Game-modus

Game- en Cinemamodus: Als deze instelling is ingeschakeld, worden kleine kleurverschillen in de beeldweergave versterkt. Hierdoor wordt de zichtbaarheid bevorderd. Structuren en texturen zijn dan beter te herkennen. In Game-modus kunt u tegenstanders die zich verstoppen in de schaduw of donkere hoeken sneller waarnemen. Dit biedt als voordeel dat u sneller kunt reageren en meer kans hebt om het spel te winnen.

Gamma

De kleurweergave houdt verband met veranderingen in het ingangssignaalniveau. Deze relatie wordt ook wel de gammakarakteristiek genoemd. Bij beeldweergave leiden lage gammawaarden tot witachtige beelden en zorgen hoge gammawaarden juist ook voor een hoog contrast.

Gamut (kleurengamma)

Het totale aantal kleuren dat door een apparaat kan worden weergegeven. Een kleur ligt buiten het kleurengamma wanneer het apparaat niet over deze kleur beschikt bij weergave.

Geïntegreerde sensor

De kleurgetrouwheid wordt optimaal gereguleerd met deze geïntegreerde kalibratiesensor. De sensor komt voor de kalibratie automatisch tevoorschijn en trekt zich erna veilig in het behuizingsframe terug, tot de volgende meting. Elk scherm kan dus exact worden geconfigureerd met behulp van de eigen sensor. Daarbij wordt bijvoorbeeld het meetpunt boven in het beeld gecorreleerd met het middelpunt, zodat de sensor kan meten vanuit het midden van het scherm. Afwijkingen binnen een serie, die bijvoorbeeld kunnen voorkomen wanneer externe meetapparatuur wordt gebruikt, worden uitgesloten dankzij deze geïntegreerde oplossing. Zelfs de invloed van het omgevingslicht kan tijdens het initialiseren van de sensor worden vastgesteld en deze wordt in aanmerking genomen bij het kalibreren.

Grijs-naar-grijs-schakeltijd

De tijd die een pixel nodig heeft om te wisselen tussen verschillende grijswaarden. Deze specificatie geldt voor alle monitoren met het Overdrive-circuit, aangezien het wisselen tussen de verschillende grijswaarden steeds even snel gebeurt.

HDCP (High-Bandwidth Digital Contents Protection)

Dit is een digitaal signaalcoderingssysteem dat wordt gebruikt als kopieerbeveiliging voor digitale inhoud als video, muziek, enz. De overdracht van digitale inhoud wordt beschermd door de inhoud aan afzenderszijde te versleutelen, via een DVI-uitgang te verzenden en aan ontvangerszijde weer te decoderen. Digitale inhoud kan echter niet worden weergegeven wanneer de apparatuur voor verzenden en ontvangen niet allebei ondersteuning voor HDCP bieden.

HDMI

High Definition Multimedia Interface. Dit is een interface voor de doorgave van digitale audio- en videogegevens.

Helderheidsstabilisering

Vanaf het moment dat de monitor wordt ingeschakeld, zorgt deze functie ervoor dat temperatuurafhankelijke wisselingen in helderheid worden ondervangen.

IPS

IPS-panels kunnen hoge contrasten weergeven en hebben een bijzonder stabiele kleurweergave bij wisselende kijkhoeken. Zowel bij stilstaande als bewegende beelden blinken ze uit door de grote kleurstabiliteit.

Kalibratie

Wanneer de gebruiker op locatie de kalibratie aanpast, worden het gewenste witpunt en de gammacurve aan de hand van een combinatie van metingen en berekeningen ingesteld op de grijze as. Deze voor EIZO kenmerkende procedure bespaart tijd en is nauwkeuriger dan het foutgevoelig meten van verschillende toonwaarden met de gebruikelijke handmatige meetapparatuur. Omdat de fabriekskalibratie wordt uitgevoerd met gevoelig meetapparatuur en uiterst nauwkeurig is, vormt deze een betrouwbare basis voor de kalibratie.