Grote kijkhoek dankzij VA-technologie

Het VA-panel biedt een sterke contrastverhouding en een zeer grote kijkhoek op het beeld. Contrast en kleuren van het beeld blijven bij bijna elke kijkhoek gelijk. Bovendien vermindert de antireflectiecoating storende spiegelingen, ook als u vanaf de zijkant naar de monitor kijkt. 


Duurzaam LED-backlight

Deze monitor is voorzien van led-achtergrondverlichting en deze heeft een aanzienlijk langere levensduur dan de CCFL-buizen die gewoonlijk worden gebruikt.


24/7-gebruik gegarandeerd

De monitor is ontworpen voor 24-uursgebruik en valt op door de betrouwbaarheid. Daarop geeft EIZO een garantie van 2 jaar. 


Afbeelding: Betrouwbaar op volle zee
Betrouwbaar op volle zee

Hitte, kou, trillingen – de monitor is duurzaam bestand tegen belastingen in het maritieme milieu. De monitor voldoet aan de apparatennorm conform IEC 60945 voor milieu en elektromagnetische compatibiliteit, die voor de toelating van scheepsuitrustingen is voorgeschreven. Bovendien heeft de monitor beschermklasse IP55 (Front). Overige eigenschappen: Een speciale coating beschermt de elektronica tegen vocht. En de ventilator van de monitorbeluchting is eenvoudig toegankelijk, zodat deze gemakkelijk kan worden vervangen.


Afbeelding: Zeer nauwkeurige kleurweergave voor ECDIS
Zeer nauwkeurige kleurweergave voor ECDIS

Gamma, helderheid en RGB-kleurruimte van de monitor zijn al af fabriek gekalibreerd. De (kleur)weergave voldoet exact aan de vereisten van het ECDIS-systeem en de RADAR-toepassing conform de normen IEC 61174, IEC 62288 en IEC 62388.

Hardwarekalibratie

De monitor beschikt over een eigen functie voor de hardwarekalibratie en gebruikt daarvoor de als optie aangeboden luminatiemeter IZO EACAL-R01. Hiermee worden helderheid, gamma en witpunt binnen enkele minuten perfect ingesteld. Het voordeel: De kalibratie gebeurt volledig automatisch via het menu van de monitor, zonder extra software.


Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandighedentverhältnisse
Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandighedentverhältnisse

Geschikt voor gebruik overdag én 's nachts: Dankzij het grote dimbare bereik van minder dan 1 cd/m2 tot 600 cd/m2 is de monitor perfect geschikt voor wisselende lichtomstandigheden. Zo kunt u de helderheid van de monitor bij elke omgevingsbelichting optimaal instellen en is de monitor ook in donkere ruimtes probleemloos te gebruiken.


Picture in Picture

Met de Picture-in-Picture-modus kunt u twee beeldsignalen tegelijkertijd afbeelden – één hoofdbeeld en één daarin ingevoegd verkleind beeld uit een andere signaalbron.


Veelgestelde vragen
Kan ik mijn EIZO-monitor laten repareren als deze defect is en hoe ga ik dan te werk?

Reparaties en procedure rond de EIZO on-site omruilservice wordt uitgevoerd en afgehandeld door onze servicepartner UNISERV GmbH.

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Bij vragen kunt u kosteloos contact opnemen via onze hotline op telefoonnummer +31 (0)40-76.00.376.
Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.
Indien reparaties buiten de garantie vallen, ontvangt u een schatting van de reparatiekosten.

Wat kan ik gebruiken om het oppervlak van mijn EIZO LCD-monitor te reinigen?

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

Welke grafische kaarten worden aanbevolen door EIZO?

Hierover kunnen wij helaas geen eenduidige uitspraak doen. Wat grafische kaarten betreft is het belangrijk dat het uitgangssignaal digitaal is en dat de maximale resolutie van uw monitor wordt ondersteund.

Wat wordt bedoeld met de term Kijkhoek?

De term 'kijkhoek' verwijst naar de hoek waarbij het contrast bij zicht op het scherm beter is dan 10:1. Over het algemeen is dit bij waarden tussen 160° en 178°. Deze waarden geven echter geen informatie over de enorme verschillen die kunnen optreden binnen elke kijkhoek. Voor gebruikers geldt dat het contrast niet aanzienlijk mag veranderen wanneer loodrecht en licht zijdelings naar het scherm gekeken wordt. Er mag ook geen verschil waarneembaar zijn wanneer gebruikers naar de weergave in het midden van het scherm of op de buitenrand van het scherm kijken. De contraststabiliteit kan door de verschillende LCD-technologieën best uiteenlopen en dit kan het beste worden vastgesteld met behulp van een meetdiagram of bij een directe visuele vergelijking. Des te stabieler de contrasten binnen het blikveld van de kijker zijn, des te beter is de beeldweergave.

Wat wordt bedoeld met de term Contrast?

Contrast verwijst naar de verhouding tussen zwart en wit en met betrekking tot monitoren wordt meestal uitgegaan van een donkere-kamercontrast uit een gecontroleerde laboratoriumomgeving. Typisch gebruikte contrasten bij afdrukken op papier hebben de volgende verhoudingen: 6:1 bij kranten, 31:1 bij laserprinters en 49:1 bij fotopapier. Contrasten als in een donkere kamer zijn op kantoor niet haalbaar omdat weergave van zeer diep zwart niet kan worden gerealiseerd bij normaal omgevingslicht, zelfs niet wanneer het scherm is uitgeschakeld.

Meer veelgestelde vragen over uw product vindt u in ons gedeelte Veelgestelde vragen.

Naar Veelgestelde vragen