Kan ik een EIZO RadiForce LCD-monitor aan een draagarm of een ander soort houder bevestigen?

EIZO RadiForce LCD-monitoren kunnen in de regel van hun standvoet worden losgekoppeld. Ze zijn aan de achterzijde voorzien van vier VESA-compatibele openingen waarmee de monitoren bevestigd kunnen worden aan andere houders. Controleer voor bevestiging wat de maximale draaglast van de andere houder is.

Wat is het verschil tussen 4K-UHD en 4K-DCI?

4K-UHD verwijst naar een resolutie van 3840x2160 pixels en 4K-DCI verwijst naar een resolutie van 4096x2160 pixels. 4K-DCI wordt veelvuldig gebruikt in de filmindustrie.

Waarvoor dient een 3D Look-Up-Table?

De gebruikelijke 1D Look-Up-Tables (LUT) omvatten aparte tabellen voor rood, groen en blauw. Om een uiterst nauwkeurige kleuraansturing te bewerkstelligen, koppelt EIZO per model de kleurtoewijzing aan een enkele, driedimensionale Look-Up-Table (3D LUT). Op die manier kan de additie van de basiskleuren voor elke kleur precies worden ingesteld - een innovatieve technologie voor de ideale grijswaarden- en kleurweergave.

Waarvoor dient de 16-bits kleurverwerking?

Een kleurechte weergave vraagt om een heel precieze berekening van de kleur- en tintwaarden. Die mogen niet worden gekort of fout worden berekend. Met name de donkere delen van het beeld moeten goed worden berekend, aangezien de waarden daar heel dicht bij elkaar liggen. Om strepen of een rafelig grijswaardeverloop te voorkomen, gaat EIZO ook hier enkel voor perfectie: onze microchips bereken de kleurwaarden in 16 bits, waardoor de rekenkundige precisie tot op 1/65.000e wordt gewaarborgd.

Heb ik een speciale DisplayPort-kabel nodig om 4K op 60Hz door te kunnen geven?

Nee. Over het algemeen is elke DisplayPort-kabel in staat om 4K op 60Hz door te geven.

In welke opzichten onderscheiden de verschillende ColorEdge-series (CG en CS) zich van elkaar?

Welke toepassing u ook in gedachten heeft, beeldbewerking, film- of televisieproductie, prepress-werkzaamheden of fotografie: ColorEdge-monitoren van EIZO overtuigen door hun precieze en absoluut kleurgetrouwe weergave, zowel bij professioneel als privégebruik.

Wat wordt bedoeld met Wide Gamut?

Wide Gamut verwijst naar een kleurruimte die beduidend groter is dan het zichtbare palet van traditionele LCD-schermen. Afhankelijk van het model dekt deze kleurruimte tot 100% NTSC en tot 99% van de Adobe RGB-kleurruimte. Dat zorgt ervoor dat deze monitoren een ongekend realistische beeldweergave hebben die voorheen niet gerealiseerd kon worden.

Voor welke lichaamsgebieden/methoden kan een conform DIN 6868-157 geconfigureerde RadiForce-monitor worden gebruikt?

Afhankelijk van het onderzochte lichaamsgebied en de toegepaste methodiek zijn verschillende RadiForce-beeldschermen geschikt voor beeldweergave conform DIN 6868-157. Aan de hand van EIZO's software voor kwaliteitsborging RadiCS kunnen deze vereisten worden onderverdeeld in de klassen I tot en met VIII. In de volgende tabel kunt u een overzicht bekijken van alle geschikte beeldschermen.

Let op: Voor elk beeldweergavesysteem dat wordt gebruikt voor diagnosticering conform DIN 6868-157, moet een overdrachtscontrole worden uitgevoerd.

Waarvoor dient de Digital Uniformity Equalizer (DUE)?

Voor de meest nauwkeurige beeldweergave zijn een homogene luminantieverdeling en een goede kleurechtheid van essentieel belang. Hiervoor zorgt ons DUE-circuit, de Digital Uniformity Equalizer. Deze speciale functionaliteit corrigeert bij elke tonaliteit en over het gehele beeldoppervlak automatisch oneffenheden van de luminantie en chrominantie, pixel voor pixel.

Ik bezit een EIZO-monitor die ouder is dan vijf jaar en niet meer wordt vermeld op de website www.eizo.nl. Zijn voor dergelijke monitoren nog documentatie of reserveonderdelen beschikbaar?

Hiervoor kunt u contact opnemen met onze servicepartner:

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Gratis service-Hotline, tel. +31 (0)40-76.00.376. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.

Oudere EIZO-modellen

Meer informatie over oudere EIZO-modellen is te vinden op de EIZO Global-website.

Naar EIZO Global gaan