Eersteklas beeldkwaliteit

Het beeldscherm biedt een haarscherpe resolutie van 1920 x 1080 (Full HD) pixels en een hoge contrastverhouding van 5000:1. De TN-panels met LED-backlight van de nieuwste generatie leveren een scherp beeld met exacte detailweergave en uitmuntende helderheid. Een bijzonderheid is de EIZO UpView-functie: Deze zorgt ervoor dat de kleuren er niet verwassen uitzien als u van onderaf naar het beeldscherm kijkt. Een fenomeen dat bij traditionele TN-panel-monitoren regelmatig optreedt.

Zonder UpView-functie
Zonder UpView-functie
Met UpView-functie
Met UpView-functie

Ontspiegeld Full-HD-beeldscherm

Het beeldscherm heeft een schermvullende Full-HD-resolutie van 1920 × 1080 pixels. Zo kunt u op deze monitor ook grote hoeveelheden informatie prettig weergeven. Beelden van Full-HD-camera's worden zeer gedetailleerd weergegeven, zonder storende zwarte balken. Dankzij de ontspiegeling wordt het gereflecteerde licht verspreid. Het voordeel: Uw ogen worden niet zo snel moe.

Beeldscherm zonder ontspiegeling
Beeldscherm zonder ontspiegeling
Beeldscherm met ontspiegeling
Beeldscherm met ontspiegeling

Visibility Optimizer voor heldere beelden

Deze monitor is uitgerust met de Visibility Optimizer, waarmee de gebruiker in real-time heldere en duidelijke beelden op het scherm tovert dankzij de technologieën voor beeldverbetering Defog, Low-Light-Correction en Outline Enhancer. Het voordeel: De beeldverbetering gebeurt in de monitor en u kunt ook eenvoudigere bewakingscamera's gebruiken.

Defog

De Defog-functie verbetert de kwaliteit van beelden die er door mist, sneeuw of andere milieufactoren troebel of onscherp uitzien.

Zonder Defog-functie
Met Defog-functie
MET
ZONDER
Zonder Low-Light-Correction
Met Low-Light-Correction
MET
ZONDER

Low-Light-Correction

Low-Light Correction herkent donkere en moeilijk waarneembare gedeeltes op het beeldscherm en past de helderheid van afzonderlijke pixels aan. Zo ontstaan perfecte beelden met een realistische dieptewerking, doordat donkere gedeeltes lichter worden gemaakt en bij lichte gedeeltes wordt voorkomen dat deze er verwassen uitzien.

Outline Enhancer

De Outline Enhancer-functie analyseert de weergegeven inhoud en zorgt ervoor dat de ruis niet wordt versterkt. Tegelijkertijd worden onscherpe gedeeltes gecorrigeerd, waardoor het beeld nog scherper wordt. Bij een hoge beelddiepte wordt er scherpgesteld op objecten op de voorgrond, voor een realistische dieptescherpte.

Zonder Outline Enhancer
Met Outline Enhancer
MET
ZONDER

Diep zwart dankzij contrastoptimalisatie

De ContrastEnhancer regelt de led-achtergrondverlichting volgens het helderheidshistogram van het camerasignaal. De maximale contrastverhouding van 5000:1 zorgt voor realistisch, diep zwart. 


Exacte beeldweergave dankzij 10-bit-convertering

De monitor converteert 8-bit-signalen naar 10 bit en selecteert daarbij uit een 10 bit grote Look-Up-Table (LUT) de optimale kleurwaarden. Het effect: U geniet van een kleurecht beeld in hoge resolutie. De geoptimaliseerde gegevens worden vervolgens weer in een 8-bit-uitgangssignaal omgezet. Dit zorgt voor vloeiende kleurovergangen. Dat maakt het detecteren en onderscheiden van personen en objecten makkelijker.

Zonder 10-bit-convertering
Zonder 10-bit-convertering
Met 10-bit-convertering
Met 10-bit-convertering

Verschillende resoluties

De monitor ondersteunt verschillende resolutie-instellingen tot de eigen resolutie van 1920 x 1080 (Full HD) pixels.  Andere resoluties dan de eigen resolutie kunnen in de oorspronkelijke grootte, proportioneel verkleind of schermvullend vergroot worden weergegeven. Dit is praktisch als bij de setup niet-eigen resoluties worden ontvangen of bij het gebruik van toepassingen die 1920 x 1080 (Full HD) niet beheersen.


