Game-modus

Game- en Cinemamodus: Als deze instelling is ingeschakeld, worden kleine kleurverschillen in de beeldweergave versterkt. Hierdoor wordt de zichtbaarheid bevorderd. Structuren en texturen zijn dan beter te herkennen. In Game-modus kunt u tegenstanders die zich verstoppen in de schaduw of donkere hoeken sneller waarnemen. Dit biedt als voordeel dat u sneller kunt reageren en meer kans hebt om het spel te winnen.

Gamma

De kleurweergave houdt verband met veranderingen in het ingangssignaalniveau. Deze relatie wordt ook wel de gammakarakteristiek genoemd. Bij beeldweergave leiden lage gammawaarden tot witachtige beelden en zorgen hoge gammawaarden juist ook voor een hoog contrast.

Gamut (kleurengamma)

Het totale aantal kleuren dat door een apparaat kan worden weergegeven. Een kleur ligt buiten het kleurengamma wanneer het apparaat niet over deze kleur beschikt bij weergave.

Geïntegreerde sensor

De kleurgetrouwheid wordt optimaal gereguleerd met deze geïntegreerde kalibratiesensor. De sensor komt voor de kalibratie automatisch tevoorschijn en trekt zich erna veilig in het behuizingsframe terug, tot de volgende meting. Elk scherm kan dus exact worden geconfigureerd met behulp van de eigen sensor. Daarbij wordt bijvoorbeeld het meetpunt boven in het beeld gecorreleerd met het middelpunt, zodat de sensor kan meten vanuit het midden van het scherm. Afwijkingen binnen een serie, die bijvoorbeeld kunnen voorkomen wanneer externe meetapparatuur wordt gebruikt, worden uitgesloten dankzij deze geïntegreerde oplossing. Zelfs de invloed van het omgevingslicht kan tijdens het initialiseren van de sensor worden vastgesteld en deze wordt in aanmerking genomen bij het kalibreren.

Grijs-naar-grijs-schakeltijd

De tijd die een pixel nodig heeft om te wisselen tussen verschillende grijswaarden. Deze specificatie geldt voor alle monitoren met het Overdrive-circuit, aangezien het wisselen tussen de verschillende grijswaarden steeds even snel gebeurt.