EIZO feiert sein 50-jähriges Jubiläum

EIZO, wat 'beeld' betekent in het Japans, is een bedrijf in visuele technologie dat monitoroplossingen voor het hogere segment ontwikkelt. Het is begonnen als een zogenaamde OEM (original equipment manufacturer) van zwart/wit TV's op het platteland van Japan. In de jaren 80 begon EIZO met het ontwikkelen en produceren van monitoren voor zakelijke klanten. Hierna heeft het bedrijf haar productportfolio uitgebreid naar specialistische markten. Tegenwoordig zijn de beeldsoplossingen van EIZO beschikbaar in meer dan 80 landen en worden ze op grote schaal gebruikt in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld in operatiekamers en radiologische verslagruimtes, in de fotografie en postproductiestudio's, in luchtverkeersleidingen en in handelsruimten en meldkamers.

Gedurende het grootste deel van haar lange geschiedenis heeft EIZO het onderzoek en de ontwikkeling, de productie en de kwaliteitscontrole zelf intern uitgevoerd. Toen bestaande onderdelen niet voldeden, heeft EIZO haar eigen semiconductors ontworpen en haar eigen software ontwikkeld als aanvulling op de hardware. Zo heeft EIZO toegevoegde waarde en concurrentievoordeel in het proces behaald. Dankzij deze bedrijfscultuur van zelfvoorziening kan EIZO zich onderscheiden door volledige oplossingen aan te bieden en tegelijk hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen.

"EIZO is van een kleine fabrikant uitgegroeid tot een gerenommeerde beeldspecialist door de beste monitoroplossingen ter wereld te ontwikkelen, te produceren en te verkopen," aldus Yoshitaka Jitsumori, president en CEO van EIZO. "In de komende jaren zullen we onze beeldexpertise uitbreiden om aan de verwachtingen van onze klanten te blijven voldoen en een welvarende toekomst te realiseren met de waarde van beelden, zoals alleen EIZO dat kan."

Ter ere van het 50-jarig jubileum zal EIZO nieuwe content delen met haar volgers op social media. Vanaf 4 april zal EIZO 50 weken lang* elke woensdag een aflevering of een weetje plaatsen op de social media kanalen in veel landen en talen. De berichten zullen gaan over veel verschillende onderwerpen, waaronder de herkomst van het bedrijf, de ontwikkeling die het bedrijf heeft ondergaan tot een hoogwaardige monitorfabrikant, vintage producten die het bedrijf door de jaren heen heeft uitgebracht en de huidige positie als een bedrijf in visuele technologie.

*Het 50-jarig jubileum wordt gevierd in het fiscale jaar van het bedrijf. Dit begint in april en eindigt in maart het volgende jaar.

Meer informatie over het jubileum:

www.eizo.nl/50-years