt vrijwel de volledige CMYK-kleurruimte af (bijvoorbeeld ISO Coated en U.S. Web Coated). Op de monitor ziet u al hoe het latere drukresultaat eruit zal zien en zo bespaart u proefafdrukken.

Precision-color_WideGamut_CG.jpg

HDR-gamma-support

De CG319X voldoet met HLG- en PQ-tintcurven aan de relevante standaarden voor de weergave en bewerking van inhoud in HDR (High Dynamic Range). Deze komen dankzij de geoptimaliseerde gammacurven in de buurt van de natuurlijke, menselijke kleurwaarneming. Productie- en postproductieprofessionals kunnen vertrouwen op de betrouwbare weergave met HDR-tintcurven bij editing en color grading.

Kleurdiepte voor scherpe beelden

True Black

Met zijn hoge contrastverhouding geeft de CG319X diepe zwarttinten weer, die op een typische LCD-monitor vanwege de backlight er vaak bleek of flets uitzien. Dit geldt met name, wanneer de monitor vanaf de zijkant wordt bekeken in zwak verlichte ruimten. De CG-serie is daarvoor met een retardatiefilm uitgerust die deze diepte van zwarttinten ook bij grote kijkhoeken mogelijk maakt.

Precision-color_TrueBlack.jpg

Geïntegreerde sensor voor zelfkalibratie

Met de ingebouwde kalibratiesensor genereert u een maximale kleurnauwkeurigheid. De sensor is perfect op de monitor afgestemd en houdt rekening met omgevingsinvloeden, zoals licht, en correleert het midden en de rand van het beeld. Zo wordt een gelijkmatig resultaat op de volledige monitor gegenereerd.

De sensor bevindt zich in de schermrand en komt alleen tevoorschijn voor de meting. Daarom is een extern kalibratieapparaat overbodig en is de kleurkwaliteit van de monitor altijd optimaal.

De CG319X is uitgerust met de nieuwste sensortechnologie, waardoor hij on the fly opnieuw kan worden gekalibreerd. Zo kunt u blijven werken met toepassingen die niet kleurkritisch zijn, terwijl de monitor wordt gekalibreerd. De sensor neemt slechts een kleine ruimte in op het scherm tijdens de kalibratie en stoort dus niet. De kalibratie kan ook volledig automatisch op bepaalde tijdstippen plaatsvinden, zelfs als de computer is uitgeschakeld of helemaal niet op de monitor is aangesloten.

Precision-color_Calibration-sensor.jpg

Voorbeeld afbeelding

EIZO-software voor snelle kalibratie en print

Goede beeldbewerking lukt alleen op goed gekalibreerde monitoren. De gebruikelijke softwarekalibratie duurt lang en vereist vakkennis van de gebruiker. De CG319X wordt met de kalibratiesoftware voor hardware, de ColorNavigator, geleverd. Met de ColorNavigator kalibreert u snel, eenvoudig en met precieze kleuren: daarbij wordt er bij de kalibratie direct in de Look-Up Table in de hardware van de monitor opgeslagen en is er toegang tot de tabel. U bepaalt de betreffende componenten, zoals witpunt, gamma, helderheid en tintcurve volgens uw wensen. De kalibratie vindt dan volledig automatisch plaats op basis van de door de fabrikant uitgevoerde afregeling en is daardoor ongeëvenaard snel en nauwkeurig. De kalibratie kan in slechts enkele stappen ook door gebruikers zonder diepgaande vakkennis worden uitgevoerd. Aangezien de kalibratie via de hardware van de monitor plaatsvindt, gebeurt deze zonder verliezen en onafhankelijk van computer en grafische kaart. De CG319X integreert zich dus perfect in een bestaand systeem.
Meer informatie over de EIZO ColorNavigator

De gratis software Quick Color Match helpt gebruikers om ook zonder diepgaande kennis van kleurbeheer al op de monitor te kunnen beoordelen hoe hun foto's eruit zullen zien als ze ze thuis afdrukken op hun inktjetprinter van Canon of Epson. De foto's kunnen bijvoorbeeld voor het afdrukken worden geoptimaliseerd voor de specifieke eigenschappen van het gebruikte fotopapier, zodat kostbare correctierondes kunnen worden vermeden.
Meer informatie over de Quick Color Match

Precision-color_CN7_screenshot_EN.jpg

Vloeiende overgangen en verlopen dankzij de 24-bit-Look-Up Table en de 10-bit-modus

