HDR
Echte HDR

De ColorEdge PROMINENCE CG3145 zorgt met 1000 cd/m² voor de helderheid die nodig is voor de weergave van HDR-content. Dankzij de contrastverhouding van ruim 1.000.000:1 worden donkere tinten met meer diepte in True Black weergegeven. De ColorEdge PROMINENCE CG3145 is als Dolby Vision Mastering-monitor goedgekeurd en ondersteunt de HDR-toonwaardecurven Hybrid Log-gamma en PQ-gamma, zonder ABL (automatische lichtsterktebeperking). Daardoor worden beelden met de juiste helderheid en kleuren weergegeven om die echte HDR-kwaliteit te bereiken.

Lees meer over de EIZO HDR technologie.


DCI-4K-resolutie

De ColorEdge PROMINENCE CG3145 beschikt met een DCI-4K-resolutie van 4096 x 2160 over een pixeldichtheid die vier keer zo hoog is als Full HD (1920 x 1080). Daarmee is deze HDR-referentiemonitor ideaal voor postproductie.

DCI-4K

»We waren echt verbaasd over de dynamiek die EIZO met de CG3145 kan weergeven.«

Marc Versteeg, managing partner bij Pirates´N Paradise

Meer informatie
CG3145 Wide Gamut
Wide Gamut

Dankzij Wide Gamut worden de twee meest voorkomende kleurruimten bij postproductie afgedekt: de DCI-P3-kleurruimte voor 99% en de Rec.2020-kleurruimte voor 80%. Zo worden kleuren geheel volgens de branchenormen gereproduceerd.


10-bit kleurdiepte

Dankzij de 10-bit kleurweergave op basis van een 24-bit Look-Up Table beschikt u met de ColorEdge PROMINENCE CG3145 over meer dan een miljard kleuren tegelijkertijd. De kleurnuances zijn verfijnder en de afstand tussen kleuren die naast elkaar liggen (Delta-E) is kleiner. 


Exacte kleurweergave dankzij 3D-Look-Up-Table in hoge resolutie

De 3D-LUT zorgt voor een zeer nauwkeurige tonaliteitsindeling en zeer exacte kleurweergave, wat onder andere te zien is aan de grijswaarden. Bij LCD's verschilt per module de helderheidsgraad in relatie tot het beeldsignaal. Ook de kleurmenging (additie) van rood, groen en blauw is bij elke module anders. Dit kan alleen met behulp van bijzondere meetapparatuur exact worden vastgesteld en aangepast. EIZO stelt daarom elke monitor uit de CG-serie en de bijbehorende kleuren en tonaliteitscurve af fabriek in. Daardoor wordt op het volledige grijswaardenscala een consistente kleurtemperatuur gerealiseerd. Het resultaat: De kleurreproductie is bij elke afzonderlijke CG3145 identiek, exact en betrouwbaar.

Foto: 3D-Look-Up-Table
Ook bij het werken met films is de 3D-LUT erg nuttig: Met behulp van de meegeleverde software, ColorNavigator, kunt u de kleuring van filmmateriaal emuleren. U ziet zo van tevoren hoe het beeld bij het afspelen wordt weergegeven. De 3D-LUT verbetert ook de additieve kleurmenging van de monitor (menging van rood, groen en blauw). Dit is van doorslaggevend belang voor de correcte weergave van neutrale grijstinten.

ColorNavigator NX
Kleurenbeheer

"De ColorEdge PROMINENCE CG3145 ondersteunt ColorNavigator NX, de software voor kwaliteitscontrole van EIZO. ColorNavigator NX biedt functies voor client-side kwaliteitsborging en asset management van ColorEdge-monitoren. Met deze functies kunt u voor losse projecten, ongeacht de vooraf ingestelde kleurmodus, afzonderlijke waarden instellen, bijvoorbeeld voor de helderheid, witpunt en gamma. Deze kalibreergegevens worden meteen in de monitor opgeslagen.

ColorNavigator NX biedt functies voor kwaliteitsborging en asset management van ColorEdge-monitoren.

Meer over ColorNavigator NX


Constante tonaliteit voor het volledige beeldscherm

Pixel voor pixel stelt de Digital Uniformity Equalizer (DUE) alle tonaliteiten voor de gehele monitor in. Het effect: De kleuren worden op elk punt van het beeldscherm identiek weergegeven, zonder schommelingen qua helderheid zoals bij traditionele LCD's. De DUE-functie compenseert bovendien het effect van schommelingen in de omgevingstemperatuur op kleurtemperatuur en helderheid. U geniet van een continu homogene luminantieverdeling en perfect zuivere kleuren. Een groot voordeel bij het retoucheren van beelden.


