Loepzuiver beeld in 27 inch

EIZO ColorEdge CG2730 und CS2730

In vergelijking met gangbare 24 inch-monitoren met een resolutie van 1920 x 1200 pixels, beschikken beide nieuwe 27 inch ColorEgde-monitoren met hun WQHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels over 60% meer pixels. Dit zorgt voor duidelijk meer ruimte op uw desktop. 

De ColorEdge CS2730 met hardwarekalibratie biedt alles wat u voor professionele beeldbewerking nodig heeft. Voor de meest veeleisende gebruikers is er de volledig uitgeruste ColorEdge CG2730 met ingebouwde kalibratiesensor, True-Black-paneel en meegeleverde afschermkap. 

Zowel de CS2730 als de CG2730 maken gebruik van Wide Gamut-LCD-modules (IPS) met een beeldverhouding van 16:9, die 99% van de Adobe RGB-kleurruimte weergeven. 

De twee ColorEdge-monitoren werken met een 16-bits Look-Up Table (LUT). Dat resulteert in een maximale kleurprecisie en -diepte, terwijl weergavefouten, zoals strepen of een rafelig grijswaardenverloop, worden voorkomen. 

Iedere afzonderlijke EIZO ColorEdge wordt in de fabriek nauwkeurig afgesteld. Bij ieder monitor wordt de gammacurve vooraf gekalibreerd. Om een absoluut zuivere beeldweergave te bereiken, worden de homogeniteit en de kleurzuiverheid van ieder afzonderlijk paneel in de fabriek uitgemeten en gecorrigeerd. 

Nieuwe behuizing

Beide nieuwe monitoren beschikken over een slankere behuizing. De rand van de behuizing is in vergelijking met de oudere generatie 46% smaller geworden en de 

dikte van de behuizing ongeveer 30%. Eveneens nieuw zijn de verlichte, elektrostatische sensortoetsen, waarmee de monitorfuncties ook in donkere omgevingen altijd gericht kunnen worden bediend. 

Beide ColorEdge-monitoren beschikken over DVI-D-, HDMI- en DisplayPort-ingangen. Daarnaast zijn ze voorzien van een USB 3-hub met drie upstream- en twee downstream-poorten. De ColorNavigator-kalibratiesoftware van EIZO is inbegrepen. De afschermkap wordt bij de CG2730 standaard meegeleverd en is voor de CS2730 als optie verkrijgbaar. 

CG2730 met een ultieme uitrusting

De CG2730 beschikt bovendien over een geïntegreerde kalibratiesensor voor een bijzonder nauwkeurige kleurregeling. Deze is nauwkeurig afgestemd op ieder afzonderlijk scherm en garandeert exacte kalibratie en profilering. Hiermee is een automatische kalibratie mogelijk, waarmee de gebruiker veel tijd bespaart door de kalibratie gewoon aan de monitor over te laten. De CG2730 is compatibel met de software ColorNavigator NX en Network, en kan zo gemakkelijk worden geïntegreerd in grotere overkoepelende workflows voor kleurbeheer. 

Daardoor kunnen professionele gebruikers bij de beeldbewerking en het softproofen de kleinste kleurnuances onderscheiden. Met zijn dekking van 98% van de DCI-P3- kleurruimte voldoet de CG2730 ook aan de hoge eisen bij color grading. Het True Black LCD-paneel van de CG2730 staat zelfs bij zwakke verlichting en een schuine kijkhoek garant voor een uitstekende contrastverhouding en verzadigde schaduwpartijen. 

Overige eigenschappen:

 1. Wide Gamut-LCD met IPS-LED-techniek Contrast 1500:1 (CG2730); 1000:1 (CS2730) 350 cd/m2 helderheid
 2. Temperatuurgeregelde correctie van kleurverloop en helderheid (CG2730)
 3. DisplayPort-, HDMI- en DVI-D-ingang
 4. Twee upstream- en drie downstream-USB-poorten (incl. een laadpoort)
 5. Handgreep voor gemakkelijk transport
 6. Afschermkap met eenvoudige, magnetische bevestiging (CG2730 inclusief, CS2730 optioneel)

Prijs en beschikbaarheid

Vrijblijvende adviesprijs: CG2730 – € 1931,- / CS2730 – € 1118,-
CS2730 is vanaf september, CG2730 is vanaf november leverbaar in de vakhandel.

EIZO: compromisloze kwaliteit

EIZO is het Japanse woord voor “beeld”. Het is ook de naam van een wereldwijd toonaangevende fabrikant van high-end monitoroplossingen. EIZO streeft ernaar de beste monitoren voor ieder toepassingsgebied te bouwen. In omgevingen waar uitstekende beeldkwaliteit gewenst of absoluut noodzakelijk is, vindt u daarom monitoren van EIZO. EIZO levert onder andere monitoren voor: backoffices, ziekenhuizen, luchtverkeersleidingen, ontwerp- en fotostudio's, scheepsbruggen, architectenbureaus, beurzen en gamingtoernooien. 

Kortom: wie over EIZO praat, heeft het over compromisloze kwaliteit. EIZO overtuigt al tientallen jaren met maximale betrouwbaarheid, beeldkwaliteit en ergonomie in al haar producten. 


Downloads
 • Icon-PDF
  Press Release CG2730/CS2730

  PDF | 136 KB
  Download
 • ZIP
  Press Images

  ZIP | 16.3 MB
  Download