Wanneer de gebruiker op locatie de kalibratie aanpast, worden het gewenste witpunt en de gammacurve aan de hand van een combinatie van metingen en berekeningen ingesteld op de grijze as. Deze voor EIZO kenmerkende procedure bespaart tijd en is nauwkeuriger dan het foutgevoelig meten van verschillende toonwaarden met de gebruikelijke handmatige meetapparatuur. Omdat de fabriekskalibratie wordt uitgevoerd met gevoelig meetapparatuur en uiterst nauwkeurig is, vormt deze een betrouwbare basis voor de kalibratie.
De term 'kijkhoek' verwijst naar de hoek waarbij het contrast bij zicht op het scherm beter is dan 10:1. Over het algemeen is dit bij waarden tussen 160° en 178°. Deze waarden geven echter geen informatie over de enorme verschillen die kunnen optreden binnen elke kijkhoek. Voor gebruikers geldt dat het contrast niet aanzienlijk mag veranderen wanneer loodrecht en licht zijdelings naar het scherm gekeken wordt. Er mag ook geen verschil waarneembaar zijn wanneer gebruikers naar de weergave in het midden van het scherm of op de buitenrand van het scherm kijken. De contraststabiliteit kan door de verschillende LCD-technologieën best uiteenlopen en dit kan het beste worden vastgesteld met behulp van een meetdiagram of bij een directe visuele vergelijking. Des te stabieler de contrasten binnen het blikveld van de kijker zijn, des te beter is de beeldweergave.
Het totale aantal kleuren dat door een apparaat kan worden weergegeven. Een kleur ligt buiten het kleurengamma wanneer het apparaat niet over deze kleur beschikt bij weergave.
De kleurtemperatuur is een maatstaf voor het meten van wittonen en de waarden worden aangeduid in Kelvin. Bij hoge temperaturen lijkt de wittoon enigszins blauw en bij lagere temperaturen juist wat roder te worden weergegeven.
5000 K: Dit is de temperatuur die gewoonlijk wordt gebruikt in de drukkerijbranche.
6500 K: Deze temperatuur is geschikt voor weergave van foto's en videobeelden.