Dankzij een 10-bit-kleurweergave op basis van een 24-bit-LUT hebt u de beschikking over een gigantisch kleurenspectrum. Dit wordt mogelijk gemaakt door de snelle DisplayPort en HDMI-aansluitingen in combinatie met de Frame Rate Control. U hebt simultaan de beschikking over een miljard kleuren. Dat zijn 64 keer meer kleuren dan bij de 8-bit-weergave. De kleurgradaties zijn fijner en de kleurafstanden tussen naast elkaar gelegen kleuren kleiner. Wat ook van belang is voor de post-productie: het vergrote grijswaardenbereik. Bij ingeschakeld 10-bit-grijswaardenbereik zijn tussen 6% en 14% meer grijswaarden zichtbaar.

Direct gebruiksklaar

Af fabriek perfect

Om ervoor te zorgen dat u uw monitor direct na het uitpakken kunt gebruiken, wordt iedere ColorEdge CG319X in de fabriek individueel uitgemeten en optimaal ingesteld. Hiervoor worden de gammacurven van de rood-, groen- en blauwkanalen gedetailleerd gecontroleerd en, waar nodig, gecorrigeerd. Dankzij deze unieke fabriekskalibratie bij EIZO is de monitor met de vooraf ingestelde kleurruimtes direct na het uitpakken klaar voor gebruik. Door de uitgebreide fabriekskalibratie werkt de herkalibratie met de ColorNavigator bovendien bijzonder snel.

Precision-color_Factory-calibration.jpg

Kalibratierapport

Iedere ColorEdge CG319X wordt geleverd met een individueel kalibratierapport met de meetresultaten van de fabriekskalibratie van de monitor. Het rapport bewijst de homogeniteit, de gammacurve, de kleurruimtedekking en het witpunt van de monitor.

Meer informatie over het kalibratierapport

Perfectie voor ieder gedeelte van het display

Digital Uniformity Equalizer

Ieder afzonderlijk monitorpaneel wordt in de fabriek van EIZO exact uitgemeten over het volledige oppervlak. Als er kleurzwemen optreden of afwijkingen zijn in de homogeniteit van de helderheid, wordt dit herkend en gecorrigeerd. Dit proces – de Digital Uniformity Equalizer – garandeert dat identieke kleuren gedurende de volledige levensduur van de monitor gelijk worden weergegeven, op ieder gedeelte van het displayoppervlak. Alleen zo kunnen professionals bij de beeldbewerking en het retourcheerwerk vertrouwen op hun monitor.

Stabiele kleurweergave binnen drie minuten

Een standaard monitor moet minimaal een half uur opwarmen, voordat de helderheid, kleurweergave en toonwaarden stabiel zijn. De ColorEdge CG319X bereikt deze stabiliteit echter al binnen drie minuten, zodat de gebruiker vrijwel direct na het inschakelen van de monitor kan vertrouwen op de kleurweergave.

Precision-color_ColorReproduction_ColorEdge.jpg
ColorEdge
Precision-color_ColorReproduction_Other.jpg
Standaard monitor

Video- en filmproductie

Features voor postproductie

Nauwkeurige kleurweergave dankzij 3D LUT met hoge resolutie

De 3D LUT zorgt voor de meest precieze toonwaardetoekenning en een uiterst nauwkeurige kleurweergave. In LCD's variëren de helderheidsniveaus van module tot module in verhouding tot het beeldsignaal en de kleurmenging (optelling) van rood, groen en blauw. Dit kan alleen nauwkeurig worden geregistreerd en gecontroleerd met behulp van bijzonder nauwkeurige meetapparatuur.

EIZO past daarom elke monitor van de CG-serie en zijn kleur- en tooncurve aan. Dit zorgt voor een consistente kleurtemperatuur over de gehele greyscale. Het resultaat: de kleurweergave is voor elke CG319X hetzelfde, nauwkeurig en betrouwbaar.

3D-LUT-profielen voor filmproductie

Filmemulatie met 3D-LUT ColorNavigator kunnen 3D-LUT-bestanden uit de color grading van films gebruiken om gegevens voor de emulatie op de monitor op te halen. Deze filmemulatie is beschikbaar voor maximaal vijf kleurmodi van de monitor en is geschikt om de kleuring van films te simuleren.

