Eén van de highlights van de EIZO-stand is de RadiForce GX560 MammoDuo, een grijswaardenmonitor met 5 megapixels. Met 2 keer  een 21,3 inch diagonaal en een dubbele 5 megapixels resolutie is deze ideaal voor beeldvormende onderzoeken van de borst. Zijn ruimtebesparende opstelling en de nieuwe functies zorgen voor een hogere efficiëntie in verslagruimten. Omdat de GX560 MammoDuo-set bestaat uit twee monitoren op slechts één voet, wordt duidelijk minder ruimte in beslag genomen dan door een conventionele configuratie met twee monitoren naast elkaar.  

Aan de hand van de RadiForce RX660 laat EIZO op de ECR daarnaast ook de Work&Flow-functies zien, waarmee radiologen efficiënt kunnen werken tijdens de diagnostiek. Een voorbeeld is de Point & Focus-functie, waarmee het te analyseren gebied gemakkelijk kan worden geselecteerd en gemarkeerd. Relevante beeldgedeeltes worden met de muis of het toetsenbord snel geselecteerd en gefocust. Door middel van helderheid en grijswaarde worden omringende zones verduisterd, waardoor interessante beeldgebieden meer naar voren komen.

Daarnaast presenteert EIZO tijdens de ECR monitoren die op de klinische afdelingen voor de juiste weergave zorgen bij medische beeldvorming. Afhankelijk van de uitvoering en de onderzoeksmethode kunnen deze modellen uit de MX-serie zelfs worden ingezet voor diagnostiek. Een voorbeeld is de RadiForce MX315W: op het grote displayoppervlak is veel ruimte voor opnamen en 3D-reconstructies. De monitor is compatibel met de DICOM-weergavekarakteristiek voor grijstonen en geeft radiologische beelden dus zuiver weer.

Nog een highlight in Wenen: de nieuwste versie van RadiCS, EIZO's software voor kwaliteitsbewaking. Deze oplossing is bedoeld voor het complete onderhoud en de controle van monitoren. De typische functies voor de bewaking van de beeldkwaliteit omvatten kalibratie, acceptatietesten en testen voor de constantheid, maar ook de archivering.

De breedte van het EIZO-aanbod wordt nog eens benadrukt door de EX3140, een endoscopiemonitor met 4K-UHD-resolutie uit de CuratOR-serie van oplossingen voor operatiekamers.

Tot slot presenteert EIZO een videodistributie naar een externe monitor, onafhankelijk van beamer en display. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast in een OK-bewakings- of röntgenbesprekingsruimte.

EIZO is te vinden in hal Expo X5, standnummer 512.

Download