Steeds meer apparaten zijn voorzien van een USB-C-poort. Maar wat is de technologie daarachter en wat is het nut van deze poort?

Meer weten over USB-C

HDR is de nieuwste technologie in de spotlight. Maar wat maakt er nou precies zoveel indruk? En wat is het verschil tussen HDR-foto's en HDR-video? Wat hebt u nodig om te kunnen genieten van HDR-content?

Een overzicht van het effect van HDR, van smartphone tot televisie

Een eenvoudige uitleg van HDR – van de basisprincipes tot de nieuwste trends.

Informatie over High Dynamic Range (HDR)

De ColorEdge PROMINENCE CG3145 met EIZO HDR-technologie overwint nadelen die andere HDR-monitoren vertonen. Iedere afzonderlijke pixel wordt bij een volledig dynamisch bereik kleurgetrouw en met de juiste helderheid weergegeven. Daardoor is deze monitor ideaal als referentiemonitor voor gebruik in postproductie. 

Meer weten over de HDR-technologie van de CG3145

Met behulp van door EIZO zelf ontwikkelde software kunt u snel en eenvoudig de eigenschappen en instellingen van uw eigen monitoren testen.

Naar de EIZO monitortest

Notebooks zijn praktisch voor wie mobiel wil werken, maar kunnen wat betreft werkoppervlak niet tippen aan een monitor. Door een externe monitor aan te sluiten, krijgt u het beste van twee werelden.

Een externe monitor op een notebook aansluiten

Wanneer u de aanschaf van een monitor overweegt, is het altijd van belang om eerst te controleren welke videosignalen (input) ondersteund worden. Laten we eens kijken naar enkele van de huidige en binnenkort gangbare interfaces.

Moderne videosignalen (input)

De 'Creators Update' voor Windows 10 (versienummer 1703) brengt een aantal nieuwe en gewijzigde functies met zich mee. In deze tekst vindt u informatie over een aantal van deze wijzigingen met betrekking tot de instellingen en het gebruik van de monitor.

Meer informatie over monitorinstellingen na de Creators Update

In dit artikel wordt uitgebreid besproken hoe u met Windows 10 alles uit de functie “Meerdere schermen” kunt halen, zowel op een laptop als een pc.

“Meerdere schermen”: de handige functie in Windows 10

Te vroeg of precies het juiste moment voor een aankoop? De problemen van uw huidige monitor oplossen en nieuwe wegen bewandelen. Met de 4K-modellen van EIZO slaat u twee vliegen in één klap!

4K-monitoren

Een uitleg over kleurruimtes en waarop u moet letten bij aanschaf en gebruik van een LCD-monitor.

Meer over kleurruimtes van LCD-monitoren

Met de opkomst van 4K is pixeldichtheid een doorslaggevend criterium geworden voor de keuze van een display. Maar wat is het eigenlijk precies?

Pixeldichtheid begrijpen

De kleurtemperatuur is een doorslaggevende parameter bij het aanpassen van de beeldweergave. Als u meer inzicht heeft in de rol van de kleurtemperatuur, kunt u de beeldweergave van uw LCD-monitor optimaliseren.

Kleurtemperatuur begrijpen

Volg ons stap voor stap – van de montage tot de verpakking – bij het productieproces van de FlexScan EV-monitoren in onze hoofdvestiging in Hakusan, Japan.

Neem een kijkje achter de schermen van het productieproces bij EIZO

Een methode die de beeldweergave en levensduur van LCD-monitoren verbetert.

Technologie voor optical bonding

Heeft u de weergavekwaliteit van uw LCD-monitor al eens nauwkeurig gecontroleerd? Hier leert u de basisprincipes voor het beoordeling van de weergavekwaliteit van een LCD-display en geven we u hiervoor enkele eenvoudige opties.

Kwaliteitscontrole van LCD-monitoren