Wanneer moet ik een DualLink-signaal gebruiken?

U moet een DualLink-signaal gebruiken bij een resolutie die hoger is dan 1920x1200 omdat bij dergelijke resoluties de bandbreedte hoger is dan 165 MHz.

Hoe gaat een kalibratie in zijn werk?

Wanneer de gebruiker op locatie de kalibratie aanpast, worden het gewenste witpunt en de gammacurve aan de hand van een combinatie van metingen en berekeningen ingesteld op de grijze as. Deze voor EIZO kenmerkende procedure bespaart tijd en is nauwkeuriger dan het foutgevoelig meten van verschillende toonwaarden met de gebruikelijke handmatige meetapparatuur. Omdat de fabriekskalibratie wordt uitgevoerd met gevoelig meetapparatuur en uiterst nauwkeurig is, vormt deze een betrouwbare basis voor de kalibratie.

Op mijn Wide Gamut-monitor worden afbeeldingen in mijn browser (IE, Firefox etc.) te verzadigd weergegeven. Hoe komt dat en wat kan ik hier het beste aan doen?

De meeste browsers ondersteunen geen kleurenbeheer. Daardoor negeert de browser kleurprofielen in afbeeldingen. sRGB-afbeeldingen worden dan met de volledige kleurruimte van de monitor (Wide Gamut) weergegeven. Het resultaat is dat de afbeeldingen er te verzadigd uitzien. Hetzelfde geldt voor visuele software zonder kleurenbeheer.
Alle EIZO-monitoren zijn voorzien van een sRGB-modus, die ervoor zorgt dat de monitorkleuren in de sRGB-kleurruimte worden verplaatst. Als deze modus is ingeschakeld, zien sRGB-afbeeldingen er in de browser en in visuele software goed uit. De EIZO-monitor corrigeert dan namelijk wat de browser of software negeert.

Kan mijn pc of Mac een 4K-resolutie weergeven?

Hieronder vindt u een lijst met grafische kaarten die 4K-monitoren van EIZO ondersteunen.

Welke voordelen biedt Eco View-Sense?

Als energiebesparing prioriteit heeft, scoort de functie EcoView-Sense. Deze functie zorgt ervoor dat het beeldscherm automatisch in- of uitschakelt wanneer gebruikers zich voor het scherm bevinden of juist afwezig zijn. Ook detecteert EcoView-Sense direct wanneer een gebruiker weer plaatsneemt en wordt het scherm al geactiveerd voordat hij of zij de muis of het toetsenbord heeft aangeraakt. Het scherm is dus altijd actief wanneer werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en schakelt uit wanneer de gebruiker weg is, zodat energie wordt bespaard.

Waarvoor dient de functie Smart Detection?

Met Smart Detection weet de monitor of u een video of een spel bekijkt. Smart Insight en Smart Resolution worden dan automatisch daaraan aangepast.

Smart Resolution is een gepatenteerde EIZO-technologie waarmee het beeld op ruis en onscherpte wordt geanalyseerd. Smart Resolution zorgt ervoor dat de ruis niet wordt versterkt en maakt de onscherpe delen van het beeld scherper. In een videogame maakt Smart Resolution het beeld scherper, zodat het er levendiger uitziet. Bij ander beeld, zoals foto's en websites, kan Smart Resolution huidtinten herkennen en de weergave ervan verbeteren.

Smart Insight bepaalt de inhoud van donkere scènes. Deze worden geoptimaliseerd zodat ze beter zichtbaar en helderder worden.

Wat wordt bedoeld met Resolutie?

Het LCD-scherm bestaat uit een vast aantal beeldelementen (pixels) die oplichten om video-inhoud weer te geven. Het weergegeven beeld omvat zowel horizontale als verticale pixels. De beste beeldkwaliteit bij LCD's wordt gerealiseerd wanneer gegevens kunnen worden toegewezen aan alle pixels, wat inhoudt dat de resolutie van uw computer overeenkomt met de resolutie van het LCD-scherm.

Het beeld is onscherp. Wat moet ik doen?

Controleer eerst welke resolutie is ingesteld op het LCD-scherm. Zorg dat u de voor uw LCD-scherm aanbevolen resolutie hebt ingesteld. Als een lagere resolutie is ingesteld dan de aanbevolen resolutie, dan kan dit ervoor zorgen dat het beeld onscherp wordt weergegeven.

Hoe kan ik mijn EIZO-scherm kalibreren?

Met behulp van de software ColorNavigator van EIZO kunt u hardwarekalibraties uitvoeren en profielen opstellen met betrekking tot uw ColorEdge LCD-monitor. BELANGRIJK: Gebruik geen andere software dan ColorNavigator. Andere software kan mogelijk in bepaalde gevallen niet overweg met de hardwarefunctie van ColorEdge LCD-monitoren.

Wat is het voordeel van de geïntegreerde kalibratiesensor?

De kleurgetrouwheid wordt optimaal gereguleerd met deze geïntegreerde kalibratiesensor. De sensor komt voor de kalibratie automatisch tevoorschijn en trekt zich erna veilig in het behuizingsframe terug, tot de volgende meting. Elk scherm kan dus exact worden geconfigureerd met behulp van de eigen sensor. Daarbij wordt bijvoorbeeld het meetpunt boven in het beeld gecorreleerd met het middelpunt, zodat de sensor kan meten vanuit het midden van het scherm. Afwijkingen binnen een serie, die bijvoorbeeld kunnen voorkomen wanneer externe meetapparatuur wordt gebruikt, worden uitgesloten dankzij deze geïntegreerde oplossing. Zelfs de invloed van het omgevingslicht kan tijdens het initialiseren van de sensor worden vastgesteld en deze wordt in aanmerking genomen bij het kalibreren.

Oudere EIZO-modellen

Meer informatie over oudere EIZO-modellen is te vinden op de EIZO Global-website.

Naar EIZO Global gaan