Monitoren voor creatievelingen

Working with the Best: met ColorEdge van EIZO

Of u nu foto's of video's bewerkt, grafieken en illustraties maakt, een hoogwaardige fine art print of een brochure drukt - hoe verschillend de creatieve toepassingsgebieden ook zijn, één ding hebben ze allemaal gemeen: u hebt altijd een absoluut betrouwbare monitor nodig die een nauwkeurige en absoluut onvervormde weergave van het digitale bestand garandeert. Met andere woorden: u hebt een ColorEdge van EIZO nodig.

Een monitor is een instrument dat gewoon hoort te werken. Het zou "gewoon" moeten tonen wat er in het bestand staat. Klinkt makkelijk en voor de hand liggend - maar dat is het niet. Vooral niet in de veeleisende creatieve digitale workflow. Aan hoge eisen kan niet worden voldaan met een gewoon stuk gereedschap.

Wil een precisie-instrument als een grafische monitor consequent nauwkeurig en moeiteloos werken, dan moeten drie factoren samenkomen.

De juiste hardware.

ColorEdge-monitoren bieden een breed kleurengamma en een grote kleurdiepte. Dankzij verliesloze hardwarekalibratie wordt gegarandeerd dat een bestand over 5 jaar nog precies hetzelfde wordt weergegeven als nu.

De juiste instellingen.

Elke monitor is in de fabriek perfect gekalibreerd. Elk individueel paneel is nauwkeurig gemeten en geoptimaliseerd. Dit is de enige manier om de homogene beeldweergave te bereiken waarvoor ColorEdge-monitoren zo hoog aangeschreven staan.

Samen met de gebruiksvriendelijke kalibratiesoftware ColorNavigator van EIZO wordt het regelmatig opnieuw kalibreren en het maken van ideale, individuele kalibratiedoelen kinderspel.

Fabrikant die weet wat hij doet.

Wij weten wat onze creatieve gebruikers nodig hebben en ontwikkelen onze monitoren voortdurend samen. Met veel passie en zorg bouwen wij tools die een onverslaanbaar totaalpakket zijn van hardware, software, know-how en ervaring. Dankzij onze garantie van 5 jaar met on-site vervanging kunt u erop rekenen dat u zo snel mogelijk weer volledig operationeel bent, zelfs in het ergste geval.

In de ColorEdge-monitoren van EIZO komen al deze aspecten samen in een uniek totaalpakket, zodat creatievelingen zich zo min mogelijk zorgen hoeven te maken over hun gereedschap en zich in plaats daarvan zo veel mogelijk aan het creatieve proces kunnen wijden. Zodat je altijd de zekerheid hebt: What you see is what you get.

Voordelen van EIZO grafische monitoren

Ideale combinatie van grote kleurruimte en hoogste precisie

Om het volledige kleurenspectrum van moderne camera's te kunnen gebruiken, hebt u een monitor nodig die een zo groot mogelijke kleurruimte bestrijkt. Anders zijn visuele beoordeling en bewerking van de verzadigde tinten in het bestand niet mogelijk. Daarom dekt het IPS-paneel van onze ColorEdge-monitoren grote fotokleurenruimten zoals AdobeRGB en de CMYK-printkleurenruimte ISO-Coated V2. Het volledige kleurenspectrum van moderne camera's wordt dus ongewijzigd en zonder hiaten weergegeven. En een nauwkeurige simulatie van het afdrukresultaat in de softproofweergave is eveneens gegarandeerd.

Snelle, eenvoudige en verliesvrije kalibratie zonder compromis

Om ervoor te zorgen dat een monitor gedurende zijn hele levensduur altijd hetzelfde bestand op dezelfde manier weergeeft, is regelmatige kalibratie onontbeerlijk. Alle ColorEdge-monitoren gebruiken hiervoor de verliesloze hardwarekalibratiemethode. In tegenstelling tot softwarekalibratie, die altijd het risico van kwaliteitsverlies van de weergave inhoudt, wordt bij hardwarekalibratie niet alleen een correctieprofiel voor de grafische kaart gemaakt, maar wordt ook de LUT (Look-Up-Table) van de monitor gekalibreerd. In combinatie met de gebruiksvriendelijke, gratis kalibratiesoftware ColorNavigator van EIZO kan een ColorEdge-monitor heel eenvoudig en zonder verlies worden gecorrigeerd.

Klaar voor gebruik Out of the Box - Perfect gekalibreerd af fabriek

Om ervoor te zorgen dat een ColorEdge-monitor direct uit de doos klaar is voor gebruik, wordt elke afzonderlijke ColorEdge-monitor in de fabriek individueel gemeten en optimaal afgesteld. Daartoe worden de gammacurven van de rode, groene en blauwe kanalen nauwkeurig gecontroleerd en, zo nodig, gecorrigeerd.

Dankzij deze unieke EIZO-fabriekskalibratie kan de gebruiker de monitor direct uit de doos met de vooraf ingestelde kleurruimten gebruiken. Deze uitgebreide fabriekskalibratie is ook de reden waarom de herkalibratie met ColorNavigator door de gebruiker zo snel gaat.

Lang leve uw monitor

Onze garantie is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: innovatieve monitortechniek vervaardigd uit eersteklas materialen. We werken continu aan onderzoek en ontwikkeling, gebruiken high-end-materialen, produceren onze monitoren volledig in eigen beheer en onderwerpen ze aan de strengst mogelijke kwaliteitscontroles. En daarom geven we ook met alle vertrouwen vijf jaar garantie, inclusief on-site omruilservice als dat nodig is. Dat is tot drie jaar meer dan gebruikelijk.

Zo heeft u de eerste vijf jaar gegarandeerd geen reparatie- en vervolgkosten. 5 jaar garantie – compleet zonder zorgen.

Naar het garantie-overzicht
Engagement
GDT
GDT

EIZO ondersteunt de Vereniging voor Natuurfotografie e.V. (GDT), een van de grootste natuurfotografie-organisaties ter wereld, als ondersteunend lid.

Lees meer
BFF
BFF

EIZO ondersteunt het BFF Berufsverband Freier Fotografen und Filmgestalter e.V. als BFF Competence Partner.

Lees meer
ColorEdge Ambassador Program

EIZO werkt nauw samen met professionele fotografen, filmmakers en andere creatieve professionals om waardevolle input uit het veld te krijgen.

Lees meer
Hebt u nog vragen?

Onze geautoriseerde partners helpen u graag bij het kiezen van het juiste model voor uw omgeving.
Systeemhuizen & vakhandelaars

Referenties

Alle best practices op een rij
Nu bekijken