EIZO RadiForce RX560 - Nieuwe medische 5-megapixel-kleurenmonitor met LTPS-LCD panel, unieke dubbele voet en nieuwe functies voor een nog grotere gebruikersvriendelijkheid

Bij preventieve onderzoeken naar borstkanker worden bij patiënten met een hoge weefseldichtheid van de borst steeds vaker mammografie en echoscopie gecombineerd ingezet. Als een verdenking op borstkanker bestaat, zijn bovendien diverse aanvullende onderzoeken gewenst zoals biopsieën en MRI- en CTonderzoeken van de borst, voor de weergave hiervan zijn kleurenmonitoren vereist. De RadiForce RX560 is 's werelds eerste medische monitor die een LCD-panel op basis van LTPS-technologie (Low Temperature Polysilicon) gebruikt. Daarom kan hij voldoen aan de helderheidseisen voor mammografieën, die doorgaans alleen door grijswaardenmonitoren worden gerealiseerd. De monitor biedt een helderheid tot wel 1100 cd/m2. Daarmee kan hij naast kleurenbeelden van echoscopieën en pathologische onderzoeken ook tomosynthese- en mammografie-beelden in de hoogste kwaliteit weergeven. De hoge contrastverhouding van 1500:1 komt dicht bij die van een monochrome monitor. Diepe zwarttinten worden probleemloos weergegeven.

De RadiForce RX560 is als individuele monitor verkrijgbaar, of onder de naam RadiForce RX560 MammoDuo als een twee-monitorenconfiguratie. De RX560 MammoDuo-set omvat een unieke dubbele voet, waarop beide monitoren zijn bevestigd. Via de voet kan de hoogte, kanteling en draaihoek van beide monitoren worden aangepast, zonder dat er een tussenruimte tussen de twee monitoren ontstaat. De RX560 beschikt over 's werelds smalste bezel voor een 5-megapixel-monitor. Bij de RX560 MammoDuo-configuratie bedraagt de gecombineerde bezelbreedte slechts 15 mm. Bovendien steekt de bovenste bezel maar 2,5 mm naar voren en ligt daarom vrijwel vlak tegen het monitoroppervlak aan. Op deze manier raakt de gebruiker tijdens het afwisselend werken op beide monitoren minder snel afgeleid.

Omdat de RX560 MammoDuo-set met twee monitoren op slechts één voet staat, wordt duidelijk minder plaats in beslag genomen dan door een conventionele side-by-side-configuratie. Het door de monitor gebruikte bureauoppervlak wordt tot een minimum beperkt. Het resultaat: een overzichtelijke werkplek met meer ruimte.

Naast de Work & Flow-technologie van EIZO – een reeks monitorfuncties voor optimaal gebruik – is de RX560 ook voorzien van een nieuwe functie: “Point & Focus”. Met Point & Focus kan de gebruiker interessegebieden selecteren en deze met behulp van de muis of het toetsenbord kaderen. Hierbij worden de helderheid en grijswaarden van het omliggende gebied donkerder gemaakt om de diagnostiek te vergemakkelijken.

De RX560 is bovendien voorzien van de nieuwe Hybrid Gamma PXLfunctie, die automatisch en oppixelniveau nauwkeurig onderscheid maakt tussen beelden met grijstinten en beelden in kleur en een hybride weergave creëert, waarbij iedere pixel met de juiste helderheidskarakteristiek wordt weergegeven. Dit zorgt voor een maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid als kleuren- en monochroombeelden tegelijkertijd worden getoond.

De RadiForce RX560 is vanaf oktober 2017 verkrijgbaar.

RX1270 G&R-serie
RX1270 RadiForce

De compacte, veelzijdig inzetbare monitor voor comfortabele diagnostiek in de radiologie, voor opnamen in kleur en grijstinten in vrijwel ieder formaat en iedere resolutie.

  • 78,4 cm (30,9 Inch)
  • 12 Megapixels (kleuren),
  • IPS
  • 2x DisplayPort, HDMI
  • 78,4 cm (30,9 Inch)
  • 12 Megapixels (kleuren),
  • IPS
  • 2x DisplayPort, HDMI