Kleurenmanagementsoftware voor creatieve professionals

De ColorNavigator 7 is de meest recente kalibratie- en kwaliteitswaarborgingsoftware voor de kleurenmanagement-monitoren van de ColorEdge-serie. Deze combineert alle eigenschappen van eerdere versies – ColorNavigator 6 en ColorNavigator NX – en biedt doorontwikkelde en verbeterde oplossingen voor creatieve professionals in de meest uiteenlopende sectoren. De software vereenvoudigt de hardwarekalibratie en garandeert de basis voor betrouwbare resultaten in fotografie, design, druk en videoproducties.

Verschillende kleurenmodi
Verschillende kleurenmodi
Kleurenmodi in de ColorNavigator en in de on-screen display van de monitor

In het geheugen van de monitor zijn verschillende kleurenmodi opgeslagen, zoals sRGB, AdobeRGB en Rec709. Deze kunt u met behulp van de ColorNavigator aanpassen en kalibreren.

Er kan op drie verschillende manieren van de ene naar de andere modus worden overgeschakeld, namelijk via de Mode-toets en het On-Screen-Display, via de ColorNavigator en door op het ColorNavigator-pictogram in de taakbalk te klikken. In alle drie de gevallen wordt hierbij automatisch het juiste ICC-monitorprofiel in het besturingssysteem ingeschakeld, zodat programma’s met kleurbeheer altijd de ingeschakelde monitorinstellingen gebruiken en de juiste kleuren weergeven.

U kunt de kalibratiedoelen op elk moment wijzigen, kalibreren en hernoemen.

Gelijktijdige kalibratie van alle kleurenmodi
Gelijktijdige kalibratie

Tot de functies van de ColorNavigator behoort de mogelijkheid om alle kleurenmodi (standaardmodi) tegelijkertijd te kalibreren, zodat u daarbij geen tijd verliest om iedere modus afzonderlijk af te stellen. Dat gaat sneller en u kunt er zeker van zijn dat uw monitor de kleuren in iedere modus nauwkeurig weergeeft.

Geplande automatische herkalibratie
Geplande automatische herkalibratie

Om een constante kleurnauwkeurigheid te bereiken, moet de monitor periodiek worden gekalibreerd. Met de ColorNavigator kunt u de kalibratie van een monitor met geïntegreerde kalibratiesensor automatisch op bepaalde tijdstippen of periodiek laten uitvoeren; zelfs wanneer de monitor is uitgeschakeld. En ook zonder volautomatische kalibratie kunt u een consequente kleurweergave van uw monitor waarborgen: hiervoor hoeft u alleen een herinnering te activeren, met intervallen die u zelf in kunt stellen.

Uniforme kalibratie-instellingen met verschillende PC's
Kalibratiegegevens worden opgeslagen in de monitor
Kalibratiegegevens worden opgeslagen in de monitor

Met de ColorNavigator worden de actieve kalibratiedoelen aan de kleurenmodi van de monitor toegewezen en hierin opgeslagen, in plaats van in het besturingssysteem. Zo hoeven gebruikers de monitor niet opnieuw te kalibreren, wanneer ze een andere PC gebruiken dan die voor de kalibratie.

Filmsimulatie met 3D-LUT
Filmsimulatie met 3D LUT

Met de ColorNavigator kunt u 3D LUT's uit de videoproductie gebruiken om deze op het Color-Grading-systeem toe te passen.

Dit wordt alleen door de modellen van de CG-serie ondersteund. Geldt niet voor de CG2730 of CG2420.

Handmatige correctie van de standaardprofielen
Manual Calibration

Met de ColorNavigator kunt u het witpunt en de helderheid van de in de fabriek gekalibreerde en geprofileerde kleurinstellingen met de hand corrigeren. Afhankelijk van de lichtomstandigheden op de werkplek of de persoonlijke waarneming van de gebruiker kan het voorkomen dat de softproof-weergave en de afdruk niet volledig overeenstemmen. Het kan dan raadzaam zijn om de weergave op de monitor, die op de fabriekskalibratie is gebaseerd, handmatig te corrigeren. Dit zorgt ervoor dat de softproof-weergave op de monitor bij de heersende lichtomstandigheden en rekening houdend met de persoonlijke waarneming van de gebruiker zo optimaal mogelijk overeenstemt met het latere afdrukresultaat. Hiervoor is geen kalibratiesensor nodig.

Software Download

Download nu kosteloos de ColorNavigator 7 van de internationale website van EIZO Global. Voor oudere apparaten blijft de ColorNavigator 6 daar ook als download beschikbaar.

Naar downloadpagina (Engelstalig)

  • ColorNavigator

    Met de ColorNavigator-software kunt u ColorEdge-beeldschermen eenvoudig en nauwkeurig kalibreren.

  • PDF
    ColorNavigator 7 Inleiding

    Dit boekje introduceert in het kort de unieke kleurbeheersoftware van EIZO voor ColorEdge-monitoren.

    PDF | 4,95 MB

Installeer CN6 en CN7 niet op één PC. Let erop dat doelen kunnen verdwijnen, wanneer deze in CN7 worden gemaakt en later daarna op CN6 worden uitgevoerd.

Systeemvereisten
Print tabel
Compatibele besturingssystemen
Mac macOS Ventura (13) / macOS Monterey (12) / macOS Big Sur (11, M1) / macOS Big Sur (11, Intel) / macOS Catalina (10.15) / macOS Mojave (10.14)
Windows Windows 11 / Windows 10* (64-bit) * The ARM-based Windows 10 is not supported.
Linux Red Hat Enterprise Linux 7 (64-bit) / Red Hat Enterprise Linux 8 (64-bit)

 

Print tabel
Ondersteunde monitoren
CG3146, CG319X, CG248-4K, CG2700S, CG2700X, CG279X, CG2730, CG247X, CG2420, CG247, CS2730, CS2420
CG3145, CG318-4K, CG277, CG276*, CG275W*, CG246*, CG245W*, CX271*, CX270*, CX241, CX240*, CS270, CS240, CS230*
* Kleurenmodusselectie niet beschikbaar, instelbare waarden variëren afhankelijk van het model
Compatibele meetapparaten

Een lijst met compatibele meetapparaten treft u aan op de Engelstalige website van EIZO Global.

EIZO beschikt over diverse documentatie en achtergrondinformatie over dit complexe onderwerp

Meer informatie over kleurbeheer en kalibratie

Externe colorimeters voor kalibratie van ColorEdge-monitoren

Naar de meetapparatuur