Veilig in beeld dankzij de Safe Area Marker

Ideaal voor ondertitels en kritische beelden: Dankzij de Safe Area Marker weet u welk deel van de scène in een andere beeldverhouding wordt weergegeven. Zo kunt u onmiddellijk zien of ondertitels, teksten of belangrijke beeldelementen zich in het zichtbare gebied bevinden. U kunt de kleur, grootte en beeldverhouding van de marker aanpassen, zodat de marker in elk beeld duidelijk zichtbaar is.

Video-film_SafeAreaMarker.jpg

Aspect Marker

Door de Aspect Marker kunnen beeldbereiken van DCI 4K- (4096 x 2160 pixels) of 2K-filmmateriaal (2048 x 1080 pixels) worden gemarkeerd, die bij de weergave op verschillende apparaten met een andere beeldverhouding afwijkend worden weergegeven.

4K-zoom

Via een directe selectie in het monitormenu kunt u eenvoudig inzoomen op verschillende beeldpartijen, zodat u de details en scherpte kunt beoordelen.

Video-film_4K-Zoom.jpg

Luminantie waarschuwing

De helderheidswaarschuwing kan worden gebruikt om gebieden te markeren die een bepaalde helderheid (300, 500, 1000 of 4000 cd/m²) overschrijden bij gebruik van de PQ-modus. Deze gebieden worden facultatief gemarkeerd in de kleuren geel of magenta.

Gamut waarschuwing

De waarschuwing voor de kleurruimte werkt in twee modi: Rec.2020-content die niet kan worden weergegeven in de Rec.709-kleurruimte, wordt in grijstinten weergegeven. Alternatief wordt in de Rec.709-clippingmodus gesimuleerd, hoe materiaal in Rec.2020 zou worden weergegeven op HDTV-apparatuur.

Video-film_Gamut-warning.jpg

Ideaal voor video- en filmproductie: HDMI

Films worden normaal gesproken met 24 Hz opgenomen. Bij een voor monitoren gebruikelijke weergave met 60 fps zien ze er daarom onnatuurlijk uit. De monitor ondersteunt een beeldfrequentie van 24 en 60 Hz. U kunt uw filmmateriaal bekijken en bewerken zoals het is opgenomen. 

HDMI-signalen worden ondersteund met beeldfrequenties van 60, 50, 30, 25 en 24 Hz. Bovendien beschikt de monitor over een I/P-conversie.

Voorinstellingen kleurruimte voor film- en videoproductie

Presets voor de kleurruimten DCI-P3, Rec. 709 en Rec. 2020 zijn in de fabriek nauwkeurig gekalibreerd en waarborgen het werken met correcte gammawaarden. Bovendien zijn de kleurenmodi voor PQ (DCI en Rec. 2100) en HLG (Rec. 2100) voor de weergave van HDR-inhoud eveneens al in de fabriek vooraf ingesteld. De kleurenmodi kunnen met een druk op de knop op de monitor comfortabel worden gewisseld en met de ColorNavigator, indien nodig, opnieuw worden gekalibreerd.

Video-film_Presets_CG319X.jpg

Aansluitings­mogelijkheden

Beste connectiviteit

Eén monitor, veel verschillende aansluitingen

Gemakkelijker is niet mogelijk: de meeste eindapparaten die u hebt, zoals PC, laptop of camera's, kunt u rechtstreeks op de monitor aansluiten, omdat de monitor over verschillende interfaces beschikt.

De CG319X ondersteunt de meest uiteenlopende video-indelingen tot en met 10-bits 4:4:4 bij 50/60p via de DisplayPort-ingang en 10-bits 4:2:2 bij 50/60 Hz via HDMI. Zo kan de CG319X niet alleen in op PC's gebaseerde workflows worden geïntegreerd, maar kan deze ook met HDMI-bronnen worden gebruikt.

Ergonomie

Gewoon ontspannen werken

Omwille van de ogen

Werken zonder flikkeringen

De monitor is bij elke helderheidsinstelling vrij van flikkeringen. En dat is wel zo prettig: omdat de ogen deze flikkering niet hoeven te verwerken, wordt de gebruiker minder snel moe bij het beeldschermwerk.

Ontspiegeling: meer beeld, minder reflectie

De CG319X heeft een optimaal ontspiegeld displayoppervlak. Doordat weerspiegelingen door de verstrooiing van gereflecteerd licht tot een minimum worden beperkt, voorkomt de CG319X overbelasting van de ogen. Dit gaat vermoeidheid van de ogen tegen en voorkomt geforceerde houdingen voor de monitor, die veel mensen aannemen om verblindingseffecten te voorkomen.

