De Scientific and Technical Awards van de Academy eren mensen en bedrijven die met hun innovaties een belangrijke, blijvende bijdrage hebben geleverd aan de filmindustrie. De Academy zal 17 bijzondere prestaties op wetenschappelijk en technisch gebied eren tijdens de virtuele presentatie van de Scientific and Technical Awards op zaterdag 13 februari 2021. Vanaf 22.00 uur (Nederlandse tijd) is de ceremonie te volgen op de website van de Oscars.

Academy of Motion Picture Arts and Sciences Scientific and Technical Award for ColorEdge Self-Calibration Monitors

EIZO is vereerd om deze prestigieuze prijs te ontvangen voor de ontwikkeling van de ColorEdge CG-monitorserie met hardwarekalibratie via ingebouwde kalibratiesensoren. De belangrijkste innovators achter deze technologie en de directe ontvangers van de Award zijn Senior Product Manager Masato Nakashima, Senior Engineer Junji Sakuda, Principal Engineer Koichi Ueno, en Principal Engineer Junro Yonemitsu.

De moderne kalibratietechnologie van EIZO met een geïntegreerde sensor komt voort uit uitgebreid onderzoek en investeringen in oplossingen voor beeldvorming voor verschillende markten, waaronder ook de gezondheidszorg. In 2005 introduceerde EIZO een medische monitor met een ingebouwde sensor die de monitor kalibreert en de helderheid stabiliseert om monochrome beelden in de radiologie nauwkeurig weer te geven. EIZO bouwde hierna voort op deze technologie en bracht in 2010 als eerste fabrikant ter wereld een zelfkalibrerende monitor met nauwkeurige kleurweergave op de markt: de ColorEdge CG245W. De moderne technologie van EIZO met de ingebouwde sensor kan worden ingesteld voor een automatische kalibratie. Zo is er geen externe apparatuur meer nodig om te garanderen dat de kleurweergave op het display altijd precies klopt. De sensor is in-house door EIZO ontwikkeld en wordt geproduceerd in de eigen fabriek, wat de passie en toewijding van EIZO voor nauwkeurige beeldweergave extra onderstreept.

Een monitor waarop gebruikers kunnen vertrouwen is onmisbaar in vele sectoren - in de gezondheidszorg, waar nauwkeurige beeldvorming voor diagnostiek en behandeling letterlijk van levensbelang is, en in creatieve sectoren zoals de filmproductie, waar technologie de efficiency bevordert en zekerheid biedt zodat redacteuren en artiesten zich meer kunnen concentreren op het verhaal dat zij proberen te vertellen.

Grote studio's overal ter wereld vertrouwen op de ColorEdge-monitoren van EIZO om inspirerende en spannende verhalen en ervaringen te bewerken voor een internationaal publiek.

“Om ons prijswinnende werk te kunnen doen, vertrouwen we op prijswinnende technologiepartners! We willen onze vrienden bij EIZO van harte feliciteren met hun welverdiende erkenning door de Academy. DNEG gebruikt de zelfkalibrerende ColorEdge-monitoren van EIZO met trots in al onze VFX-faciliteiten om ervoor te zorgen dat we altijd de best mogelijke filmervaring leveren.”
DNEG
Dune (2021), No Time To Die (2021), Wonder Woman 1984 (2020), Tenet (2020)


“EIZO-monitoren waren de eerste volwaardige vervanging voor CRT-monitoren in de creatieve sector. Met de introductie van de zelfkalibrerende modellen werd EIZO onze standaard keuze voor CGI-professionals die letten op een kleurgetrouwe weergave. Met de monitoren van EIZO kan Framestore de beeldkwaliteit wereldwijd constant houden. We feliciteren EIZO met hun prijs, een welverdiende erkenning voor hun technologie en hun positie in onze branche.”
Framestore
No Time To Die (2021), The Midnight Sky (2020), His Dark Materials (2019), Wonder Woman 1984 (2020), Blade Runner 2049 (2017), Gravity (2013)


“Van harte gefeliciteerd met jullie Award! Omdat we op onze EIZO-monitoren kunnen vertrouwen, is de communicatie tussen onze samenwerkende creatieve professionals beter en kunnen we werken aan allerlei mooie films, inclusief animatiefilms. We zijn dankbaar voor de ondersteuning die de mensen van EIZO ons door de jaren heen hebben geboden.”
IMAGICA Lab. Inc.


“Industrial Light & Magic is al vanaf het begin ontzettend enthousiast over de beeldweergave en de functies van de zelfkalibrerende EIZO-monitoren. Onze reis samen met onze vrienden bij EIZO is echt geweldig en we zijn ontzettend blij voor hen dat de jury van de Academy Sci-Tech Awards hun deze verdiende erkenning geeft.”
Industrial Light & Magic
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019), The Mandalorian (2019), Solo: A Star Wars Story (2018), Star Wars: The Last Jedi (2017), Rogue One: A Star Wars Story (2016), Star Wars: The Force Awakens (2015)


“Het is zulk mooi nieuws dat onze vrienden en collega's bij EIZO deze prestigieuze prijs in de wacht hebben gesleept! De ColorEdge CG-monitoren en de ColorNavigator-software die EIZO heeft ontwikkeld voor het kleurruimtebeheer, hebben ons geholpen om onze kijkers de meest levendige werelden te laten zien in de films van LAIKA. Ik wil iedereen bij EIZO bedanken voor hun tomeloze inzet om deze tools beter te maken. Van harte gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie.”
LAIKA
Missing Link (2019), Kubo and the Two Strings (2016), The Boxtrolls (2014), ParaNorman (2012), Coraline (2009)


