Door het grote formaat en de hoge resolutie vormt deze monitor een effectief alternatief voor de traditionele opstellingen met twee monitoren, die gangbaar zijn in veel onderzoeksruimten. De RX1270 werkt universeel voor grijstinten en opnamen in kleur en garandeert met zijn fijne beeldpuntafstand van 0,155 mm bijzonder gedetailleerde weergaven, zoals die bijvoorbeeld vereist zijn bij mammografie en beeldvorming van fijne structuren. Omdat hij uiteenlopende opnamen gelijktijdig en overzichtelijk weergeeft, draagt de monitor bij aan het stroomlijnen van de workflow bij radiologisch onderzoek voor optimale efficiëntie. Daarbij neemt de grote monitor beduidend minder ruimte in op het bureau dan meerdere afzonderlijke monitoren. De comfortverlichting achterop de monitor kan afzonderlijk worden ingeschakeld, en voorop bevindt zich een leeslamp om het gebruik in de verder donkere verslagruimte ergonomischer te maken.

De verschillende Work & Flow-functies van EIZO zorgen voor optimale efficiëntie van de beeldweergave op de RX1270. Met Point-and-Focus kunt u bijvoorbeeld eenvoudig bepaalde beeldpartijen naar voren halen om ze beter te bekijken. De Hide-and-Seek-functie vervangt de extra monitor die normaal gesproken wordt gebruikt voor patiëntendossiers en werklijsten. Een eenvoudige muisbeweging is voldoende om een virtueel scherm met deze gegevens naar voren te halen op het moment dat ze nodig zijn.

Alle eigenschappen op een rijtje:

 1. Compacte, veelzijdig inzetbare monitor met 12 megapixels voor comfortabele diagnostiek in de radiologie
 2. Duidelijk zichtbare microstructuren door hoog contrast en Sharpness Recovery
 3. Palet met 543 miljard kleurtinten voor precieze kleurweergave van maximaal 10 bits
 4. Hybrid Gamma PXL-functie voor tot op de pixel nauwkeurige weergave van grijstinten- en kleurenbeelden met de vereiste helderheidskarakteristieken
 5. Homogeen weergavegebied door automatische regeling van de helderheidsverdeling (DUE)
 6. Geschikt voor kalibratie, acceptatietesten en testen voor de constantheid conform DIN V 6868-157 en QS-RL
 7. Flexibele protocollen voor de rangschikking voor optimaal comfort tijdens de diagnostiek
 8. Efficiënte kwaliteitswaarborging en een geïntegreerde kalibratiesensor
 9. Comfortabele achtergrondverlichting en leeslamp voor de ideale verlichtingssterkte tijdens de diagnostiek

Iedere RX1270 wordt op een sociaal verantwoorde manier geproduceerd. EIZO maakt voor haar productie geen gebruik van dwangarbeid of kinderarbeid. De leveranciers in de volledige leveringsketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om zich hieraan te houden. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen.

De RX1270-monitoren worden in de eigen fabriek van EIZO geproduceerd met een systeem voor milieubeheer dat is gecertificeerd conform ISO 14001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd.

EIZO legt al meer dan 10 jaar ieder jaar publiek verantwoording af over haar activiteiten op het gebied van sociaalmaatschappelijk en milieuvriendelijk ondernemen in een CSR-rapport (CSR staat voor Corporate Social Responsibility, de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een bedrijf)

Beschikbaarheid

De EIZO RadiForce RX1270 is vanaf maart verkrijgbaar in Europa.

Aanbevolen accessoires:

Software voor kwaliteitsborging: EIZO RadiCS en EIZO RadiNET pro

Ideale grafische kaart: EIZO MED-XN91

Download
 • ZIP
  Product afbeeldingen - RX1270

  ZIP | 14,42 MB

Meer informatie

RX1270 G&R-serie
RX1270 RadiForce

De compacte, veelzijdig inzetbare monitor voor comfortabele diagnostiek in de radiologie, voor opnamen in kleur en grijstinten in vrijwel ieder formaat en iedere resolutie.

 • 78,4 cm (30,9 Inch)
 • 12 Megapixels (kleuren),
 • IPS
 • 2x DisplayPort, HDMI
 • 78,4 cm (30,9 Inch)
 • 12 Megapixels (kleuren),
 • IPS
 • 2x DisplayPort, HDMI
RadiCS
RadiCS Accessoires

De software RadiCS biedt een scala aan tests en automatische correcties, en garandeert daardoor een constante en consequente weergave op alle RadiForce-monitoren.

RadiNET Pro
RadiNET Pro Accessoires

EIZO-software voor netwerkondersteund kwaliteitsmanagement in grotere instellingen - met remote functies voor monitoren.