Ergonomics_Anti-glare.png

Ergonomische voet

Ergonomisch en stabiel: de verstelbare standaard heeft ergonomie hoog in het vaandel staan. U kunt de monitor draaien, zwenken en kantelen op de manier die voor uw rug, nek en zithouding het meest comfortabel is. Hij kan traploos in hoogte worden versteld en tot bijna aan het bureau of de voet van de standaard worden neergelaten. Hierdoor kunt u de bovenste rij beelden ergonomisch onder ooghoogte plaatsen.

foot_height.png
Hoogte

154 mm

foot_tilt_FlexScan.png
Kantelen

Tussen 5° voorwaarts en 35° achterwaarts

foot_swivel_FlexScan.png
Draaien

344°

Gebruikersspecifieke toetstoewijzing

Afhankelijk van het model kunt u aan maximaal twee sensorknoppen aan de voorkant functies toewijzen vanuit het menu op het scherm. Het voordeel: u heeft direct toegang tot veelgebruikte functies.

Bescherming tegen reflecties en verblinding

Lichtafschermkap

De lichtkappen reduceren reflecties en licht op het beeldscherm en sparen uw ogen. De kappen zijn eenvoudig te plaatsen en verminderen de lichtinval van bovenaf en van de zijkanten.

Ergonomics_Hood_CG319X.jpg

Duurzaamheid

Milieu- en sociaal bewuste productie

Maatschappelijk verantwoorde productie

De CG319X wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sustainability_Production.jpg

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere CG319X wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieu- en energiebeheersysteem conform ISO 14001 en ISO 50001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Duurzaam en met een lange levensduur

De CG319X is gemaakt met het oog op een lange levensduur, waarbij rekening is gehouden met de gehele gebruikscyclus en de impact op het milieu. De monitor gaat in de regel significant langer mee dan de garantieperiode van vijf jaar. Vervangende onderdelen zijn beschikbaar tot vijf jaar nadat de monitor niet meer wordt geproduceerd. De lange levensduur en de optie om de monitor te repareren, sparen natuurlijke grondstoffen en daarmee ook ons milieu. Bij het ontwerp van de CG319X hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Sustainabilty_Durable_ColorEdge.jpg

Garantie

Maximale investeringszekerheid

Vijf jaar garantie

EIZO biedt vijf jaar garantie inclusief on-site omruilservice. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve techniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

5_years_garantie_across_NL.jpg

Gegarandeerde helderheid en kleurweergave

De CG319X heeft een kleur- en helderheidsgarantie van vijf jaar vanaf de datum van aankoop voor 10000 bedrijfsuren bij een maximale helderheid van 120 cd/m² en een kleurtemperatuur tussen 5000 en 6500 K.

color_brightness_garantie_across_NL.jpg

Video's

ColorEdge Line-up

EIZO-monitoren voor foto's, video en illustratie in één oogopslag

Als u op zoek bent naar een monitor om foto's, video's of illustraties perfect te bewerken en wilt weten welke grafische monitor van EIZO de juiste is voor u, dan presenteren we in deze video de complete line-up van de ColorEdge-serie en laten we u de overeenkomsten en verschillen van de verschillende modellen zien.