Stabiele helderheid, geen kleurafwijking

Het recept voor exacte beeldbewerking: constante helderheid en kleurtemperatuur. Gepatenteerde elektronica compenseert schommelingen qua helderheid, die kunnen optreden als gevolg van een lange bedrijfsduur en een verhoogde omgevings- en bedrijfstemperatuur. Dankzij een geïntegreerde thermometer worden kleurafwijkingen die door schommelingen in de kamertemperatuur ontstaan, opgespoord en automatisch gereduceerd. De kleurweergave blijft gedurende een langere bedrijfsperiode volledig constant. Vanaf het moment dat u de monitor inschakelt: Want de opwarmtijd voordat helderheid, kleur en tonaliteit volledig zijn gestabiliseerd, bedraagt slechts zeven minuten. Dat is slechts één vierde van de tijd die bij andere monitoren gebruikelijk is.

Foto: EIZO-helderheidsstabilisering

Poorten en videocompatibiliteit

De ColorEdge PROMINENCE CG3145 voldoet met HLG- en PQ-gammatoonwaardecurven aan de relevante normen binnen de professionele HDR-video-editing. Hij kan uiteenlopende indelingen verwerken, waaronder 10-bit 4:2:2 bij 50/60p via HDMI en tot 10-bit 4:4:4 bij 50/60p via DisplayPort.  


Voor filmproductie: 3D-LUT-profielen

ColorNavigator NX kan gebruikmaken van 3D Look-Up Table-bestanden uit de color grading van films om gegevens te genereren voor de emulatie op de monitor. Deze filmemulatie is beschikbaar voor maximaal vijf kleurenmodi van de monitor en is geschikt om de kleuring van films te simuleren.


Snelle bediening

"De bediening is eenvoudig en overzichtelijk. In de Button Guide (knoppenbegeleiding), een functieoverzicht op de monitor, ziet u meteen op het bedieningsveld de betreffende functie van de toetsen. Doordat de toetsen van achtergrondverlichting zijn voorzien, kunt u de monitor ook in een donkere omgeving bedienen. Dit is met name nuttig in verduisterde postproductiestudio's.

Aan de twee functietoetsen kunt u veelgebruikte opdrachten of instellingsopties toewijzen. Als u bijvoorbeeld en bepaalde kleurruimte aan een functietoets toewijst, kunt u vervolgens met één druk op de knop tussen twee kleurruimten wisselen. Er zijn in totaal 10 van zulke sneltoetsopties beschikbaar."

Button Guide

Foto: Factory Adjustment
Exacte kleurreproductie – af fabriek

Bij LCD-panelen varieert de beeldweergave per programma. Daarom wordt iedere afzonderlijke ColorEdge-monitor in de fabriek precies uitgemeten en perfect ingesteld. Daartoe worden de gammacurven van de rode, groene en blauwe kanalen nauwgezet gecontroleerd en indien nodig gecorrigeerd. Dankzij de unieke fabriekskalibratie bij EIZO kan de gebruiker de monitor met de vooraf ingestelde kleurruimtes direct na het uitpakken – out of the box – gebruiken. Bovendien biedt de fabriekskalibratie een aanzienlijk snellere rekalibratie met de ColorEdge-monitor door de gebruiker.


Presets voor kleurruimten

Presets voor de standaard kleurruimten Rec.2020, Rec.709, DCI, PQ-Rec.2100, PQ-Rec.709, PQ-DCI, HLG-Rec.2100 zijn vooraf geïnstalleerd en kunnen snel worden gewisseld met één druk op de knop op de monitor.


Foto: Safe Area Marker
Gegarandeerd in beeld dankzij de Safe Area Marker

Ideaal bij ondertitels en complexe beelden: Dankzij de Safe Area Marker weet u welk deel van het beeldscherm op een ander uitvoerapparaat wordt weergegeven. U ziet daardoor direct of ondertitels, teksten of belangrijke beeldelementen binnen de zichtbare zone vallen. U kunt de markeringskleur wijzigen, zodat de markering bij elk beeld goed te zien is.


Aspect Marker

Door de Aspect Marker kunnen beeldbereiken van DCI 4K- (4096 x 2160 pixels) of 2K-filmmateriaal (2048 x 1080 pixels) worden gemarkeerd, die bij de weergave op verschillende apparaten met een andere beeldverhouding afwijkend worden weergegeven.


4K-zoom

Via een directe selectie in het monitormenu kunt u eenvoudig inzoomen op verschillende beeldpartijen, zodat u de details en scherpte kunt beoordelen. 

4K Zoom

Luminance Warning

Met de Luminance Warning kunnen beeldpartijen worden gemarkeerd die in de PQ-modus boven een bepaalde helderheid komen (300, 500, 1000 of 4000 cd/m2). Naar wens worden de beeldpartijen in geel of magenta gemarkeerd.

EIZO CG3145 Luminance Warning

Gamut Warning

De waarschuwing voor de kleurruimte werkt in twee modi: Rec.2020-content die niet kan worden weergegeven in de Rec.709-kleurruimte, wordt in grijstinten weergegeven. Alternatief wordt in de Rec.709-clippingmodus gesimuleerd, hoe materiaal in Rec.2020 zou worden weergegeven op HDTV-apparatuur.