“Gefeliciteerd EIZO, voor deze verdiende eer. ColorEdge zelfkalibrerende monitoren worden gebruikt in al ons VFX-werk, waaronder Oscarwinnende films. Ze zijn de sleutel voor onze wereldwijd constante weergave, ze leveren altijd nauwkeurige kleuren voor onze kunstenaars en ze maken ons werk een stuk makkelijker.”
Method Studios


“Eén van de fundamentele aspecten van ons werk is de mogelijkheid om kleuren goed te kunnen beoordelen. EIZO is een partner van onschatbare waarde, ze gaan altijd actief in op onze behoeften, ze willen echt begrijpen wat we doen en ze delen onze hoge standaarden. Het is geen verrassing dat hun harde werk wordt erkend met de hoogste eer van onze branche. EIZO is essentieel voor het werk dat we doen en ze onderscheiden zich van de rest omdat hun team bereid is om echt een technisch partnerschap aan te gaan. Gefeliciteerd met jullie AMPAS Sci-Tech Award.”
MPC Film
Godzilla vs. Kong (2021), 1917 (2019), The Jungle Book (2016)


“We zijn ontzettend blij voor onze collega's bij EIZO en trots op hun uitzonderlijke prestatie – deze prijs is echt verdiend. We hebben monitoren van EIZO gebruikt voor iedere Pixar-film sinds Finding Dory en we juichen de erkenning door de Academy dan ook van harte toe – gefeliciteerd!”
Pixar Animation Studios
Soul (2020), Toy Story 4 (2019), Coco (2017)


“De monitoren uit de ColorEdge-serie hebben ons geholpen om hindernissen uit het filmtijdperk te overwinnen en om de juiste kleuren te laten zien aan kijkers in de bioscoop. We zijn blij dat we nu in een tijd zijn aangekomen waarin digitalisering het kleurenbeheer makkelijker maakt. En we zijn heel dankbaar voor de productiestudio's en kleurspecialisten met wie we werken en voor de techneuten bij EIZO die deze technologie mogelijk hebben gemaakt. Dankzij de ColorNavigator-software kunnen we kleuren ook uitgebreider beheren, niet alleen in de studio maar ook in onze samenwerking met externe medewerkers. Deze oplossing biedt krachtige ondersteuning voor onze productie achter de schermen.”
SHIROGUMI INC.
STAND BY ME Doraemon 2 (2020), The Great War of Archimedes (2020)


“Het beste aan de hardware van EIZO is de automatische kalibratie. En als supervisor is dat essentieel, want je wilt zeker weten dat de beelden die je bekijkt perfect zijn, met de juiste kleuren en een scherpe, constante weergave.”
Skydance Media
Terminator: Dark Fate (2019)


“Gefeliciteerd met deze prijs van de Academy Scientific and Technical Award. Onze studio werkt sinds 2011 met de EIZO ColorEdge-serie voor de productie van alle Ghibli-films, en deze gebruiken we nog steeds in onze producties. We eren de ontwikkelaars van EIZO – de pioniers van monitoren met kalibratie, die onmisbaar geworden zijn voor digitale videoproducties.”
Studio Ghibli
When Marnie Was There (2014), The Wind Rises (2013)


“Het was een uitdagende maar ook bevredigende weg en we zijn ontzettend blij dat ons technische partnerschap heeft geleid tot deze positieve erkenning voor het uitstekende werk van het team van EIZO.”
Walt Disney Animation Studios
Raya and the Last Dragon (2021), Frozen 2 (2019), Ralph Breaks the Internet (2018)


“En de winnaar is... EIZO! Gefeliciteerd met jullie Sci-Tech Award. Jullie monitoren hebben ons geholpen om ongelooflijke beelden te leveren voor de grootste film- en televisieproducties van Hollywood. Om er maar een paar te noemen: Dune, Terminator: Dark Fate, Beastie Boys Story, en The Stand. Jullie verdienen deze prijs!”
Wylie VFX
Dune (2021), Beastie Boys Story (2020), The Stand (2020), Terminator: Dark Fate (2019)

Yoshitaka Jitsumori, President & CEO van EIZO Corporation: “Bij EIZO geloven we dat succes voortkomt uit een constante investering in de groei van onze medewerkers, via een bedrijfscultuur die creativiteit, probleemoplossing en passie ondersteunt. EIZO is trots op deze erkenning en op de prestaties van alle medewerkers wier toewijding, inventiviteit en teamwerk deze belangrijke oplossing voor de creatieve sector hebben geleverd – inclusief de mensen die onze kalibratietechnologie hebben ontwikkeld voor de gezondheidszorg.

Iedere innovatie is een bouwsteen voor de volgende. Ik ben er trots op om te zien dat de gevarieerde ervaring van onze medewerkers in uiteenlopende sectoren iedere keer weer bijdraagt aan werkelijk innovatieve technologieën voor de volgende doelgroep. Deze prestatie zal als opstap fungeren voor nog betere uitvindingen in de toekomst. We blijven verder werken aan onze missie om bijzonder nauwkeurige, geavanceerde beeldvormingstechnologie te leveren, die is gemaakt met toewijding en zorg.”

EIZO, het EIZO-logo, ColorEdge, en ColorNavigator zijn geregistreerde handelsmerken van EIZO Corporation in Japan en andere landen. Academy Award is het intellectuele eigendom en geregistreerde handelsmerk van de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences. Alle overige bedrijfsnamen, productnamen en logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectieve eigenaren.