Technische gegevens

Algemeen
Artikelnr.
CG319X
Behuizingskleur
Zwart
Toepassingsgebied Foto, Video & Grafisch
Productlijn ColorEdge
Toepassingsgebied Fotografie, beeldbewerking en retoucheren, Videobewerking, postproductie en kleuraanpassing, Ontwerp, creatie en illustratie, Afdrukken en Fine Art Printing, Textiel- en fashion-industrie
Specifieke systeemvereisten Geen, compatibel met de meeste computers en besturingssystemen inclusief macOS en Windows
EAN
4995047053088
Scherm
Diagonaal [in inch] 31,1
Diagonaal [in cm] 78,9
Formaat 17:9
Zichtbare beeldgrootte (breedte x hoogte) [in mm] 698 x 368
Ideale en aanbevolen resolutie 4096 x 2160 (4K DCI)
Pixelafstand [in mm] 0,17 x 0,17
Pixeldichtheid [in ppi] 149
Ondersteunde resoluties 4096 x 2160 (4K DCI), 3840 x 2160 (4K UHD), 2560 x 1600, 2560 x 1440, 2560 x 1440 (@ 30 Hz), 1920 x 1200, 1680 x 1050, 1600 x 1200, 1280 x 1024, 1024 x 768, 800 x 600, 720 x 400, 640 x 480, 1080p (@ 60 Hz), 1080i (@ 60 Hz), 1080p (@ 50 Hz), 1080i (@ 50 Hz), 1080p (@ 30/25/24 Hz), 720p (@ 60 Hz), 720p (@ 50 Hz), 576p (@ 60 Hz), 576p (@ 50 Hz), 480i (@ 60 Hz)
Panel technologie IPS (Wide Gamut)
Max. kijkhoek horizontaal 178
Max. kijkhoek verticaal 178
Weergavekleuren of grijswaarden 1,07 miljard kleuren (HDMI, 10 bit), 1,07 miljard kleuren (DisplayPort, 10 bit)
Kleurenpalet/Look-Up-Table Meer dan 278 biljoen kleurgradaties/24 bit 3D LUT
Max. kleurruimte (standaard) AdobeRGB (>99%), DCI P3 (>98%), ISO Coated V2 (>99%), Rec709 (100%), EBU (100%), SMPTE-C (100%), sRGB (100%)
Max. helderheid (standaard) [in cd/m²] 350
Aanbevolen helderheid [in cd/m²] 120
Max. darkroomcontrast (standaard) 1500:1
Reactietijd grijs-grijs overgang (standaard) [in ms] 9
Max. vernieuwingssnelheid [in Hz] 60
Backlight LED
Functies en bediening
Hardwarekalibratie van helderheid, witpunt en gamma/EOTF
Geïntegreerde sensor voor zelfkalibratie
Agendeerfunctie voor zelfkalibratie
Vooraf ingestelde kleur-/grijswaardenmodi BT.2020, BT.2100 PQ, BT.709, BT.2100 HLG, AdobeRGB, DCI, DCI PQ, 2x manuele geheugenplaatsen, sRGB
Correctie van temperatuur en kleurafwijking
Correctie van helderheidsafwijking
Digital Uniformity Equalizer (homogeniteitscorrectie)
Overdrive
Flikkervrij dankzij hybrideaansturing
True Black
3D LUT-filmemulatie (10-bit log)
Safe Area Marker
I/P-conversie
Ruisonderdrukking (HDMI)
RGB- en CMYK-kleurruimte-emulatie
HDCP-decoder
Luminantie-waarschuwing
Gamut Clipping
Automatische herkenning van ingangssignalen
On-Screen menu talen de, en, fr, es, it, se
Instelmogelijkheden Kleurenmodus, Helderheid, Contrast, Kleurtemperatuur/Witpunt, Gamma, Kleurtoon, Kleurverzadiging, Resolutie, Schaling, Kleurenmatrix YUV/ RGB, Zoom, BT.709 kleurruimte waarschuwing, Marker (Safe Area Marker, Safe Area-afmetingen, Format Marker, Format-instellingen, randkleur), OSD-taal, Signaalingang, DUE prioriteit
Button Guide
Geïntegreerde voeding
Aansluitingen
Signaalingangen 2x HDMI (Deep Color, HDCP 1.4/2.2), 2x DisplayPort (HDCP 1.3)
USB-specificatie USB 5Gbps (USB 3)
USB-upstream-poorten 1 x type B
USB-downstream-poorten 3 x type A
Grafisch signaal DisplayPort, HDMI (RGB, YUV)
Energie informatie
Frequentie DisplayPort: 25.0 - 137 kHz, 23 - 61 Hz; HDMI: 15 - 136 kHz, 23 - 61 Hz
Energieverbruik (standaard) [in watt] 52
Maximaal energieverbruik [in watt] 140 (bij maximale helderheid en gebruik van alle signaal- en USB-poorten)
Energieverbruik (Stand-by) [in watt] 1.2
Energieverbruik als netschakelaar is uitgeschakeld [in watt] 0
Energie-efficiëntieklasse G
Energieverbruik/1000h [in kWh] 55
Voeding AC 100-120 V / 200-240 V, 50/60 Hz
Power management
Afmetingen & gewicht
Afmetingen (incl. standaard) (breedte x hoogte x diepte) [in mm] 735 x 434 - 588 x 290
Gewicht (incl. standaard) [in kg] 12.4
Technische tekening (PDF) Technische tekening (PDF)
Draaibaarheid van de standaard [in °] 344
Kantelbaarheid voor/achter [in °] 5 / 35
Verstelbaarheid in hoogte [in mm] 154
Gatafstand 100 x 100
Certificering & normen
Certificering CE, CB, TÜV/GS, TÜV/Ergonomics (inclusief ISO 9241-307), TÜV/Color Accuracy (Quick Stability), FograCert Softproofing System (class A), RCM, cTÜVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), TÜV/S, PSE, VCCI-B, RoHS, WEEE, China RoHS, CCC, EAC
Software & Accessoires
Bijbehorende software en verdere accessoires beschikbaar als download ColorNavigator, ColorNavigator Network
Meegeleverde accessoires Kalibratierapport, Signaalkabel HDMI - HDMI, USB-kabel (type A - type B), Signaalkabel DisplayPort - DisplayPort, Handleiding via download, Voedingskabel, Beknopte handleiding
Optionele accessoires CP200, EX4
Lichtafschermkap
Garantie
Garantieperiode 5 jaar voor eenheid en LCD-module tot 30.000 bedrijfsuren, wat het eerst wordt bereikt.
Type garantie Omruilservice op locatie
Inbegrepen garantie Een helderheid van ten minste 120 cd/sqm bij een kleurtemperatuur van 5000 K tot 6500 K wordt gegarandeerd voor een periode van 5 jaar of 10.000 bedrijfsuren, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet., Garantie op nul pixeldefecten; geen volledig verlichte subpixels (subpixels ISO 9241-307) gedurende zes maanden vanaf de aankoopdatum.

