De noodzaak van verandering

Toen de Covid 19-pandemie in het voorjaar van 2020 uitbrak, rees de vraag hoe en op welke wijze het ons dagelijks leven en onze arbeidswereld zou gaan beïnvloeden. Eén ding is zeker, als gevolg van de pandemie is plaatsonafhankelijk werken toegenomen en zelfs een noodzaak geworden.

Bij Attiva SpA gebruikte het merendeel van de werknemers een desktop PC met een geïntegreerde monitor. Een oplossing die niet langer houdbaar was door de verspreiding van de pandemie. De noodzaak om thuis te werken betekende dat elke werknemer zijn desktop-pc van zijn werkplek naar huis moest vervoeren - en vice versa - met alle ongemakken van dien. Daarom was een flexibele en hybride manier van werken tussen de twee omgevingen een basisvereiste geworden om adequaat op de situatie te kunnen reageren.

De eerste stap was dan ook alle werknemers uit te rusten met nieuwe laptops, zodat zij thuis kunnen werken. Daarbij rezen echter de volgende vragen: Hoe kunnen de arbeidsergonomie, het comfort en de gezondheid van de afzonderlijke werknemers worden beschermd? Hoe kan een hoge productiviteit van de werknemers worden gegarandeerd? Het antwoord: door de monitorenvloot van het bedrijf volledig te vernieuwen, zowel voor kantoor als voor het thuiskantoor.

Met een totaal van 70 monitoren voorzag Attiva SpA elke werknemer van twee monitoren: de eerste permanent voor het kantoor in het bedrijf, de tweede voor het kantoor thuis.

Ruggero Boraso, Chief Operating Officer Attiva SpA, legt uit:

"Het idee om de klassieke desktopoplossing te vervangen door een hybride oplossing bezorgde ons aanvankelijk hoofdbrekens, ook al was het een beslissing die werd ingegeven door de noodzaak om telewerken in te voeren. De vragen waren: Zal ons personeel in een even comfortabele en productieve omgeving kunnen werken? Zal de kwaliteit van het werk in het gedrang komen? Deze vragen werden snel beantwoord toen de eerste EIZO-monitoren werden geleverd. Iedereen was zeer tevreden met de oplossing en vond de EIZO 24-inch externe monitor een uitstekende bondgenoot voor de dagelijkse taken.

Flexscan EV2451
Werkstation voor thuiskantoor met FlexScan EV2451

Een hybride oplossing

De keuze voor de nieuwe monitoren viel op de EIZO 24-inch FlexScan EV2451. Met zijn uiterst smalle frame en compacte ontwerp past deze monitor perfect in elke werkomgeving en voldoet hij aan de eisen van het bedrijf.

Met de Auto EcoView-functie detecteert de monitor voortdurend de lichtomstandigheden in de omgeving en past de helderheid van het scherm aan zodat de ogen niet zo snel vermoeid raken. Dankzij de door EIZO ontwikkelde hybride technologie voor de regeling van de achtergrondverlichting ontstaat een flikkervrije, niet-verblindende kijkervaring die ook de ogen van de medewerkers ontziet.

EIZO FlexScan EV2451 - de perfecte keuze

Na een jaar gebruik worden meerdere voordelen duidelijk: De werknemers zijn in staat om in elke omgeving passend te werken en beschikken over professionele uitrusting die overeenkomt met die op kantoor. Een belangrijke rol speelde het feit dat de keuze voor de EIZO FlexScan EV2451 zowel op kantoor als thuis een uitstekende arbeidsergonomie garandeerde en tegelijkertijd de gezondheid van de medewerkers ontzag. Andere technische voordelen die werknemers op prijs stellen, zijn onder meer een verscheidenheid aan USB-poorten, de mogelijkheid om documenten te lezen in de Paper View-modus, de mogelijkheid om de hoogte aan te passen en energiebesparing. Want dankzij de automatische helderheidsaanpassing bespaart de EV2451 tot 50% stroom in vergelijking met een monitor die permanent op volle lichtsterkte werkt - een belangrijk voordeel, vooral voor thuiswerkers.

Verdere productinformatie

EV2451 EcoView-serie
EV2451-BK FlexScan

De bijzonder dunne bezel van de EV2451 valt onmiddellijk op. Ook het aanzicht van opzij en de achterzijde is slank en elegant. Het compacte design past perfect in een moderne kantooromgeving.

  • 60,4 cm (23,8 Inch)
  • 1920 x 1080 (Full HD), 16:9 Formaat
  • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), D-sub
415,00 EUR
Adviesprijs incl. 21 % BTW.
  • 60,4 cm (23,8 Inch)
  • 1920 x 1080 (Full HD), 16:9 Formaat
  • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), D-sub