Energiebesparend en minder vermoeiend voor uw ogen: Auto-EcoView

Via een sensor wordt de helderheid van de monitor automatisch aangepast aan de lichtomstandigheden van de omgeving. Dat betekent dat het beeldscherm altijd de aangenaamste helderheid heeft, op welk uur van de dag of nacht u ook achter de monitor zit. Daardoor worden uw ogen niet zo snel moe. Bovendien bespaart u energie in vergelijking met de gebruikelijke instellingen.


Inclusief afstandsbediening

Via de afstandsbediening kunt u het OSD-menu bedienen, de geluidssterkte regelen en tussen de Preset-modi en invoersignalen schakelen. Bovendien kunt u de monitor via de afstandsbediening in- en uitschakelen. De afstandsbediening is zeer praktisch voor monitoren die zich op slecht toegankelijke plekken bevinden of aan de muur hangen. 


Diefstalbeveiliging

De monitor beschikt over een houder voor een veiligheidsslot. U kunt de monitor veilig met het bureau of een ander oppervlak verbinden en de monitor zo tegen diefstal of een val beschermen.


Geïntegreerde voeding

Dankzij een geïntegreerde voeding kunt u de monitor via een netsnoer rechtstreeks met een stopcontact verbinden.


Geavanceerde connectiviteit

De monitor is voorzien van een DVI-D (24 Pin)- en D-Sub (Mini-15-Pin)-ingang. U kunt hiermee digitale en analoge apparaten aansluiten. De twee HDMI-ingangen ondersteunen pc-signalen én video- en audiosignalen. De monitor kan daardoor rechtstreeks worden verbonden met een videocamera en andere AV-apparaten.


24/7-gebruik gegarandeerd

De monitor is ontworpen voor 24-uursgebruik en valt op door de betrouwbaarheid. Daarop geeft EIZO een garantie van 2 jaar. 


Afbeelding: Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandigheden
Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandigheden

Geschikt voor gebruik overdag én 's nachts: Dankzij het grote dimbare bereik van 3 cd/m2 tot 250 cd/m2 is de monitor perfect geschikt voor wisselende lichtomstandigheden. Zo kunt u de helderheid van de monitor bij elke omgevingsbelichting optimaal instellen en is de monitor ook in donkere ruimtes probleemloos te gebruiken.


Veelgestelde vragen
De aanbevolen resolutie kan bij mij niet worden weergeven. Waar kan dat aan liggen?

Dit kan onder meer liggen aan het stuurprogramma van de grafische kaart. Installeer het meest recente stuurprogramma voor uw grafische kaart en start vervolgens de pc en het beeldscherm opnieuw op.
Oudere grafische kaarten zijn soms niet in staat om de gevraagde resolutie weer te geven. In dat geval dient u een nieuwe grafische kaart aan te schaffen met een passende uitgang.

Welke grafische kaarten worden aanbevolen door EIZO?

Hierover kunnen wij helaas geen eenduidige uitspraak doen. Wat grafische kaarten betreft is het belangrijk dat het uitgangssignaal digitaal is en dat de maximale resolutie van uw monitor wordt ondersteund.

Bij LCD-beeldschermen kunnen pixelfouten optreden. Hoe gaat EIZO met dergelijke gevallen om?

Monitoren beschikken over miljoenen beeldelementen die elk afzonderlijk een oppervlakte hebben van minder dan één honderdste vierkante millimeter. In deze elementen kunnen fouten optreden als gevolg van voortdurend in- en uitschakelen. De zichtbaarheid van zo'n fout hangt voornamelijk af van de omgeving rond de betreffende pixel. In een goed verlichte omgeving zijn niet-oplichtende pixels bijna niet waar te nemen. Wat betreft het optreden van pixelfouten is elk LCD-scherm uniek.
Om een duidelijke indicatie te geven van het aantal pixelfouten dat door EIZO als ontoelaatbaar wordt beschouwd, worden beeldschermen van EIZO gecontroleerd in overeenstemming met internationaal erkende normen. Gemiddeld genomen over blijft het aantal pixelfouten zelfs ver onder de gestelde tolerantiewaarden. LCD-modellen die deze test niet met goed gevolg doorlopen, worden door EIZO niet uitgeleverd. Afhankelijk van het model hebben EIZO-monitoren een zero-pixel-error-garantie voor volledige oplichtende subpixels (Deelelementen van beeldschermen ISO 9241-307). Geldigheidsduur: zes maanden vanaf de aanschafdatum.

Welke functie heeft de USB-hub?

Indien verbonden met een USB-compatibele computer functioneert de monitor als een hub waarop u andere USB-compatibele randapparatuur aan kunt sluiten.

Wat kan ik gebruiken om het oppervlak van mijn EIZO LCD-monitor te reinigen?

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.