Waarvoor dient de functie Smart Detection?

Met Smart Detection weet de monitor of u een video of een spel bekijkt. Smart Insight en Smart Resolution worden dan automatisch daaraan aangepast.

Smart Resolution is een gepatenteerde EIZO-technologie waarmee het beeld op ruis en onscherpte wordt geanalyseerd. Smart Resolution zorgt ervoor dat de ruis niet wordt versterkt en maakt de onscherpe delen van het beeld scherper. In een videogame maakt Smart Resolution het beeld scherper, zodat het er levendiger uitziet. Bij ander beeld, zoals foto's en websites, kan Smart Resolution huidtinten herkennen en de weergave ervan verbeteren.

Smart Insight bepaalt de inhoud van donkere scènes. Deze worden geoptimaliseerd zodat ze beter zichtbaar en helderder worden.

Hoe kan ik mijn EIZO-scherm kalibreren?

Met behulp van de software ColorNavigator van EIZO kunt u hardwarekalibraties uitvoeren en profielen opstellen met betrekking tot uw ColorEdge LCD-monitor. BELANGRIJK: Gebruik geen andere software dan ColorNavigator. Andere software kan mogelijk in bepaalde gevallen niet overweg met de hardwarefunctie van ColorEdge LCD-monitoren.

Hoe kan ik voorkomen dat diep zwart en donkere tinten soms te licht worden weergegeven?

Als het videosignaal een beperkte kleurdiepte laat zien in het bereik 16-235 in plaats in het bereik 0-255, lijken zwarte vlakken op het scherm soms grijs. Wanneer kleuren niet juist worden weergegeven, kan dit te maken hebben met de YUV-indeling. U kunt dit probleem verhelpen door de instellingen van de kleurruimte te wijzigen.

Kan ik mijn EIZO-monitor laten repareren als deze defect is en hoe ga ik dan te werk?

Reparaties en procedure rond de EIZO on-site omruilservice wordt uitgevoerd en afgehandeld door onze servicepartner UNISERV GmbH.

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Bij vragen kunt u kosteloos contact opnemen via onze hotline op telefoonnummer +31 (0)40-76.00.376.
Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.
Indien reparaties buiten de garantie vallen, ontvangt u een schatting van de reparatiekosten.

Het beeld is onscherp. Wat moet ik doen?

Controleer eerst welke resolutie is ingesteld op het LCD-scherm. Zorg dat u de voor uw LCD-scherm aanbevolen resolutie hebt ingesteld. Als een lagere resolutie is ingesteld dan de aanbevolen resolutie, dan kan dit ervoor zorgen dat het beeld onscherp wordt weergegeven.

Wat wordt bedoeld met Resolutie?

Het LCD-scherm bestaat uit een vast aantal beeldelementen (pixels) die oplichten om video-inhoud weer te geven. Het weergegeven beeld omvat zowel horizontale als verticale pixels. De beste beeldkwaliteit bij LCD's wordt gerealiseerd wanneer gegevens kunnen worden toegewezen aan alle pixels, wat inhoudt dat de resolutie van uw computer overeenkomt met de resolutie van het LCD-scherm.

Welke functie heeft EIZO ColorNavigator?

Met de ColorNavigator-software kunt u ColorEdge-beeldschermen eenvoudig en nauwkeurig kalibreren.

Wat wordt bedoeld met Look-Up-Table (LUT)?

In dit onderdeel van de monitor worden de signaalwaarden aan de kleurtonaliteiten voor weergave toegewezen. Om een nauwkeurige kleuraansturing te bewerkstelligen, beschikken EIZO-monitoren over een 24-bit, 16-bit, 14-bit of 10-bit Look-Up-Table in plaats van de gebruikelijke 8-bit Look-Up Table (LUT). Dit omvat een echt precisiewerkje dat wordt uitgevoerd door een innovatieve, hoogwaardige chip die EIZO speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld.

Is tekst op een 4K-monitor niet lastig te lezen?

Dat hoeft niet zo te zijn. U kunt de precisie van 4K behouden terwijl u de tekst leest met een lettergrootte die u prettig vindt.

Hoe zorg ik met de Swing-sensor voor een optimale kalibratie?

Voor een optimale kalibratie moet het omgevingslicht dat tijdens de kalibratie op de monitor en de sensor valt, lijken op het licht dat onder normale omstandigheden op de werkplek valt.

Oudere EIZO-modellen

Meer informatie over oudere EIZO-modellen is te vinden op de EIZO Global-website.

Naar EIZO Global gaan