Mijn 24-inch ColorEdge-monitor is aangesloten via HDMI, maar het besturingssysteem kan alleen een resolutie van 1920x1080 pixels weergeven en geen resolutie van 1920x1200 pixels. Hoe krijg ik de volledige resolutie te zien?

Ga naar het Administrator-menu van de monitor. Selecteer onder Optionele instellingen de optie Signaalkeuze, en stel de signaalindeling in op pc. Bevestig de wijzigingen. De monitor wordt vervolgens opnieuw opgestart.

Hoe werken de 4K-overdrachtsmethoden SST(Single Stream Transport) en MST(Multi Stream Transport)?

Bij MST worden twee beeldhelften verzonden (links en rechts), elk met een resolutie van 2x2K, op 30 of 60 Hz. Het besturingssysteem beschouwt de beeldhelften als afzonderlijke schermen, zolang de helften niet aan elkaar worden gekoppeld via de stuurprogrammasoftware of andersoortige software. Voor moderne 4K-schermen is deze methode achterhaald omdat deze schermen inmiddels het 4K-beeld in zijn geheel kunnen verwerken met behulp van DisplayPort 1.2. Deze overdrachtsmethode wordt SST genoemd. Bij deze monitoren wordt dus het volledige 4K-beeld op 60 Hz overgebracht naar de monitor en weergegeven.

Waarvoor is de helderheidsstabilisatie?

Gelijkblijvende helderheid is onontbeerlijk voor een briljante kleurweergave. Bij traditionele LCD-monitoren duurt het één tot twee uur voordat de helderheid stabiel is. Maar ook daarna blijven ze gevoelig voor temperatuurschommelingen. Afhankelijk van het model regelt de gepatenteerde elektronica de backlight. De helderheid wordt automatisch constant gehouden – onafhankelijk van de inschakelduur en de omgevingstemperatuur.

Wat wordt bedoeld met 10-bit-kleurenweergave?

In combinatie met een Frame Rate Control (FRC) van de LCD-module kunnen CG-beeldschermen, afhankelijk van het model, een resolutie van 10-bit realiseren. Bij deze resolutie geeft het scherm met één miljard kleuren zelfs de allerkleinste kleurschakeringen weer. Het is wel noodzakelijk dat deze 10-bit weergave wordt ondersteund door toepasselijke software en de grafische kaart.

Waarvoor dient de omgevingslicht-sensor of de Auto EcoView?

Deze sensor meet het licht in de omgeving en past de helderheid van de monitor volledig automatisch aan, zodat het contrast zo constant mogelijk blijft. Bij veel licht wordt de beeldhelderheid verhoogd, bij weinig licht wordt deze verlaagd. De helderheid kan ook met de hand worden ingesteld.

Kan ik mijn EIZO-scherm aansturen via een softwareoplossing?

Ja, u kunt het scherm aansturen met behulp van de ScreenManager Pro-software. Deze software maakt mogelijk dat monitoren van EIZO bediend kunnen worden via een USB-interface. Als apparaten zijn uitgerust met de FineContrast-functionaliteit kunt u met deze software automatisch een FineConstrast-modus toewijzen aan verschillende programma's. Deze software is een Windows-toepassing.

Hoe krijg ik het beeld verticaal als ik de monitor heb gedraaid?

Niet alleen bij de verticale modus, maar ook bij de pivot- of portretmodus wordt de monitor 90° gedraaid. Dat is bij beeldbewerking of teksten soms heel handig. Als u deze functie wilt gebruiken, hebt u een grafische kaart nodig die beeldkantelingen van 90° ondersteunt. Het daadwerkelijke beeld op de monitor draait namelijk niet vanzelf mee. De grafische drivers van de bekende fabrikanten beschikken over deze functie. U hebt dan geen extra software van EIZO of andere leveranciers nodig.

Bij LCD-beeldschermen kunnen pixelfouten optreden. Hoe gaat EIZO met dergelijke gevallen om?

Monitoren beschikken over miljoenen beeldelementen die elk afzonderlijk een oppervlakte hebben van minder dan één honderdste vierkante millimeter. In deze elementen kunnen fouten optreden als gevolg van voortdurend in- en uitschakelen. De zichtbaarheid van zo'n fout hangt voornamelijk af van de omgeving rond de betreffende pixel. In een goed verlichte omgeving zijn niet-oplichtende pixels bijna niet waar te nemen. Wat betreft het optreden van pixelfouten is elk LCD-scherm uniek.
Om een duidelijke indicatie te geven van het aantal pixelfouten dat door EIZO als ontoelaatbaar wordt beschouwd, worden beeldschermen van EIZO gecontroleerd in overeenstemming met internationaal erkende normen. Gemiddeld genomen over blijft het aantal pixelfouten zelfs ver onder de gestelde tolerantiewaarden. LCD-modellen die deze test niet met goed gevolg doorlopen, worden door EIZO niet uitgeleverd. Afhankelijk van het model hebben EIZO-monitoren een zero-pixel-error-garantie voor volledige oplichtende subpixels (Deelelementen van beeldschermen ISO 9241-307). Geldigheidsduur: zes maanden vanaf de aanschafdatum.

De aanbevolen resolutie kan bij mij niet worden weergeven. Waar kan dat aan liggen?

Dit kan onder meer liggen aan het stuurprogramma van de grafische kaart. Installeer het meest recente stuurprogramma voor uw grafische kaart en start vervolgens de pc en het beeldscherm opnieuw op.
Oudere grafische kaarten zijn soms niet in staat om de gevraagde resolutie weer te geven. In dat geval dient u een nieuwe grafische kaart aan te schaffen met een passende uitgang.

Welke functie heeft de USB-hub?

Indien verbonden met een USB-compatibele computer functioneert de monitor als een hub waarop u andere USB-compatibele randapparatuur aan kunt sluiten.

Oudere EIZO-modellen

Meer informatie over oudere EIZO-modellen is te vinden op de EIZO Global-website.

Naar EIZO Global gaan