Gamut Warning

Voor de ogen: werken zonder flikkering

Om uw ogen te sparen heeft EIZO een hybridetechnologie ontwikkeld voor het beheer van de achtergrondverlichting. Hierin komen de voordelen van de gebruikelijke PWM-aansturing (pulse-width modulation) en de DC-aansturing (direct current) samen. De PWM-besturing gebruikt veel hogere frequenties dan standaard PWM-methoden. Het resultaat: een flikkervrije kijkervaring. Want het flikkeren wordt tot nul gereduceerd zonder dat daarbij de beeldkwaliteit of kleurstabiliteit nadelig wordt beïnvloed.


Foto: lichtkappen
Bescherming tegen verblindingen dankzij de lichtkappen

De lichtkappen reduceren reflecties en licht op het beeldscherm en sparen uw ogen. De kappen zijn eenvoudig te plaatsen en verminderen de lichtinval van bovenaf en van de zijkanten.


Vijf jaar garantie
Vijf jaar garantie

EIZO biedt vijf jaar garantie (reparatie in het servicecentrum). Dat kunnen we doen dankzij ons hoogwaardige productieproces, waarbij één ding centraal staat: doorwrochte en innovatieve monitortechniek, met onderdelen van de beste kwaliteit. De garantie geldt ook voor de LCD-module zelf, met een duur van 10000 bedrijfsuren.

.
Kleur- en helderheidsgarantie
Kleur- en helderheidsgarantie

Voor de monitor geldt vanaf de aankoopdatum een kleur- en helderheidsgarantie voor maximaal 10.000 bedrijfsuren bij een maximale helderheid van 800 cd/m² en een kleurtemperatuur van 6500 K.

.
Praktische informatie over HDR

Een eenvoudige uitleg van HDR – van de basisprincipes tot de nieuwste trends.

Informatie over High Dynamic Range (HDR)

Wat is het verschil tussen HDR-foto's en HDR-video? Wat hebt u nodig om te kunnen genieten van HDR-content?

Een overzicht van het effect van HDR, van smartphone tot televisie

De ColorEdge PROMINENCE CG3145 met EIZO HDR-technologie overwint nadelen die andere HDR-monitoren vertonen.

Meer weten over de HDR-technologie van de CG3145
Veelgestelde vragen
De aanbevolen resolutie kan bij mij niet worden weergeven. Waar kan dat aan liggen?

Dit kan onder meer liggen aan het stuurprogramma van de grafische kaart. Installeer het meest recente stuurprogramma voor uw grafische kaart en start vervolgens de pc en het beeldscherm opnieuw op.
Oudere grafische kaarten zijn soms niet in staat om de gevraagde resolutie weer te geven. In dat geval dient u een nieuwe grafische kaart aan te schaffen met een passende uitgang.

Bij LCD-beeldschermen kunnen pixelfouten optreden. Hoe gaat EIZO met dergelijke gevallen om?

Monitoren beschikken over miljoenen beeldelementen die elk afzonderlijk een oppervlakte hebben van minder dan één honderdste vierkante millimeter. In deze elementen kunnen fouten optreden als gevolg van voortdurend in- en uitschakelen. De zichtbaarheid van zo'n fout hangt voornamelijk af van de omgeving rond de betreffende pixel. In een goed verlichte omgeving zijn niet-oplichtende pixels bijna niet waar te nemen. Wat betreft het optreden van pixelfouten is elk LCD-scherm uniek.
Om een duidelijke indicatie te geven van het aantal pixelfouten dat door EIZO als ontoelaatbaar wordt beschouwd, worden beeldschermen van EIZO gecontroleerd in overeenstemming met internationaal erkende normen. Gemiddeld genomen over blijft het aantal pixelfouten zelfs ver onder de gestelde tolerantiewaarden. LCD-modellen die deze test niet met goed gevolg doorlopen, worden door EIZO niet uitgeleverd. Afhankelijk van het model hebben EIZO-monitoren een zero-pixel-error-garantie voor volledige oplichtende subpixels (Deelelementen van beeldschermen ISO 9241-307). Geldigheidsduur: zes maanden vanaf de aanschafdatum.

Welke functie heeft de USB-hub?

Indien verbonden met een USB-compatibele computer functioneert de monitor als een hub waarop u andere USB-compatibele randapparatuur aan kunt sluiten.

Wat kan ik gebruiken om het oppervlak van mijn EIZO LCD-monitor te reinigen?

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

Wat wordt bedoeld met Gamma?

De kleurweergave houdt verband met veranderingen in het ingangssignaalniveau. Deze relatie wordt ook wel de gammakarakteristiek genoemd. Bij beeldweergave leiden lage gammawaarden tot witachtige beelden en zorgen hoge gammawaarden juist ook voor een hoog contrast.