EIZO is van 27 tot en met 30 september 2016 te vinden op Security Essen en toont daar allerlei monitorsystemen voor videobewaking en beveiligingsdoeleinden. Het hoogtepunt van het aanbod op de beurs zijn de IP Decoder-monitoren van 46” en 23”, die zonder computer beeld van IPcamera's en -streams kunnen weergeven.

Het DuraVision FDF4627W-IP-model van 46” is in september voor het eerst te zien. Er is een hardwaredecoder in de monitor geïntegreerd, waardoor het beeld zonder vertraging natuurgetrouw wordt weergegeven. Er is geen losse decoder of computer nodig, hetgeen de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Op de monitor kunnen maximaal 16 IP-videostreams tegelijkertijd worden getoond. De lay-out en cameraopties kunnen met de inbegrepen afstandsbediening of via de online interface worden ingesteld. De API van de monitor ondersteunt integraties met bijvoorbeeld het lokale videomanagementsysteem (VMS).

Ook de EIZO-beveiligingsmonitoren van 23” zijn in Essen te zien. Die zijn net als de monitor van 46” speciaal bedoeld voor videobewaking en zijn voorzien van bijzondere beeldverbeteringstechnologie. Het beeld wordt in realtime getoond, waarbij de monitor indien nodig donker, onduidelijk of onscherpe beeld op verschillende manieren kan verbeteren:

1. De Low-Light Correction herkent donkere en slecht zichtbare delen op de monitor en maakt die delen vervolgens per pixel lichter. Het resultaat is perfect beeld doordat de donkere delen oplichten en bij de lichte delen wordt de kleurechtheid beschermd.

2. De Outline Enhancer-functie analyseert het beeld en voorkomt dat ruis wordt versterkt. Tegelijkertijd worden onscherpe delen van het beeld gecorrigeerd, waardoor het geheel er scherper uitziet.

3. Met de Defog-functie worden video's met mist, sneeuw of andere omgevingsfactoren die vaag beeld veroorzaken automatisch verbeterd.


De EIZO FDS1903

EIZO heeft het FDS1903-model voorzien van een D-Sub-ingang waarmee de monitor niet alleen op een pc kan worden aangesloten, maar ook op analoge apparatuur middels een composietingang (BNC). Er worden verschillende normen ondersteund: PAL, SECAM en NTSC.

Voor de weergave van 4K UHD-beeld presenteert EIZO op de beurs het EV3237-model. Dankzij de hoge resolutie en de typische EIZO-kwaliteit ziet het beeld er ongekend scherp en helder uit. De twee DisplayPort-aansluitingen ondersteunen een resolutie van maximaal 3840 x 2160 bij 60 Hz.

EIZO is op Security Essen 2016 te vinden in hal 2.0, stand E59, hier kunnen bezoekers zelf een blik werpen op de monitoren.


Downloads