Wat is het voordeel van de geïntegreerde kalibratiesensor?

De kleurgetrouwheid wordt optimaal gereguleerd met deze geïntegreerde kalibratiesensor. De sensor komt voor de kalibratie automatisch tevoorschijn en trekt zich erna veilig in het behuizingsframe terug, tot de volgende meting. Elk scherm kan dus exact worden geconfigureerd met behulp van de eigen sensor. Daarbij wordt bijvoorbeeld het meetpunt boven in het beeld gecorreleerd met het middelpunt, zodat de sensor kan meten vanuit het midden van het scherm. Afwijkingen binnen een serie, die bijvoorbeeld kunnen voorkomen wanneer externe meetapparatuur wordt gebruikt, worden uitgesloten dankzij deze geïntegreerde oplossing. Zelfs de invloed van het omgevingslicht kan tijdens het initialiseren van de sensor worden vastgesteld en deze wordt in aanmerking genomen bij het kalibreren.

Hoe kan ik voorkomen dat diep zwart en donkere tinten soms te licht worden weergegeven?

Als het videosignaal een beperkte kleurdiepte laat zien in het bereik 16-235 in plaats in het bereik 0-255, lijken zwarte vlakken op het scherm soms grijs. Wanneer kleuren niet juist worden weergegeven, kan dit te maken hebben met de YUV-indeling. U kunt dit probleem verhelpen door de instellingen van de kleurruimte te wijzigen.

Wat wordt bedoeld met sRGB?

Dit is de internationale standaard voor een RGB-kleurruimte. Om kleurafstemming tussen toepassingen en hardware zoals monitoren, scanners en digitale camera's mogelijk te maken, is een kleurruimte gecreëerd die op de meeste apparaten kan worden verwerkt. sRGB-afbeeldingen die zijn vastgelegd op of worden verzonden door "sRGB-apparaten" maken gebruik van de volledige sRGB-kleurruimte en bevatten geen kleuren die buiten deze sRGB-kleurruimte liggen. Kleurtoewijzingen zoals witpunt en gamma zijn vastgelegd.

Wat wordt bedoeld met de term Contrast?

Contrast verwijst naar de verhouding tussen zwart en wit en met betrekking tot monitoren wordt meestal uitgegaan van een donkere-kamercontrast uit een gecontroleerde laboratoriumomgeving. Typisch gebruikte contrasten bij afdrukken op papier hebben de volgende verhoudingen: 6:1 bij kranten, 31:1 bij laserprinters en 49:1 bij fotopapier. Contrasten als in een donkere kamer zijn op kantoor niet haalbaar omdat weergave van zeer diep zwart niet kan worden gerealiseerd bij normaal omgevingslicht, zelfs niet wanneer het scherm is uitgeschakeld.

Wat wordt bedoeld met Look-Up-Table (LUT)?

In dit onderdeel van de monitor worden de signaalwaarden aan de kleurtonaliteiten voor weergave toegewezen. Om een nauwkeurige kleuraansturing te bewerkstelligen, beschikken EIZO-monitoren over een 16-bit, 14-bit, 12-bit of 10-bit Look-Up-Table in plaats van de gebruikelijke 8-bit Look-Up Table (LUT). Dit omvat een echt precisiewerkje dat wordt uitgevoerd door een innovatieve, hoogwaardige chip die EIZO speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld.

Welke functie heeft EIZO ColorNavigator?

Met de ColorNavigator-software kunt u ColorEdge-beeldschermen eenvoudig en nauwkeurig kalibreren.

Welke betekenis hebben de lettercombinaties in de typenummers van EIZO-monitoren?

De letters die worden vermeld achter de cijferreeks hebben de volgende betekenis:
BK: Behuizingskleur: Zwart
GY: Behuizingskleur: Grijs
WT: Behuizingskleur: Wit
X of A: Vervangend product met dezelfde modelnaam
H: Kolomstandvoet
FS: FlexStand-standvoet

Hoe zorg ik met de Swing-sensor voor een optimale kalibratie?

Voor een optimale kalibratie moet het omgevingslicht dat tijdens de kalibratie op de monitor en de sensor valt, lijken op het licht dat onder normale omstandigheden op de werkplek valt.

Welke hulpmiddelen omvat het assortiment van EIZO voor kwaliteitsborging in beeldweergaveapparaten voor medische toepassingen?

EIZO heeft speciaal voor de kwaliteitsborging bij beeldweergaveapparaten uit de RadiForce-serie die worden gebruikt in medische toepassingen de software RadiCS ontwikkeld. Deze softwaresuite omvat uitgebreide testen en functionaliteit voor automatische aanpassing, waardoor een constante en consistente beeldweergave op alle RadiForce-monitoren kan worden gewaarborgd. De software doorloopt automatisch de testafbeeldingen waardoor metingen en evaluaties in overeenstemming met het beleid kunnen worden uitgevoerd, en tijd en kosten bespaard worden. Meetresultaten worden bijvoorbeeld automatisch opgeslagen in documentatie en worden gearchiveerd, en kunnen dan met de optionele software RadiNET Pro centraal worden beheerd en verwerkt. Ook is de software voorzien van een agenda met herinneringsfunctie zodat controles regelmatig en tijdig worden uitgevoerd. Om de luminantie te kunnen meten, met inbegrip van de sluierluminantie, is een geschikt meetapparaat vereist. RadiCS is in staat om de meetwaarden te lezen van de meest uiteenlopende luminantiemeters.

Waarvoor dient de functie Smart Resolution?

Smart Resolution is een door EIZO gepatenteerde technologie waarmee de scherminhoud kan worden gecontroleerd op ruis en onscherpte. Smart Resolution zorgt ervoor dat dergelijk ruisen niet versterkt wordt en corrigeert onscherpte waardoor het beeld scherper wordt. Bij het spelen van games kan Smart Resolution de beeldweergave nog scherper maken waardoor de weergave levendiger wordt. Bij andere inhoud, zoals foto's en websites, kan Smart Resolution onderscheid maken tussen huidskleuren en de weergave daarvan verbeteren.

Oudere EIZO-modellen

Meer informatie over oudere EIZO-modellen is te vinden op de EIZO Global-website.

Naar EIZO Global gaan