Eersteklas beeldkwaliteit

Het beeldscherm biedt een haarscherpe resolutie van 1920 x 1080 (Full HD) pixels en een hoge contrastverhouding van 5000:1. De TN-panels met LED-backlight van de nieuwste generatie leveren een scherp beeld met exacte detailweergave en uitmuntende helderheid. Een bijzonderheid is de EIZO UpView-functie: Deze zorgt ervoor dat de kleuren er niet verwassen uitzien als u van onderaf naar het beeldscherm kijkt. Een fenomeen dat bij traditionele TN-panel-monitoren regelmatig optreedt.

Zonder UpView-functie
Zonder UpView-functie
Met UpView-functie
Met UpView-functie

Ontspiegeld Full-HD-beeldscherm

Het beeldscherm heeft een schermvullende Full-HD-resolutie van 1920 × 1080 pixels. Zo kunt u op deze monitor ook grote hoeveelheden informatie prettig weergeven. Beelden van Full-HD-camera's worden zeer gedetailleerd weergegeven, zonder storende zwarte balken. Dankzij de ontspiegeling wordt het gereflecteerde licht verspreid. Het voordeel: Uw ogen worden niet zo snel moe.

Beeldscherm zonder ontspiegeling
Beeldscherm zonder ontspiegeling
Beeldscherm met ontspiegeling
Beeldscherm met ontspiegeling

Visibility Optimizer voor heldere beelden

Deze monitor is uitgerust met de Visibility Optimizer, waarmee de gebruiker in real-time heldere en duidelijke beelden op het scherm tovert dankzij de technologieën voor beeldverbetering Defog, Low-Light-Correction en Outline Enhancer. Het voordeel: De beeldverbetering gebeurt in de monitor en u kunt ook eenvoudigere bewakingscamera's gebruiken.

Defog

De Defog-functie verbetert de kwaliteit van beelden die er door mist, sneeuw of andere milieufactoren troebel of onscherp uitzien.

Zonder Defog-functie
Met Defog-functie
MET
ZONDER
Zonder Low-Light-Correction
Met Low-Light-Correction
MET
ZONDER

Low-Light-Correction

Low-Light Correction herkent donkere en moeilijk waarneembare gedeeltes op het beeldscherm en past de helderheid van afzonderlijke pixels aan. Zo ontstaan perfecte beelden met een realistische dieptewerking, doordat donkere gedeeltes lichter worden gemaakt en bij lichte gedeeltes wordt voorkomen dat deze er verwassen uitzien.

Outline Enhancer

De Outline Enhancer-functie analyseert de weergegeven inhoud en zorgt ervoor dat de ruis niet wordt versterkt. Tegelijkertijd worden onscherpe gedeeltes gecorrigeerd, waardoor het beeld nog scherper wordt. Bij een hoge beelddiepte wordt er scherpgesteld op objecten op de voorgrond, voor een realistische dieptescherpte.

Zonder Outline Enhancer
Met Outline Enhancer
MET
ZONDER

Diep zwart dankzij contrastoptimalisatie

De ContrastEnhancer regelt de led-achtergrondverlichting volgens het helderheidshistogram van het camerasignaal. De maximale contrastverhouding van 5000:1 zorgt voor realistisch, diep zwart. 


Exacte beeldweergave dankzij 10-bit-convertering

De monitor converteert 8-bit-signalen naar 10 bit en selecteert daarbij uit een 10 bit grote Look-Up-Table (LUT) de optimale kleurwaarden. Het effect: U geniet van een kleurecht beeld in hoge resolutie. De geoptimaliseerde gegevens worden vervolgens weer in een 8-bit-uitgangssignaal omgezet. Dit zorgt voor vloeiende kleurovergangen. Dat maakt het detecteren en onderscheiden van personen en objecten makkelijker.

Zonder 10-bit-convertering
Zonder 10-bit-convertering
Met 10-bit-convertering
Met 10-bit-convertering

Verschillende resoluties

De monitor ondersteunt verschillende resolutie-instellingen tot de eigen resolutie van 1920 x 1080 (Full HD) pixels.  Andere resoluties dan de eigen resolutie kunnen in de oorspronkelijke grootte, proportioneel verkleind of schermvullend vergroot worden weergegeven. Dit is praktisch als bij de setup niet-eigen resoluties worden ontvangen of bij het gebruik van toepassingen die 1920 x 1080 (Full HD) niet beheersen.


Energiebesparend en minder vermoeiend voor uw ogen: Auto-EcoView

Via een sensor wordt de helderheid van de monitor automatisch aangepast aan de lichtomstandigheden van de omgeving. Dat betekent dat het beeldscherm altijd de aangenaamste helderheid heeft, op welk uur van de dag of nacht u ook achter de monitor zit. Daardoor worden uw ogen niet zo snel moe. Bovendien bespaart u energie in vergelijking met de gebruikelijke instellingen.


