Kan ik twee pc's op één LCD-scherm aansluiten?

EIZO-monitoren zijn meestal voorzien van twee of meer signaalingangen. Met behulp van de speciale knop (afhankelijk van het model is dit de knop Signal 1-2 of de knop „S“) kunt u moeiteloos schakelen tussen twee of meer pc's.

Wat wordt bedoeld met HDMI?

High Definition Multimedia Interface. Dit is een interface voor de doorgave van digitale audio- en videogegevens.

Moet ik een stuurprogramma installeren voor mijn EIZO-monitor?

Nee, u hoeft geen stuurprogramma te installeren. De monitoren worden gedetecteerd via de signaalkabel en vervolgens geïnstalleerd als standaard of Plug&Play-monitor.

Waarvoor dient de afstandsbediening?

Hiermee kunt u het scherm snel en eenvoudig geheel naar wens instellen. Belangrijke functies kunnen worden bediend via de intuïtieve knoppen. Zo kunt u onder meer: Wisselen tussen de console, de videospeler, computerweergave, picture-in-picture en de Cinema-, Game- en Thru-modus, maar ook het geluidsvolume, de basweergave, diepte en niveaus regelen.

Wat is het verschil tussen 4K-UHD en 4K-DCI?

4K-UHD verwijst naar een resolutie van 3840x2160 pixels en 4K-DCI verwijst naar een resolutie van 4096x2160 pixels. 4K-DCI wordt veelvuldig gebruikt in de filmindustrie.

Waarvoor dient een 3D Look-Up-Table?

De gebruikelijke 1D Look-Up-Tables (LUT) omvatten aparte tabellen voor rood, groen en blauw. Om een uiterst nauwkeurige kleuraansturing te bewerkstelligen, koppelt EIZO per model de kleurtoewijzing aan een enkele, driedimensionale Look-Up-Table (3D LUT). Op die manier kan de additie van de basiskleuren voor elke kleur precies worden ingesteld - een innovatieve technologie voor de ideale grijswaarden- en kleurweergave.

Kan ik een EIZO RadiForce LCD-monitor aan een draagarm of een ander soort houder bevestigen?

EIZO RadiForce LCD-monitoren kunnen in de regel van hun standvoet worden losgekoppeld. Ze zijn aan de achterzijde voorzien van vier VESA-compatibele openingen waarmee de monitoren bevestigd kunnen worden aan andere houders. Controleer voor bevestiging wat de maximale draaglast van de andere houder is.

Waarvoor dient de 16-bits kleurverwerking?

Een kleurechte weergave vraagt om een heel precieze berekening van de kleur- en tintwaarden. Die mogen niet worden gekort of fout worden berekend. Met name de donkere delen van het beeld moeten goed worden berekend, aangezien de waarden daar heel dicht bij elkaar liggen. Om strepen of een rafelig grijswaardeverloop te voorkomen, gaat EIZO ook hier enkel voor perfectie: onze microchips bereken de kleurwaarden in 16 bits, waardoor de rekenkundige precisie tot op 1/65.000e wordt gewaarborgd.

Heb ik een speciale DisplayPort-kabel nodig om 4K op 60Hz door te kunnen geven?

Nee. Over het algemeen is elke DisplayPort-kabel in staat om 4K op 60Hz door te geven.

In welke opzichten onderscheiden de verschillende ColorEdge-series (CG en CS) zich van elkaar?

Welke toepassing u ook in gedachten heeft, beeldbewerking, film- of televisieproductie, prepress-werkzaamheden of fotografie: ColorEdge-monitoren van EIZO overtuigen door hun precieze en absoluut kleurgetrouwe weergave, zowel bij professioneel als privégebruik.

Oudere EIZO-modellen

Meer informatie over oudere EIZO-modellen is te vinden op de EIZO Global-website.

Naar EIZO Global gaan