Kan ik een EIZO RadiForce LCD-monitor aan een draagarm of een ander soort houder bevestigen?

EIZO RadiForce LCD-monitoren kunnen in de regel van hun standvoet worden losgekoppeld. Ze zijn aan de achterzijde voorzien van vier VESA-compatibele openingen waarmee de monitoren bevestigd kunnen worden aan andere houders. Controleer voor bevestiging wat de maximale draaglast van de andere houder is.

Heb ik een speciale DisplayPort-kabel nodig om 4K op 60Hz door te kunnen geven?

Nee. Over het algemeen is elke DisplayPort-kabel in staat om 4K op 60Hz door te geven.

Wat is het verschil tussen 4K-UHD en 4K-DCI?

4K-UHD verwijst naar een resolutie van 3840x2160 pixels en 4K-DCI verwijst naar een resolutie van 4096x2160 pixels. 4K-DCI wordt veelvuldig gebruikt in de filmindustrie.

Waarvoor dient de 16-bits kleurverwerking?

Een kleurechte weergave vraagt om een heel precieze berekening van de kleur- en tintwaarden. Die mogen niet worden gekort of fout worden berekend. Met name de donkere delen van het beeld moeten goed worden berekend, aangezien de waarden daar heel dicht bij elkaar liggen. Om strepen of een rafelig grijswaardeverloop te voorkomen, gaat EIZO ook hier enkel voor perfectie: onze microchips bereken de kleurwaarden in 16 bits, waardoor de rekenkundige precisie tot op 1/65.000e wordt gewaarborgd.

Waarvoor dient een 3D Look-Up-Table?

De gebruikelijke 1D Look-Up-Tables (LUT) omvatten aparte tabellen voor rood, groen en blauw. Om een uiterst nauwkeurige kleuraansturing te bewerkstelligen, koppelt EIZO per model de kleurtoewijzing aan een enkele, driedimensionale Look-Up-Table (3D LUT). Op die manier kan de additie van de basiskleuren voor elke kleur precies worden ingesteld - een innovatieve technologie voor de ideale grijswaarden- en kleurweergave.

Wie kann ich den KVM-Switch nutzen?

Als er een KVM-switch is ingebouwd, kunt u afhankelijk van het model tot drie computers tegelijk aansluiten op uw monitor. Randapparatuur die is aangesloten op de USB-poorten van de monitor, bijvoorbeeld het toetsenbord en de muis, kunt u dan gebruiken voor de aansturing van verschillende computers.

Hiervoor moet u de volgende verbindingen maken:
• Sluit een computer aan via de USB-C-ingang aan de achterkant van de monitor (met het pictogram voor de video-ingang).
• Sluit de tweede (en eventueel derde) computer aan op de HDMI- of DisplayPort-ingang aanvullend op de USB-B-ingang aan de achterkant van de monitor.
• Sluit randapparatuur zoals muis en toetsenbord aan op de USB-downstreampoorten aan de zijkant van de monitor.

Als de KVM-switch is ingeschakeld, past de monitor uw aansturing nu automatisch toe voor de actieve video-ingang. De computer die via USB-C is aangesloten, ontvangt de verbinding met de randapparatuur via de USB-C-kabel. De computer die via HDMI of DisplayPort is aangesloten, ontvangt de verbinding met de randapparatuur via de USB-B-aansluiting.

In welke opzichten onderscheiden de verschillende ColorEdge-series (CG en CS) zich van elkaar?

Welke toepassing u ook in gedachten heeft, beeldbewerking, film- of televisieproductie, prepress-werkzaamheden of fotografie: ColorEdge-monitoren van EIZO overtuigen door hun precieze en absoluut kleurgetrouwe weergave, zowel bij professioneel als privégebruik.

Wat wordt bedoeld met Wide Gamut?

Wide Gamut verwijst naar een kleurruimte die beduidend groter is dan het zichtbare palet van traditionele LCD-schermen. Afhankelijk van het model dekt deze kleurruimte tot 100% NTSC en tot 99% van de Adobe RGB-kleurruimte. Dat zorgt ervoor dat deze monitoren een ongekend realistische beeldweergave hebben die voorheen niet gerealiseerd kon worden.

Voor welke lichaamsgebieden/methoden kan een conform DIN 6868-157 geconfigureerde RadiForce-monitor worden gebruikt?

Afhankelijk van het onderzochte lichaamsgebied en de toegepaste methodiek zijn verschillende RadiForce-beeldschermen geschikt voor beeldweergave conform DIN 6868-157. Aan de hand van EIZO's software voor kwaliteitsborging RadiCS kunnen deze vereisten worden onderverdeeld in de klassen I tot en met VIII. In de volgende tabel kunt u een overzicht bekijken van alle geschikte beeldschermen.

Let op: Voor elk beeldweergavesysteem dat wordt gebruikt voor diagnosticering conform DIN 6868-157, moet een overdrachtscontrole worden uitgevoerd.

Ik bezit een EIZO-monitor die ouder is dan vijf jaar en niet meer wordt vermeld op de website www.eizo.nl. Zijn voor dergelijke monitoren nog documentatie of reserveonderdelen beschikbaar?

Hiervoor kunt u contact opnemen met onze servicepartner:

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Gratis service-Hotline, tel. +31 (0)40-76.00.376. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.

Oudere EIZO-modellen

Meer informatie over oudere EIZO-modellen is te vinden op de EIZO Global-website.

Naar EIZO Global gaan