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Handleiding - CG319X

Datasheet - CG319X

PDF | 7 MB

Product afbeeldingen CG319X

ZIP | 5 MB

ColorEdge brochure

(Engels)

PDF | 3 MB

ColorNavigator 7 Inleiding

PDF | 5 MB

Quick Color Match Guide

(Engels)

PDF | 3 MB

Software

Stuurprogramma - CG319X

ColorNavigator

Met de ColorNavigator-software kunt u ColorEdge-beeldschermen eenvoudig en nauwkeurig kalibreren.

ColorNavigator Network

ColorNavigator Network maakt de centrale beeldkwaliteitsborging van ColorEdge-monitoren mogelijk.

Monitortest

Met behulp van door EIZO zelf ontwikkelde software kunt u snel en eenvoudig de eigenschappen en instellingen van uw eigen monitoren testen.

Quick Color Match

Quick Color Match vereenvoudigt de workflow voor kleurbeheer bij het printen van inkjet thuis.

Veelgestelde vragen

De kleurgetrouwheid wordt optimaal gereguleerd met deze geïntegreerde kalibratiesensor. De sensor komt voor de kalibratie automatisch tevoorschijn en trekt zich erna veilig in het behuizingsframe terug, tot de volgende meting. Elk scherm kan dus exact worden geconfigureerd met behulp van de eigen sensor. Daarbij wordt bijvoorbeeld het meetpunt boven in het beeld gecorreleerd met het middelpunt, zodat de sensor kan meten vanuit het midden van het scherm. Afwijkingen binnen een serie, die bijvoorbeeld kunnen voorkomen wanneer externe meetapparatuur wordt gebruikt, worden uitgesloten dankzij deze geïntegreerde oplossing. Zelfs de invloed van het omgevingslicht kan tijdens het initialiseren van de sensor worden vastgesteld en deze wordt in aanmerking genomen bij het kalibreren.

Alles over monitorkalibratie

Apparaten kunnen zichzelf met behulp van een geïntegreerde sensor kalibreren, zonder dat u als gebruiker hieraan te pas komt. Uw computer hoeft niet eens ingeschakeld te zijn om deze functie uit te voeren. De kalibratie wordt dan, afhankelijk van de programmering van het scherm, 's nachts of in de middagpauze uitgevoerd of op een daarvoor vastgelegd tijdstip. Deze programmering kan eenvoudig worden uitgevoerd via ColorNavigator of het OnScreen-menu.

Alles over monitorkalibratie

De gebruikelijke 1D Look-Up-Tables (LUT) omvatten aparte tabellen voor rood, groen en blauw. Om een uiterst nauwkeurige kleuraansturing te bewerkstelligen, koppelt EIZO per model de kleurtoewijzing aan een enkele, driedimensionale Look-Up-Table (3D LUT). Op die manier kan de additie van de basiskleuren voor elke kleur precies worden ingesteld - een innovatieve technologie voor de ideale grijswaarden- en kleurweergave.

