Lange bedrijfshistorie

De geschiedenis van de Wüstenrot-Finanzgruppe begon bijna 100 jaar terug. In 1921 heerste na de Eerste Wereldoorlog hoge woningnood in Duitsland. Georg Kropp richtte in het plaatsje Wüstenrot een vereniging op: de “Gemeinschaft der Freunde”, de gemeenschap van vrienden. Het basisidee van deze gemeenschap was om huiseigendom en eigen woningen te financieren door middel van collectief sparen. Zo ontstond het eerste bouwspaarfonds dat de leden hielp om zo snel en eenvoudig mogelijk het benodigde geld bij elkaar te sparen voor woonruimte. De kleine vereniging heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een financieel concern. De tientallen leden van vroeger zijn nu miljoenen klanten die vertrouwen op het principe van bouwsparen. 

Wüstenrot is een synoniem geworden voor bouwsparen, niet alleen in Duitsland, maar ook in Tsjechië. In 1992 werd hier de “Wüstenrot – stavební spořitelna” opgericht, de Wüstenrot-bank voor bouwsparen. Ook de “Wüstenrot hypoteční banka” (Wüstenrot-hypotheekbank), die 2001 is opgezet, maakt deel uit van de Wüstenrot-groep.

One-stop shop voor financiële dienstverlening

Wüstenrot biedt klanten een volledig pakket aan financiële diensten van één enkele aanbieder. Een persoonlijke financieel adviseur levert inhoudelijk advies en professionele klantenservice aan klanten en hun gezinsleden. De regionale centra vormen de basis van de bedrijfsstructuur van Wüstenrot. Hier worden de allerhoogste eisen gesteld aan kwaliteit en klantgerichte service. Het spreekt voor zich dat deze centra beschikken over een moderne inrichting en discrete loketten, hoogwaardige professionaliteit, vakkundige adviseurs, uitgebreid financieel advies, degelijke online dienstverlening, goede toegankelijkheid voor mensen met een beperking, en speelhoeken voor kleine kinderen.

EIZO Office Monitor Wuestenrot
EIZO Office Monitor Wuestenrot

Kantoorinrichting met FlexScan EV2316W

De Wüstenrot-Finanzgruppe hecht veel waarde aan de eigen bedrijfscultuur, die is gebaseerd op de traditionele waarden van een familiebedrijf. De medewerkers kunnen vertrouwen op de zekerheid van een gerenommeerd merk, maar worden tegelijkertijd aangemoedigd om nieuwe ideeën in te brengen en steeds innovatieve wegen in te slaan.

Ook de aanschaf van hoogwaardige technologie ziet het bedrijf als een manier om goed voor zijn mensen te zorgen. In Tsjechië heeft Wüstenrot gekozen voor kantoormonitoren van EIZO. Sinds 2014 zijn er in de verschillende kantoren meer dan 600 FlexScan EV2316W-monitoren geïnstalleerd.

De 23 inch-monitor levert een uitstekende beeldkwaliteit en geeft zowel tekst als grafische gegevens haarscherp en duidelijk weer met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De functie Auto-EcoView past de helderheid van de monitor automatisch aan op lichtveranderingen in de omgeving, wat de ergonomie op de werkplek verbetert. De functie gaat storende schitteringen en vermoeidheid van de ogen tegen en maakt de inhoud van het beeldscherm gemakkelijker leesbaar. Daarnaast is de EV2316W uitstekend geschikt voor opstellingen met meerdere monitoren. Wüstenrot maakt veelvuldig gebruik van deze mogelijkheid op werkplekken met twee schermen.

Wat gaf de doorslag bij de selectie van passende monitoren voor de medewerkers? Welke criteria waren voor u het belangrijkste?

De belangrijkste redenen om over te stappen op EIZO waren voor ons de lange garantietijd – twee keer zo lang als bij onze vorige leverancier – en de hoge productkwaliteit van de monitoren. Ook niet onbelangrijk: we hadden de mogelijkheid om het product van tevoren te testen.

Wanneer heeft u EIZO als merk voor het eerst leren kennen?

We gebruiken EIZO privé al heel lang, al toen er nog CRT-schermen waren. En EIZO is op de markt een gevestigd en gerenommeerd merk.

U gebruikt de monitoren in een opstelling met twee displays naast elkaar. Waarom heeft u daarvoor gekozen? Waarom gebruikt u deze configuratie in plaats van één monitor met een grotere schermdiagonaal?

Voor de afdelingen waar we contracten opstellen voor klanten en deze beoordelen, is het noodzakelijk geworden om met twee monitoren te werken. Hierdoor kunnen we niet alleen efficiënter werken, maar verhogen we ook het comfort voor onze klanten. Onze medewerkers kunnen op de monitoren moeiteloos meerdere documenten tegelijk openen en deze snel overdragen naar het systeem van de bank. Sommige medewerkers maken zelfs gebruik van drie monitoren. Eén enkele grote monitor zou de gebruiker misschien dezelfde hoeveelheid comfort en ergonomie leveren als twee kleinere monitoren naast elkaar. Maar het gaat ook om de ruimte op het bureau en dan is een grotere monitor niet de beste oplossing.

Meer productinformatie