Van 2 - 5 maart presenteert EIZO tijdens de ECR in Wenen een selectie uiterst nauwkeurige RadiForcemonitoren voor medische diagnose en onderzoek. Naast de vele huidige oplossing geeft de Japanse fabrikant bezoekers bovendien ook inzicht in de nieuwste productinnovaties.

Bijzondere aandacht verdient de RX660-kleurenmonitor met 6 megapixel. Deze garandeert een exacte weergave van opnamen in kleur en zwart-wit op één monitor. De gebruiker kan dankzij de schermgrootte en -indeling het beeld vrij en flexibel rangschikken. Dat is ideaal voor het werk in de radiologie – zonder storende randen, die bij het werken met twee beeldschermen onvermijdelijk zijn. De smalle, zwarte bezels aan de voorzijde van de RX660 zijn perfect geschikt voor het gebruik in een donkere omgeving. Hierdoor kan de gebruiker zich gemakkelijker concentreren op de beelden. De witte bezel aan de zijkant van de monitor zorgt op zijn beurt voor een frisse, strakke vormgeving.

Ook nieuw: de Work & Flow-functies van de RX660, die EIZO demonstreert op de ECR. De picture-in-picture functie van de monitor kan worden gekoppeld aan de cursor, zodat er automatisch een picture-in-picture venster verschijnt als de gebruiker de muis naar de hoek van de monitor beweegt. Zo kunnen patiëntgegevens efficiënt en plaatsbesparend worden weergegeven, zonder dat hiervoor een extra monitor vereist is. Work & Flow biedt bovendien ook een USBomschakeling binnen de monitor, zodat de gebruiker twee computers kan bedienen met dezelfde muis en hetzelfde toetsenbord. Als de cursor binnen een opstelling met meerdere monitoren naar een bepaalde monitor wordt bewogen, werkt de gebruiker automatisch op de computer die hierop is aangesloten. Met deze twee functies maakt Work & Flow het veel eenvoudiger om informatie op te roepen.

Voor de weergave van mammografie beelden demonstreert EIZO de nieuwe RadiForce GX550, een monochroonmonitor met 5 megapixel. De uitstekende beeldkwaliteit in combinatie met het compacte, moderne design biedt precisie en comfort bij de beoordeling van mammografie beelden. De buitengewone helderheid zorgt voor een duurzame lichtsterkte, die geschikt is voor het werk. Bovendien garanderen het hoge contrast en sharpness recovery van de monitor een optimale weergave. De GX550 beschikt over sensoren voor omgevingslicht, beeldhelderheid en kalibratie. Deze zorgen voor consistente, nauwkeurige beelden.

De monitoren uit de M-serie van EIZO zorgen op klinische afdelingen voor de juiste beeldweergave bij de beoordeling. Afhankelijk van het model en de beeldvormingsmethode kunnen ze ook worden ingezet voor diagnostiek. De vereiste grijswaardenkarakteristiek conform DICOM kan door de arts met de druk op een knop worden ingesteld. Uit deze productserie demonstreert EIZO een nieuwe monitor van 31,1 inch. Deze kleurenmonitor heeft een 4K-resolutie, voor vier keer meer pixels dan een Full HD-scherm. Het grote oppervlak biedt plaats voor meerdere opnamen naast elkaar. Ook 3D-reconstructies behoren tot de mogelijkheden.

Ook te zien op de ECR: EIZO RadiCS en RadiNET Pro, twee oplossingen voor kwaliteitsbewaking. Ze zijn bedoeld voor het complete onderhoud en de controle van monitoren. De functies voor de bewaking van de beeldkwaliteit omvatten kalibratie, acceptatietesten en testen voor de constantheid, maar ook de archivering.

EIZO is te vinden in hal X5, stand 9.