Ten eerste: het scherm is perfect in orde, er is een eenvoudige oorzaak en oplossing. 

Kleuren lijken uitgewassen wanneer High Dynamic Range (HDR) is geselecteerd in de weergave-instellingen van het besturingssysteem, terwijl de ColorEdge-monitor in SDR-modus staat.

Omgekeerd worden kleuren extreem overbelicht/helder weergegeven als High Dynamic Range (HDR) NIET is geselecteerd in de weergave-instellingen van het besturingssysteem terwijl de ColorEdge-monitor in de HDR-modus staat.

Selecteer eerst het dynamisch bereik in de weergave-instellingen van het besturingssysteem overeenkomstig de geselecteerde kleurmodus van het beeldscherm en wijzig vervolgens de kleurmodus van het beeldscherm overeenkomstig de instelling in het besturingssysteem.

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over de SDR/HDR-kleurmodi van elk schermmodel.

Klik hier om naar de HDR-instelling in het besturingssysteem te gaan:

Windows: 
Instellingen -> Systeem -> Weergave -> HDR -> "HDR gebruiken": Uit/Aan

macOS: 
Apple -> Systeemvoorkeuren -> Weergave -> "Hoog contrast afbeelding": Uit/Aan

Houd er rekening mee dat macOS alleen zijn eigen DisplayP3-kleurprofiel gebruikt voor de instelling voor hoog contrast. Het instellen van het monitorspecifieke kleurprofiel (PQ/HLG) leidt tot onjuiste resultaten.

Screenshot Mac settings (german)

Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): Off
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): Off

Je kunt EIZO ColorEdge-monitoren met HDR-ondersteuning ook onder macOS gebruiken.

Lees het gedetailleerde antwoord hier.

Met behulp van de software ColorNavigator van EIZO kunt u hardwarekalibraties uitvoeren en profielen opstellen met betrekking tot uw ColorEdge LCD-monitor. BELANGRIJK: Gebruik geen andere software dan ColorNavigator. Andere software kan mogelijk in bepaalde gevallen niet overweg met de hardwarefunctie van ColorEdge LCD-monitoren.

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

EIZO biedt verschillende versies van de ColorNavigator-software aan. Deze versies zijn compatibel met Windows of Mac OS.

Meer informatie over de ondersteunde besturingssystemen vind je hier.

Wanneer de gebruiker op locatie de kalibratie aanpast, worden het gewenste witpunt en de gammacurve aan de hand van een combinatie van metingen en berekeningen ingesteld op de grijze as. Deze voor EIZO kenmerkende procedure bespaart tijd en is nauwkeuriger dan het foutgevoelig meten van verschillende toonwaarden met de gebruikelijke handmatige meetapparatuur. Omdat de fabriekskalibratie wordt uitgevoerd met gevoelig meetapparatuur en uiterst nauwkeurig is, vormt deze een betrouwbare basis voor de kalibratie.

Alles over monitorkalibratie

Voor de meest nauwkeurige beeldweergave zijn een homogene luminantieverdeling en een goede kleurechtheid van essentieel belang. Hiervoor zorgt ons DUE-circuit, de Digital Uniformity Equalizer. Deze speciale functionaliteit corrigeert bij elke tonaliteit en over het gehele beeldoppervlak automatisch oneffenheden van de luminantie en chrominantie, pixel voor pixel.

10 van 52 FAQ's worden weergegeven

Garantie

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

  • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
  • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
  • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices

Testrapporten

Reviews International

Testrapporten

12/2019

PRAD – Topmonitor voor DCI 4K-content

31 inch UHD-monitor met een resolutie van 4096 x 2160 pixels in 17:9-formaat voor DCI 4K-inhoud Inleiding ... 

Naar het testverslag
10/2018

DIGIFOTO PRO

"De EIZO CG319X zit vol met leuke snufjes zoals 4K-zoom, waarbij je via een directe selectie in het monitormenu kunt inzoomen op het beeld zodat zelfs de kleinste details op scherpte kunnen worden beoordeeld."

Les meer

Testrapporten in het Engels

12/2019

PRAD – Top monitor for DCI 4K content

31 inch UHD monitor with a resolution of 4096 x 2160 pixels in 17:9 format for DCI 4K content Introduction ...

Read more