ScreenManager

Met behulp van dit schermmenu kunt u vele monitorfuncties beheren. De bediening van alle functies is bijzonder gebruiksvriendelijk en wijst zich bijna vanzelf dankzij de zelfverklarende symbolen.

ScreenManager Pro

ScreenManager Pro is speciale software voor aansturing van EIZO-monitoren via een USB-interface. Als apparaten zijn uitgerust met de FineContrast-functionaliteit kunt u met deze software automatisch een FineConstrast-modus toewijzen aan verschillende programma's. Deze software is een Windows-toepassing.

Smart Insight

Smart Insight reguleert de inhoud van donkere scènes en optimaliseert deze zo, dat de scènes op het display beter en helderder te zien zijn.

sRGB (Standard RGB)

Dit is de internationale standaard voor een RGB-kleurruimte. Om kleurafstemming tussen toepassingen en hardware zoals monitoren, scanners en digitale camera's mogelijk te maken, is een kleurruimte gecreëerd die op de meeste apparaten kan worden verwerkt. sRGB-afbeeldingen die zijn vastgelegd op of worden verzonden door "sRGB-apparaten" maken gebruik van de volledige sRGB-kleurruimte en bevatten geen kleuren die buiten deze sRGB-kleurruimte liggen. Kleurtoewijzingen zoals witpunt en gamma zijn vastgelegd.

Swing-sensor

De kleurgetrouwheid wordt optimaal gereguleerd met deze geïntegreerde kalibratiesensor. De sensor komt voor de kalibratie automatisch tevoorschijn en trekt zich erna veilig in het behuizingsframe terug, tot de volgende meting. Elk scherm kan dus exact worden geconfigureerd met behulp van de eigen sensor. Daarbij wordt bijvoorbeeld het meetpunt boven in het beeld gecorreleerd met het middelpunt, zodat de sensor kan meten vanuit het midden van het scherm. Afwijkingen binnen een serie, die bijvoorbeeld kunnen voorkomen wanneer externe meetapparatuur wordt gebruikt, worden uitgesloten dankzij deze geïntegreerde oplossing. Zelfs de invloed van het omgevingslicht kan tijdens het initialiseren van de sensor worden vastgesteld en deze wordt in aanmerking genomen bij het kalibreren.

TCO

TCO - wat is het?

De Total Cost of Ownership (TCO) is een kostenberekening waarmee u vooraf alle kosten voor een investering kunt identificeren. Hiermee kunt u niet alleen de initiële acquisitiekosten analyseren, maar ook de kosten voor de geplande IT-infrastructuur gedurende een bepaalde periode. Er wordt rekening gehouden met factoren zoals gebruikersgedrag, onderhoudsvereisten, schadegevallen, proceskosten, etc.

USB-hub

Indien verbonden met een USB-compatibele computer functioneert de monitor als een hub waarop u andere USB-compatibele randapparatuur aan kunt sluiten.

Volledig scherm

Deze functie zorgt dat het beeld op het gehele beeldscherm wordt weergegeven, ongeacht de resolutie.

Als de resolutie van het beeldsignaal echter kleiner is dan de fysieke resolutie van het scherm, dan kan het beeld wazig of onscherp zijn.

Wide Gamut

Wide Gamut verwijst naar een kleurruimte die beduidend groter is dan het zichtbare palet van traditionele LCD-schermen. Afhankelijk van het model dekt deze kleurruimte tot 100% NTSC en tot 99% van de Adobe RGB-kleurruimte. Dat zorgt ervoor dat deze monitoren een ongekend realistische beeldweergave hebben die voorheen niet gerealiseerd kon worden.

Zelfkalibratie

Apparaten kunnen zichzelf met behulp van een geïntegreerde sensor kalibreren, zonder dat u als gebruiker hieraan te pas komt. Uw computer hoeft niet eens ingeschakeld te zijn om deze functie uit te voeren. De kalibratie wordt dan, afhankelijk van de programmering van het scherm, 's nachts of in de middagpauze uitgevoerd of op een daarvoor vastgelegd tijdstip. Deze programmering kan eenvoudig worden uitgevoerd via ColorNavigator of het OnScreen-menu.