Inclusief afstandsbediening

Via de afstandsbediening kunt u het OSD-menu bedienen, de geluidssterkte regelen en tussen de Preset-modi en invoersignalen schakelen. Bovendien kunt u de monitor via de afstandsbediening in- en uitschakelen. De afstandsbediening is zeer praktisch voor monitoren die zich op slecht toegankelijke plekken bevinden of aan de muur hangen. 


Diefstalbeveiliging

De monitor beschikt over een houder voor een veiligheidsslot. U kunt de monitor veilig met het bureau of een ander oppervlak verbinden en de monitor zo tegen diefstal of een val beschermen.


Geïntegreerde voeding

Dankzij een geïntegreerde voeding kunt u de monitor via een netsnoer rechtstreeks met een stopcontact verbinden.


Geavanceerde connectiviteit

De monitor is voorzien van een DVI-D (24 Pin)- en D-Sub (Mini-15-Pin)-ingang. U kunt hiermee digitale en analoge apparaten aansluiten. De twee HDMI-ingangen ondersteunen pc-signalen én video- en audiosignalen. De monitor kan daardoor rechtstreeks worden verbonden met een videocamera en andere AV-apparaten.


24/7-gebruik gegarandeerd

De monitor is ontworpen voor 24-uursgebruik en valt op door de betrouwbaarheid. Daarop geeft EIZO een garantie van 2 jaar. 


Afbeelding: Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandigheden
Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandigheden

Geschikt voor gebruik overdag én 's nachts: Dankzij het grote dimbare bereik van 3 cd/m2 tot 250 cd/m2 is de monitor perfect geschikt voor wisselende lichtomstandigheden. Zo kunt u de helderheid van de monitor bij elke omgevingsbelichting optimaal instellen en is de monitor ook in donkere ruimtes probleemloos te gebruiken.


Veelgestelde vragen
Kan ik mijn EIZO-monitor laten repareren als deze defect is en hoe ga ik dan te werk?

Reparaties en procedure rond de EIZO on-site omruilservice wordt uitgevoerd en afgehandeld door onze servicepartner UNISERV GmbH.

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Bij vragen kunt u kosteloos contact opnemen via onze hotline op telefoonnummer +31 (0)40-76.00.376.
Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.
Indien reparaties buiten de garantie vallen, ontvangt u een schatting van de reparatiekosten.

Wat kan ik gebruiken om het oppervlak van mijn EIZO LCD-monitor te reinigen?

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

Welke grafische kaarten worden aanbevolen door EIZO?

Hierover kunnen wij helaas geen eenduidige uitspraak doen. Wat grafische kaarten betreft is het belangrijk dat het uitgangssignaal digitaal is en dat de maximale resolutie van uw monitor wordt ondersteund.

Wat wordt bedoeld met de term Kijkhoek?

De term 'kijkhoek' verwijst naar de hoek waarbij het contrast bij zicht op het scherm beter is dan 10:1. Over het algemeen is dit bij waarden tussen 160° en 178°. Deze waarden geven echter geen informatie over de enorme verschillen die kunnen optreden binnen elke kijkhoek. Voor gebruikers geldt dat het contrast niet aanzienlijk mag veranderen wanneer loodrecht en licht zijdelings naar het scherm gekeken wordt. Er mag ook geen verschil waarneembaar zijn wanneer gebruikers naar de weergave in het midden van het scherm of op de buitenrand van het scherm kijken. De contraststabiliteit kan door de verschillende LCD-technologieën best uiteenlopen en dit kan het beste worden vastgesteld met behulp van een meetdiagram of bij een directe visuele vergelijking. Des te stabieler de contrasten binnen het blikveld van de kijker zijn, des te beter is de beeldweergave.

Wat wordt bedoeld met de term Contrast?

Contrast verwijst naar de verhouding tussen zwart en wit en met betrekking tot monitoren wordt meestal uitgegaan van een donkere-kamercontrast uit een gecontroleerde laboratoriumomgeving. Typisch gebruikte contrasten bij afdrukken op papier hebben de volgende verhoudingen: 6:1 bij kranten, 31:1 bij laserprinters en 49:1 bij fotopapier. Contrasten als in een donkere kamer zijn op kantoor niet haalbaar omdat weergave van zeer diep zwart niet kan worden gerealiseerd bij normaal omgevingslicht, zelfs niet wanneer het scherm is uitgeschakeld.

Meer veelgestelde vragen over uw product vindt u in ons gedeelte Veelgestelde vragen.

Naar Veelgestelde vragen